Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Σε λίγο δεν θα 'χουμε πια τίποτε να πούμε

του Τσοπάνη απ τα Τζουμέρκα.

Επειδή το διάβασμα έχει γίνει πια πολύ δύσκολο

Επειδή για κάποιους ο χρόνος τους είναι λίγος

Επειδή για κάποιους άλλους ο χρόνος τους είναι πολύτιμος - δυστυχώς όμως χωρίς χρήμα !!!!!

Επειδή κάποιοι είναι κουρασμένοι ή κουράζονται εύκολα

Επειδή κάποιοι προτιμούν τα "φατσοδεφτέρια" ή αλλιώς τα "δευτέρια της μάπας"

Επειδή στον αιώνα της επικοινωνίας, με τα μέσα που προσφέρει η τεχνολογία, μας πάει όλο και πιο μακρυά
 ενώ μας λένε ότι μας φέρνει όλο και πιο κοντά

Επειδή κάποτε ανυπομονούσαμε να συναντηθούμε για "να τα πούμε"

Το γερμανικό δίδυμο και ο ελληνικός δικομματισμός του - του Στάθη

Το γερμανικό δίδυμο και ο ελληνικός δικομματισμός του
«Δεν είναι πρόθεση της Ν.Δ. να πέσει αύριο η κυβέρνηση», διακηρύσσουν στελέχη και «κύκλοι» του κόμματος (πλην ορισμένων που θα ήθελαν τον κ. Τσίπρα γεμιστόν, λιαστόν, του φούρνου και στα κάρβουνα). Όμως, πλην αυτών των θερμοκέφαλων, οι περισσότεροι στη Ν.Δ θέλουν να προχωρήσει κι άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ τη βρόμικη δουλειά (κατά το δυνατόν) και ύστερα να έρθει ο Κυριάκος να την ολοκληρώσει και να μας αποτελειώσει.
Το ίδιο, άλλωστε, δείχνει να θέλει και το Βερολίνο: θα πιέζει τον κ. Τσίπρα να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με βάση τα (υπογεγραμμένα) υπεσχημένα και έως όπου φθάσει - καθότι, αν στο μεταξύ κλονισθεί ή αν κωλώσει, το Βερολίνο διαθέτει πλέον την εναλλακτική λύση Μητσοτάκη.

Με έναν λόγο, το δίδυμο χωροφύλαξ Μέρκελ και αστυφύλαξ Σόιμπλε διαθέτουν ξανά στην Ελλάδα το τόσον οικείο σχήμα του δικομματισμού,
στην πραγματικότητα μονοκομματισμού, διότι οι δύο παρατάξεις, όσον και οι περιστρεφόμενες γύρω απ’ αυτές δορυφορικές δυνάμεις, πορεύονται στον ίδιο μονόδρομο, υπέρ του ίδιου μνημονίου. Οι όποιες παραλλαγές πολιτικής μεταξύ τους και οι όποιες διαφορές στις θέσεις τους είναι αρμοδιότητος του κ.Λεβέντη να τις ιχνηλατεί - habemus πλέον νέον αδάμαντα κι αστέρα του ξεπεσμένου μας κοινοβουλευτισμού.
Δεν είναι βεβαίως ορατό το χρονικό άνυσμα που θα μπορέσει να διατρέξει ο αντι-ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα ως έτερο σκέλος του δικομματισμούΓια την
ώρα το νέο, που γρήγορα έγινε παλιό, ζητάει αίφνης απ’ το παλιό προτάσεις, λόγου χάριν για το Ασφαλιστικό, για να κυβερνήσει όπως το παλιό. Οξύμωρον. Συνήθως στις ...

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Η΄ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΗΡΩΔΗ (ΚΕΦ 1ο)

Λίγα λόγια σαν πρόλογο:

Τα δέκα χρόνια που εργάστηκα στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, καθώς και τα σχεδόν τριάντα που εργάζομαι στον χώρο της Δημόσιας Μέσης Εκπαίδευσης σαν Μαθηματικός Γενικού Λυκείου, νομίζω ότι με καθιστούν σχετικό από άποψης εμπειρίας με το θέμα. Η θεωρητική μου γνώση πάνω σ' αυτό, ήταν αποκλειστικά δική μου πρωτοβουλία και απόφαση.

Ξέρω ότι μιλώ για κάτι πολύ σημαντικό!
Το αν θα εκληφθεί ως τέτοιο το αφήνω στην κρίση των πολλών.

Πολύχρονη ήταν η προσπάθεια που κατέβαλλα ώστε να διαμορφώσω για να εκφράσω την σκέψη μου. Προσπάθησα στο  μέτρο του δυνατού, να μην παραπέμπω τον αναγνώστη στο “το είπε εκείνος”, αλλά στο “κοίτα μέσα σου, είναι έτσι;”.

Δεν είναι απλό να μπεις με τη μια στη σκέψη του άλλου! Ευχαριστώ όσους θα το προσπαθήσουν!

Αφιερώνω το πόνημα μου στα παιδιά μου, τον Μπάμπη, την Λένα, τον Νίκο.
Μεγάλο μέρος του, μου το δίδαξαν αυτά χωρίς να το ξέρουν!
Καθώς και στα παιδιά όλου του Κόσμου!

Γιώργος Χαραλαμπίδης
Δωρεάν έλάβετε, δωρεάν δότε. [Ματθ. ι' 8]


Τι είναι παιδεία;

Πολλά έχουν γραφτεί για το τι είναι παιδεία.

Χωρίς να παραγνωρίσω την αξία κανενός άλλου ορισμού προσπάθησα να ψάξω το αναγκαίο και διαχρονικό. Έτσι:

Ο άνθρωπος στην πορεία του στον χώρο και στον χρόνο, μια πορεία που δεν την κάνει με τη θέλησή του αλλά ανεξάρτητα από αυτήν, της οποίας πορείας μπορεί σε κάποιο  βαθμό να καθορίσει την κατεύθυνση, έχει να καλύψει βασικές ανάγκες, να εξασφαλίσει κάποιες οριακές συνθήκες και αγαθά. Και φυσικά να προσπαθήσει να «ευτυχήσει», όποιο κι αν είναι το νόημα της ευτυχίας για τον καθένα.

Συνειδητοποιώντας ότι την πορεία αυτή ούτε μπορεί ούτε δικαιούται να την κάνει μόνος, διείδε ότι η μεταφορά της πληροφορίας στον εγγύς χώρο του και τον εγγύς χρόνο, του εξασφάλιζε κάποια από τα αγαθά αυτά ή καθιστούσε ευκολότερη ...

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΑΝ τραβήξουν τον αναπνευστήρα του τέρατος !!

του Κώστα Γιαννιώτη*

Μπροστά στο φόβο του συστήματος από μια κοινωνία που αρχίζει να ξυπνά από το λήθαργο και να κινεί τα μέλη της απειλητικά, ξαναστήνουν τη μούμια του δικομματισμού και προσπαθούν να εγκλωβίσουν, για άλλη μια φορά, την κοινωνία, στα πλοκάμια του τέρατος!
Προσπαθούν να συντηρήσουν το αιμοβόρο τέρας του συστήματος, που, αν και διασωληνωμένο, διατηρείται αλώβητο!

Ενόψει του νομοσχεδίου γενοκτονίας του ελληνικού λαού, που προωθεί  η κυβέρνηση των ‘’αριστερών’’ δωσίλογων, ένα πλατύ φάσμα του κοινωνικού ιστού ξεσηκώνεται, σε μια ενστικτώδη κίνηση άμυνας και αυτοσυντήρησης.
Κινήσεις διαφόρων κοινωνικών στρωμάτων δίνουν ελπιδοφόρα μηνύματα αντίδρασης. Αρχίζει να αχνοφαίνεται η ελπίδα ότι ο κατακερματισμένος κοινωνικός ιστός αρχίζει σιγά σιγά να ανασυνθέτει τα κομμάτια του.

Ο ξεσηκωμός των αγροτών αποτελεί την αιχμή του δόρατος αυτής της κοινωνικής αντίδρασης.
Μέσα απ` αυτόν τον ξεσηκωμό αρχίζει να αχνοφαίνεται η ελπίδα ότι ...

Νόαμ Τσόμσκι: Απόλυτος σαδισμός κατά της Ελλάδας από τους Ευρωκράτες

Νόαμ Τσόμσκι: Απόλυτος σαδισμός κατά της Ελλάδας από τους Ευρωκράτες

Δριμύ κατηγορώ κατά των πιστωτών της Ελλάδας κάνοντας λόγο για «απόλυτο σαδισμό» εξαπέλυσε εκ νέου ο Νόαμ Τσόμσκι ενώ σχετικά με τους χειρισμούς της Ευρώπης στην προσφυγική κρίση κάνει λόγο για κατάρρευση, σχολιάζονταν ότι θα ήταν κρίμα να καταρρεύσει η Συνθήκη Σένγκεν υπό μια «θεωρητικά απειλή», που όπως λέει δεν θα έπρεπε να είναι δύσκολο να διαχειριστεί με ανθρώπινο τρόπο.


Σε συνέντευξή του στο truth-out.org αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Οι όροι που επιβάλλονται στην Ελλάδα είναι προς το συμφέρον των πιστωτών κι έχουν καταστρέψει τη χώρα. Ο στόχος υποτίθεται πως ήταν να μειωθεί το χρέος, το οποίο έχει αυξηθεί υπό αυτά τα μέτρα. Με την οικονομία να έχει υπονομευθεί, το ΑΕΠ έχει μειωθεί και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ έχει αυξηθεί παρά τη ριζική περιστολή των κρατικών δαπανών. Στην Ελλάδα έχει παρασχεθεί ελάφρυνση του χρέους, σε θεωρητικό επίπεδο».

«Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα έχει γίνει σαν ένα χωνί μέσω του οποίου ρέει η ευρωπαϊκή βοήθεια προς τις τράπεζες του Βορρά, οι οποίες μέχρι σήμερα έδιναν επισφαλή δάνεια, δεν τα πήραν πίσω και θέλουν τώρα να διασωθούν από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους. Πρόκειται για μία συνήθη πρακτική των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στη νεοφιλελεύθερη εποχή», λέει ακόμα ο διακεκριμένος φιλόσοφος.

Και συμπληρώνει: «Όταν η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε δημοψήφισμα, για ...

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Φιέστα άσ’ τα! - του Στάθη

Φιέστα άσ’ τα!
Και αίφνης ο κ. Κατρούγκαλος φαίνεται διατεθειμένος να προχωρήσει σε βελτιώσεις στο προσχέδιο για το Ασφαλιστικό. Και τίθεται το ερώτημα: ήταν ανάγκη να γίνει της μουρλής, για να αντιληφθεί ο κ. Κατρούγκαλος ότι υπάρχουν βελτιώσιμα σημεία; - γιατί δεν περιείχε αυτές τις «βελτιώσεις» το προσχέδιο ευθύς εξαρχής; Πρόκειται για ένα λογικό ερώτημα, και τα λογικά ερωτήματα δεν ενδείκνυται να τίθενται αυτήν την εποχή.
Ενα δεύτερο -λογικό κι αυτό- ερώτημα αφορά στο αν οι βελτιώσεις είναι ικανοποιητικές - σ’ αυτό όμως θα απαντήσουν οι ενδιαφερόμενοι. Και το τρίτον, όχι ερώτημα, αλλά διαπίστωση είναι, ότι όλα αυτά τυγχάνουν ζατρίκιον εν ου παικτοίς. «Στη Ρώμη θα ληφθούν οι αποφάσεις», το Βερολίνο θα αποφανθεί ποιος ζει και ποιος πεθαίνει με το νέο Ασφαλιστικό (και το εργασιακό, τα κόκκινα δάνεια, τη δημοσιονομική πολιτική, τις ιδιωτικοποιήσεις) - και όλα εκείνα για
τα οποία ομίλησε με τόσην περηφάνια ο κ. Τσίπρας κατά τον πανηγυρικό του για το ένα έτος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ο επικεφαλής της Αριστεράς που γονάτισε μιλούσε και μιλούσε για να μην πει τίποτα: για τον ΕΝΦΙΑ που ...

Μην ακούτε όσους ασκούν χρόνια τώρα την επιτήδεια τέχνη της ξεπούλας!

του Δημήτρη Καζάκη

Όσο η οργή των αγροτών ξεχειλίζει, τόσο δυναμώνει η επιχείρηση εξαπάτησης από τους γνωστούς αγροτοπατέρες της δεξιάς και της αριστεράς. Τους ίδιους που όλα αυτά τα χρόνια οδηγούσαν τους αγρότες από ήττα σε ήττα, από το κακό στο χειρότερο.

Το θέμα είναι μόνο το φορολογικό και το ασφαλιστικό, τίποτε άλλο, λένε και ξαναλένε στον αγρότη. Οι μεν για να τάξουν στον αγρότη ότι με τον Κυριάκο όλα θα διορθωθούν. Οι δε για να τα ρίξουν όλα στον καπιταλισμό γενικά. Μονά ζυγά δικά τους.

Τρέμουν όλοι τους μην κι ο αγρότης αντιληφθεί το προφανές. Το πρόβλημα δεν είναι η διαχείριση του μνημονίου με ευρώ και ΕΕ, αλλά το ίδιο το καθεστώς κατοχής της πατρίδας από ντόπιους δωσίλογους κι Ευρωπαίους αποικιοκράτες. Και καθώς όλο και περισσότερα ανεξάρτητα συντονιστικά εμφανίζονται για να εκφράσουν πρωτογενώς τον αγρότη, τα λαμόγια των κομμάτων αλυχτούν.

Πρόσεξε μην βάλεις θέμα καθεστώτος! Τι θέλεις, να χάσεις το ευρώ και τις επιδοτήσεις; Έτσι του λένε όλοι του κοινοβουλίου. Ακόμη κι ...

Εκδήλωση του Ε.ΠΑ.Μ. ΙΛΙΟΥ για τον ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ , 17 - 1- 2016 (BINTEO)



Τα μέλη του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου Ιλίου διοργάνωσαν ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:

«Ο πόλεμος στην Συρία , πόλεμος στην πόρτα μας».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη στο Ίλιον (Αγ. Φανουρίου 99) με ομιλητές τους:

► Κωνσταντίνο Ήσυχο
(πρώην υφυπουργός Άμυνας, πολιτικό στέλεχος ΛΑ.Ε)

► Κωνσταντίνο Γρίβα
(δρ.γεωπολιτικής στρατηγικής, σχολής Ευελπίδων)

► Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο
(πρέσβης ε.τ , μέλος της Π.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ)

• Σε ποιο βαθμό επηρεάζει η Συριακή κρίση την Ελλάδα;

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Πρώτη μας κατοικία είναι η Ελλάδα - του Στάθη

Πρώτη μας κατοικία είναι η Ελλάδα
Ένας χρόνος ΣΥΡΙΖΑ. Θα έπρεπε να έχει ήδη αναταχθεί ο πρωτογενής τομέας. Θα έπρεπε να είχε μπει η αγροτική παραγωγή σε άλλον δρόμο – πανηγύρι θα έπρεπε να γίνεται φέτος στα χωράφια, με την παθογένεια της διαχείρισης του γεωργικού πλούτου να ξεριζώνεται και την καλλιέργεια μιας νέας εποχής να αρχίζει – νομοσχέδια χωρίς
δημοσιονομικό κόστος θα έπρεπε να έχουν περάσει απ’ τη Βουλή, όπως για την απλή αναλογική, την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών του τυποκτόνου νόμου Βενιζέλου, και πλήθος άλλων μεταρρυθμίσεων για επαναστατικές βελτιώσεις στην εκπαίδευση, στη διοίκηση, στην άμυνα, στην υγεία, στην αποκέντρωση, στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών.
Ένας χρόνος ΣΥΡΙΖΑ και όλοι γνωρίζουμε τί έχει γίνει – δεν θα τα απαριθμήσω. Μόνον ένα παράδειγμα: οι εταιρείες που διαχειρίζονται τον τζόγο στην Ελλάδα, εξωχώριες και εγχώριες (με δισεκατομμύρια τζίρο κατ’ έτος) δεν πληρώνουν φόρους της τάξεως του 1,5 δισ που θα έπρεπε, αλλά των πέντε – δέκα χιλιάδων. Και μόνο αυτό
ενώ την ίδια στιγμή διώκονται συντάξεις (για μισό δισ) δείχνει την κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ. (σ.σ. η άμεση φορολόγηση του τζόγου ήταν απ’ τις βασικές υποσχέσεις – δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ) – χαιρετίσματα!...
Τί υποσχέθηκε και τί δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, το γνωρίζουμε όλοι – δεν θα επεκταθώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ  μετέτρεψε ο ίδιος τον εαυτόν του «αριστερή παρένθεση», διότι απ’ τον Ιούλιο – Αύγουστο του 2015 κυβερνά σαν δεξιά παράταξη και εφαρμόζει νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά πολιτική. Εις ό, τι δε αφορά στο ήθος της Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγει, αμαυρώνοντας το όνομά της, ακέραιη την παθολογία του δικομματικού μονοκομματισμού. Στην οποίον ανοίγει τον δρόμο της παλινόρθωσης.
Αυτόν τον καιρό μια νέα παγκόσμια κρίση αρχίζει να εμφανίζεται, με άγνωστες ακόμα παραμέτρους (αν, δηλαδή πρόκειται για ανακύκλωση της κρίσης του 2008 ή για κάποιο νέο αρμαγεδδωνικό φαινόμενο). Έρχονται μαύρες μέρες και με την Ευρώπη στα χέρια (που μετατρέπονται σε σκέτα νύχια) της Γερμανίας (υπεργολάβου των ΗΠΑ) το πράγμα ...

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Είναι οι άνθρωποι, ηλίθιε ...


του Δημήτρη Μηλάκα

Μετά από  τρία μνημόνια, 6 χρόνια εποπτείας, δημοσιονομικής προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων, η φράση του Σόιμπλε (είναι η εφαρμογή των συμφωνηθέντων, ηλίθιε)  με έμμεσο παραλήπτη τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έρχεται να μας υπενθυμίσει τι είναι και τι ακριβώς ζητούν από την Ελλάδα οι δανειστές της: 

Πρόκειται για κοινούς τοκογλύφους που ζητούν τα πάντα…


Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες – με διαφορετικό στιλ και προτεραιότητες- εδώ και έξι χρόνια κάτω από στενότατη εποπτεία ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες των δανειστών. Παρ' όλα αυτά, ο υποτιθέμενος στόχος (δηλαδή η έξοδος της χώρας από το σπιράλ της κρίσης) ολοένα και απομακρύνεται αφήνοντας πίσω του οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά συντρίμμια. Το να καλεί λοιπόν, ο Σόιμπλε, τον «ανόητο» να συνεχίσει να εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα (με το μαχαίρι στο λαιμό) αποκαλύπτει ότι στόχος αυτών των συμφωνηθέντων δεν είναι ...

Είναι η Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη, ηλίθιε !





του Δημήτρη Καζάκη

Τα μάθατε; Δεν αρκεί η δόση "Ευρώπης" που μας έχουν χορηγήσει. Χρειάζεται μια νέα ακόμη πιο ισχυρή δόση. Σ' αυτό συμφώνησαν οι Τσίπρας, Βαλς και Σόιμπλε στα πλαίσια συζήτησης στο Νταβός.

Ένα σημαντικό μέρος της αλληλεγγύης στην Ευρώπη, οι ομιλητές συμφωνούν, κρατά την ένωση άθικτη. Δεν πρέπει να επιτραπεί στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο να φύγει, λέει Βαλς. "Θα είναι ένα ιστορικό μοιραίο λάθος για την Ευρώπη να αφήσει την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη. Αν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την Ευρώπη θα ήταν μια τραγωδία. Και το λέω αυτό ως Γάλλος. Πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε την παραμονή της Βρετανίας."

Ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε. «Για να μπορέσουμε να βρούμε μια λύση για τα προβλήματα της Ευρώπης, χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη», λέει. «Αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για εξόδους - είτε πρόκειται για Brexit ή Grexit. Δεν υπάρχει πλέον η διαφοροποίηση. Τώρα είναι η ώρα της αλληλεγγύης.»

Αν λοιπόν νομίζατε ότι το να χάνει κανείς τη σύνταξη, τη δουλειά του, ακόμη και ...

Πατριωτικό καθήκον οι μαζικές κινητοποιήσεις του λαού μας


Ανακοίνωση

Το ΕΠΑΜ χαιρετίζει την άνοιξη του ελληνικού λαού που διαφαίνεται μέσα στο καταχείμωνο. Απέναντι στην ολοκληρωτική επίθεση που δέχεται η χώρα μας, απέναντι στην δοσιλογικό πολιτικό καθεστώς που ξεπερνάει σε υποτέλεια ακόμα και τους δωσίλογους της παλιάς κατοχής, η μόνη βιώσιμη λύση είναι η μαζική κινητοποίηση όλων των κλάδων, όλων των εργαζομένων, όλων των πολιτών που βιώνουν στο πετσί τους την προδοσία που συντελείται εις βάρος τους και την μετατροπή της πατρίδας σε μια τεράστια Ειδική Οικονομική Ζώνη, προς όφελος των πιο αδίστακτων οικονομικών και γεωστρατηγικών συμφερόντων.

Πρέπει να κατανοηθεί, ότι αν δεν ενωθούμε όλοι μαζί σε πανστρατιά αγώνα ενάντια στα σχέδια υποδούλωσης της πατρίδας, δεν μπορούμε να προσδοκούμε θετικά αποτελέσματα.

Ας γίνει επιτέλους διδαχή, αυτό που βιώσαμε όλες τις προηγούμενες φορές. Ό,τι εγκλωβισμένοι στα επιμέρους αιτήματα κάθε χώρου, επαγγέλματος ή κλάδου δεν υπάρχει πιθανότητα επιτυχίας. Στις τροφοδοτούμενες από το πολιτικό σύστημα συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού, κανένα κλαδικό αίτημα δεν μπορεί να υποστηριχτεί μαζικά και να προσφέρει στην ενότητα του λαού μας, όσο εκλαμβάνεται από τα υπόλοιπα χτυπημένα στρώματα της κοινωνίας ότι επιδιώκει μόνο την δική του εξαίρεση από την μέγγενη ...

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Απ’ το κακό (που έκανε ο κ. Τσίπρας) στο χειρότερο (που θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης)… του Στάθη

Απ’ το κακό (που έκανε ο κ. Τσίπρας) στο χειρότερο (που θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης)…
Σχόλιο του blog : Διαφωνούμε με τις απόψεις του αγαπητού Στάθη για τον κυρίαρχο ρόλο που αποδίδει στην αριστερά στις παρούσες συνθήκες. Όσο η αριστερά δεν επαναπροσδιορίσει την σχέση της με το πατριωτικό καθήκον να μπορεί ο λαός να είναι αφέντης στον τόπο του, που αποτελεί προϋπόθεση για να υπάρχει Δημοκρατία, Δικαιοσύνη και Ελευθερία,  δεν έχει λόγο ύπαρξης. Αυτό που απαιτείται λοιπόν είναι η ανασυγκρότηση του λαού, πρώτα από όλα απέναντι σε αυτή την ευθύνη για να απελευθερωθεί ο ίδιος απελευθερώνοντας και την πατρίδα ! Αν η αριστερά δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ανασυγκροτηθεί ... 

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος σπλαχνοσκόπος για να αντιληφθεί τα σημάδια κατάρρευσης γύρω μας, Η γη τρέμει κάτω απ’ τα πόδια της κοινωνίας και του κράτους. Κάθε μέρα που ξημερώνει κακά νέα προστίθενται (καλά νέα πλέον είναι τα μη νέα) και νέα μέτρα βαραίνουν τον βίο μας.
1. Η εκπαίδευση πάσχει. Στις παλιές παθογένειες προστίθενται νέες που αποτυπώνουν την υποτέλεια στις εξωχώριες επικυρίαρχες δυνάμεις και τις εταιρείες. Το δημόσιο σύστημα υγείας αργοπεθαίνει, αφήνοντας όλο και πιο πολλούς ασθενείς χωρίς αρωγή. Η λειτουργία του επαφίεται πλέον μόνο ...

Τα τσογλάνια της άγονης κοιλάδας...

γράφει ο Θάνος Οικονομόπουλος

Να μην τρελαθούμε κι' όλας!

Κάποιοι σ' αυτήν την κοινωνία διαθέτουν ακόμη και μνήμη και κρίση. Και ακούγοντας χθες τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κ. Γιώργο Κουμουτσάκο να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει ξεκινήσει “επιχείρηση κατάληψης του κράτους”, στην καλύτερη περίπτωση γέλασαν ειρωνικά. Στην χειρότερη, έγιναν έξαλλοι και βγήκαν απ' τα ρούχα τους...

“Κοίτα ποιος μιλάει...”! Επί δεξιάς στην εξουσία, δεν είχε μείνει “δικό μας παιδί” που να μην βολευτεί “κάπου” στο δημόσιο. Και το ευκλεές αυτό “κεκτημένο” το διατήρησε και το ΠΑΣΟΚ της “αλλαγής” (ποιος ξεχνάει τους “πρασινοφρουρούς”, την τοποθέτηση της Μιμής ως διευθύντριας του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Αντρέα, τον διορισμό του... θείου της κ. Λιάνη ...

Τώρα κλαις, γιατί κλαις, συ δεν είσαι που ψήφισες YES; του pitsirikos


Αυτό το tweet τα λέει όλα. «Τώρα κλαις, γιατί κλαις, συ δεν είσαι που ψήφισες YES;».

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας τάχθηκε υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.

Μετά από μια συνεδρίαση που έγινε τότε, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου διάβασε μια ανακοίνωση -στην οποία κανείς δεν κατάλαβε τι έλεγε-, όπου κατέληγε πως το μέλλον της χώρας μας δεν μπορεί να είναι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τώρα οι δικηγόροι είναι έξαλλοι και διαδηλώνουν για το Ασφαλιστικό.

Γιατί διαδηλώνουν οι δικηγόροι; Αφού το μέλλον της χώρας μας δεν  ...

Στα βάραθρα της ντροπής και της προδοσίας !!

του Κώστα Γιαννιώτη*

Και τι δεν είπε ο Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, για την περίοδο της θητείας του στο υπουργείο οικονομικών, την περίοδο των περίφημων ‘’διαπραγματεύσεων’’ με τους …. ‘’εταίρους’’!!

Αμέσως μετά πολλοί ήταν αυτοί που βρήκαν πρόσφορο έδαφος να βγουν στις ρούγες ότι ο Τσίπρας πήγαινε τη χώρα στο γκρεμό και την καταστροφή – μέσα από ένα διαφαινόμενο grexit -  αλλά, ‘’ευτυχώς’’, με την επικράτηση των …… ‘’συνετών’’ απόψεων όλων των δωσιλογικών κομμάτων, η χώρα ‘’σώθηκε’’ την τελευταία στιγμή, με την αποδοχή ...

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

“RAUS!”: ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ FRAPORT ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΑΝΙΩΝ


 

Έκπληκτοι από την ένταση των αντιδράσεων έμειναν οι 8 εκπρόσωποι της Fraport που έφθασαν στα Χανιά περίπου στις 11 το πρωί.

Οι εκατοντάδες πολίτες και εκπρόσωποι φορέων που τους περίμεναν στο αεροδρόμιο φώναζαν συνθήματα εναντίον της παραχώρησης του αεροδρομίου, δήμος και αντιπεριφέρεια Χανίων επέδωσαν ψηφίσματα, ενώ εκπρόσωποι φορέων εξέφρασαν για άλλη μια φορά την εντονότατη αντίδρασή τους.

Εκεί και ο πρόεδρος του ΟΣΥΠΑ κ. Αλεβιζόπουλος ο οποίος μίλησε για τις επόμενες κινήσεις οργάνωσης των αντιδράσεων ενώ εξήγησε αποκλειστικά στον “Α.τ.Κ.” γιατί είναι κρίσιμοι οι επόμενοι μήνες και τι θα συμβεί σε 120 μέρες από σήμερα.

Πηγή: okoytsompolis μέσω teleytaiaexodos.blogspot.gr

Μνημεία και μνημόνια - του Στάθη

Μνημεία και μνημόνια
Για τον γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σχινά, η στήλη ένα μόνο σχόλιο έχει να κάνει: Εκεί που κρέμαγαν οι καπεταναίοι τα άρματα, κρεμάνε τώρα τα παγόνια τα λειριά τους…
Δυστυχώς, το ίδιο έχει να πει η στήλη και για τον υπουργό Πολιτισμού κ. Μπαλτά (πρωτοπόρον ιστοριοδίφη, όστις ανακάλυψε ότι η αγνώστου μητρός Επανάσταση του 1821 γέννησε το ελληνικό έθνος). Αυτή τη φορά την πλήρωσε η Ροτόντα. Περί της οποίας ο ρέκτης κι άριστος στο ρηξικέλευθον κ. Μπαλτάς δήλωσε ότι «η Ροτόντα είναι ένα μνημείο πολυπολιτισμού». Αλήθεια;
Η Ροτόντα χτίσθηκε από τον Γαλέριο, αφιερωμένη στη λατρεία του Δία, λίγα χρόνια πριν ο Κωνσταντίνος ιδρύσει επί του Βυζαντίου τη Νέα Ρώμη, Είναι, η Ροτόντα, ένα μνημείο ρωμαϊκό. Το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε ...

Η Υγεία μάς άφησε... χρόνους

Η Υγεία μάς άφησε... χρόνους - Media

γράφει ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΑΛΟΥΠΗΣ

Στη μηχανική υποστήριξη βρίσκεται ο ευαίσθητος τομέας της δημόσιας υγείας και η κατάσταση θυμίζει πλέον τριτοκοσμική χώρα, όχι καθ’ υπερβολήν, αλλά κατ’ ουσίαν. Βαδίζοντας πια στο έβδομο μνημονιακό έτος μπορεί κανείς να συμπεράνει με ασφάλεια ότι η Υγεία είναι ο βαρύτερα ασθενής της κρίσης. Οι αδυναμίες και οι μαύρες τρύπες του συστήματος αυξάνονται καθημερινά, με πρώτα θύματα τους πολίτες και ειδικά αυτούς που ανήκουν στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η οικονομική ασφυξία, η ανοργανωσιά και η απουσία στοιχειωδών λύσεων και πρωτοβουλιών για να βελτιωθούν έστω και λίγο οι συνθήκες έχουν φέρει το ελληνικό σύστημα Yγείας στο μη παρέκει: 

Τα νοσοκομεία είναι αποδεκατισμένα από προσωπικό. Εγχειρήσεις αναβάλλονται επειδή δεν υπάρχουν ούτε καν τα στοιχειώδη αναλώσιμα υλικά. Διαπιστώνεται μια ολοένα αυξανόμενη έλλειψη φαρμάκων. Οι λίστες αναμονής εξελίσσονται σε λίστες υπομονής και... προσευχής. Τα ράντζα της ντροπής πολλαπλασιάζονται. 

Η εικόνα, η οποία ήταν ήδη πολύ κακή τα προηγούμενα χρόνια, δεν έχει αλλάξει επί της ουσίας ούτε στον έναν χρόνο διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛΛ., αφού παρεμβάσεις έχουμε κυρίως στη διοικητική πυραμίδα του συστήματος Υγείας. Αντιθέτως θα μπορούσε κάποιος ...

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Η συνομωσία του νομισματοκοπείου και το αληθινά επίδικο ζήτημα

του Δημήτρη Καζάκη

Πώς θα γελοιοποιηθεί στον έσχατο βαθμό η όποια συζήτηση για εναλλακτικές στο σημερινό φασιστικό ολοκληρωτισμό του ευρώ; Πολύ απλά. Κατασκευάζεται ένα αφελές μέχρις ηλιθιότητας παραμύθι και με τη βοήθεια των μέσων μαζικής εξαπάτησης γίνεται πρώτο θέμα.

Ποιο είναι αυτό; Το γνωστό δήθεν σχεδιαζόμενο "ριφιφί" στο νομισματοκοπείο από τον Λαφαζάνη. Το θέμα κινεί ο γνωστός για την εγκληματική του διαπλοκή με την χρεοκοπία της χώρας κ. Στουρνάρας με τ' όνομα. Το Μαξίμου ψευδώς το επιβεβαιώνει, ώστε να αρχίσει ο μύλος των μέσων μαζικής εξαπάτησης να αλέθει μυαλά.

Βλέπετε παλιά οι χιτλερικοί χρειάζονταν μια στημένη φωτιά στο Ράιχσταγκ για να στήσουν δίκες εναντίον εκείνων που αντιστέκονταν στην φονική εξουσία τους. Σήμερα οι ομογάλακτοί τους επινοούν κάτι αντίστοιχο για να ξεκινήσουν τα τηλεδικεία και να φανατίσουν τους αφελείς και ανόητους.

Κάποιοι σκοτεινοί τύποι, συνωμότες εκ φύσεως, κάποιοι "δραχμιστές", σχεδίαζαν να καταλάβουν το νομισματοκοπείο. Έτσι λένε. Το γιατί δεν ...

Αύριο δεν θα φυσάει ο φόβος - του Στάθη

Αύριο δεν θα φυσάει ο φόβος
Να ’ναι έτσι; Ποιους να συμβουλευθώ; τους παιδικούς μου ήρωες; τους αρχαίους σοφούς; τους πολιτικούς μέντορες της νιότης μου ή το απαύγασμά τους στην ωρίμανσή μου; Τις νίκες, τις ήττες, τα λάθη τους, τις αμφιβολίες τους, την πίστη τους; Ποιο είναι το κλειδί; υπάρχει κλειδί;
Είναι νέος. Είναι 26 χρόνων. Η Ελλάδα του Σημίτη τον άφησε ανύποπτο και η Ελλάδα του Καραμανλή το ίδιο. Η Ελλάδα του Γιωργάκη και του Σαμαρά τον ξεγέλασε. Και η δική μας Ελλάδα του Τσίπρα πρόλαβε να τον εξαπατήσει. Είναι άνεργος, έκαμε μια-δυο ψιλοψευτοδουλειές, πήγε σε ένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, δεν πληρώθηκε ποτέ, βολοδέρνει, τώρα θα πάει στρατιώτης κι ύστερα βλέπουμε. Στις καφετέριες δεν πηγαίνει. Τις σπουδές του σε ένα ιδιωτικό κολέγιο τις έχει διακόψει από καιρό, ίσως μετά τον στρατό να τις ολοκληρώσει, ποιος ξέρει. Από
οικογένεια μικροαστών, ο πατέρας δουλευταράς -δεν θα πω τη δουλειά του- δεν είχε αργίες, απ’ το πρωί ως το βράδυ στην τέχνη του, του άρπαξε τη δουλειά η κρίση, έμεινε κούτσουρο στα πενήντα του, πού δίδακτρα για το παιδί, δεν φταις εσύ, πατέρα, να λέει ο γιος, θα βοηθήσω κι εγώ, πώς να βοηθήσει; Δουλειές του ποδαριού σποραδικά, εδώ κι εκεί, χάθηκαν κι αυτές. Ο πατέρας να μην τον χωράει ο τόπος,
βογγητό και άγχος και τύψεις που πιάστηκα, να λέει, μαλάκας. Η γυναίκα του από παλιά γενιά, με αντάρτες στο προγονικό, να τον αγαντάρει, στάσου όρθιος ...

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Ο «ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ» ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


του Δημήτρη Κοδέλα*


Ασφαλιστικό αγροτών: Ο “ξαφνικός θάνατος” της παραγωγικής Ελλάδας

Ξαφνικός θάνατος ονομαζόταν στο ποδόσφαιρο το πρώτο γκολ που θα έμπαινε στην παράταση ενός αγώνα και με το οποίο τελείωνε το ματς και νικήτρια ομάδα ανακηρυσσόταν εκείνη που σκόραρε. Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για το Φορολογικό και το Ασφαλιστικό των αγροτών θυμίζουν τον “ξαφνικό θάνατο”, δηλαδή το τελειωτικό, μοιραίο και οριστικό τέλος του αγροτικού κόσμου και της παραγωγικής Ελλάδας. 

Για την παραπάνω διαπίστωση φαίνεται να αδιαφορεί ή να την αγνοεί η κυβέρνηση και ο υπ. Εργασίας κ. Κατρούγκαλος ο οποίος με εξοργιστικό τρόπο αναφερόταν, πριν λίγες μέρες, στην Κρατική Τηλεόραση στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση με τις φράσεις: “δικαιοσύνη”, “ισονομία”, “προστασία χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων”, “πρώτη φορά που εμείς στείλαμε κείμενο”. Δείτε παρακάτω για ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...