Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Για τους αμόρφωτους : Ο ‘’Λας των αρμάτων’’, στην Κούβα !


του Κώστα Γιαννιώτη

Αρκετά πια με τους αγράμματους κι αμόρφωτους, και – εξ αιτίας αυτού – υβριστές ενός ιστορικού και ηρωικού ηγέτη, του μεγέθους του Φιντέλ Κάστρο!

Σε όλους αυτούς απευθύνομαι, λέγοντας ότι....

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Η οικονομική στασιμότητα - Η Γερμανία μας κοροϊδεύει

Η Γερμανία μας κοροϊδεύει γνωρίζοντας ότι, η πτώση της παραγωγικότητας των εργαζομένων και άρα της ανταγωνιστικότητας, είναι το αποτέλεσμα της μη διεξαγωγής επενδύσεων από τις επιχειρήσεις – η οποία με τη σειρά της οφείλεται στα μνημόνια που μας επιβάλλει.

του ΒΑΣΙΛΗ ΒΙΛΙΑΡΔΟΥ
«Ο άνθρωπος είναι το μέτρο όλων των πραγμάτων, είχε πει ο Πρωταγόρας. Επομένως, από τα αποτελέσματα για τον άνθρωπο εξαρτάται η επιτυχία ή η αποτυχία της εκάστοτε οικονομικής πολιτικής»..

Ανάλυση

Μετά το ξεκίνημα της Μεγάλης Ύφεσης του 2008, ένα από τα μεγάλα θύματα της οποίας ήταν η Ελλάδα, γίνεται προσπάθεια να βρεθούν οι αιτίες που προκάλεσαν την ισχυρότερη κρίση μετά από αυτήν του 1929/33 – κυρίως όμως, με ποιόν τρόπο θα μπορούσε να καταπολεμηθεί καλύτερα.

Κοίτα ποιοι μιλάνε, του pitsirikos


Μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες, μόνες τους ή με τους συμμάχους τους, εισέβαλαν ή βομβάρδισαν, ή αιματοκύλησαν ή ανέτρεψαν κυβερνήσεις ή στήριξαν δικτατορίες ή εγκαθίδρυσαν δικτατορίες στις παρακάτω χώρες:

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Ας πρόσεχες, Φιντέλ !


του Κώστα Γιαννιώτη

Ξέρω, Φιντέλ, είσαι κάπως μακριά και θα μου στοιχίσει αρκετά που σου το στέλνω με courier, αλλά έπρεπε να σε ενημερώσω!

Εδώ κάτω, με το έτσι που έφυγες, έγινε και εξακολουθεί να γίνεται της πουτάνας!

Επειδή πάλευαν δεκαετίες να σε φάνε – μέσα από 600 απόπειρες – και δεν τα κατάφεραν, τώρα δεν το πιστεύουν ότι έφυγες και, νομίζοντας ότι τους κάνεις πλάκα, βάλθηκαν να σου τη σπάσουν, ξοδεύονας  μερικά εκατομμυριάκια δολάρια, ακόμα, και βάζοντας όλα τα λουλούδια τους (χαφιέδες και μαλάκες) να γράφουν στο fb και το twitter ό,τι μαλακία τους κατεβάσει η γκλάβα!

Σε ευχαριστούμε Φιντέλ, του pitsirikos


Αισθάνομαι πολύ λίγος για να γράψω για τον Φιντέλ Κάστρο. Υπάρχουν οι άνθρωποι, υπάρχουν και οι θρύλοι. Ο Φιντέλ Κάστρο ήταν -και θα είναι πάντα- θρύλος. 

Το να ξεκινάς με 82 ανθρώπους για να ανατρέψεις το καθεστώς που έχει διαλύσει την πατρίδα σου, να σκοτώνονται μετά την πρώτη μάχη σχεδόν όλοι, να μην μένουν ούτε είκοσι, κι εσύ να καταφέρνεις να μπαίνεις νικητής στην Αβάνα, ως ηγέτης πια μιας λαϊκής επανάστασης, δεν πρέπει να έχει προηγούμενο ή επόμενο στην παγκόσμια ιστορία.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Ο Κάστρο έφυγε θριαμβευτής

Σχόλιο του blog: Όποια κριτική, αντιπαράθεση ή προπαγάνδα και να κάνει κάποιος, είναι πρώτα από όλα το αποτέλεσμα και η πραγματικότητα που αποδεικνύεται από τα γεγονότα που ορίζουν το τι είναι και τι δεν είναι ένας μεγάλος ηγέτης και μια ιστορική προσωπικότητα. Η καθημερινή όμως απόδειξη είναι η αγάπη και ο σεβασμός του λαού προς τον ίδιο και την πατρίδα του, αλλά κυρίως το μίσος και το είδος των εχθρών του. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ κομαντάντε ! 

Γράφει ο mitsos175.

Ακόμα και με το θάνατό του ο Κουβανός ήρωας - επαναστάτης Φιντέλ Κάστρο ξεφτίλισε πάλι τις ΗΠΑ. 638! απόπειρες δολοφονίας με διάφορους τρόπους έγιναν εναντίον του. Η CIA πρέπει να αλλάξει το όνομα σε "Ιζνογκουντ". 
"Αν το να επιζείς μετά από απόπειρα δολοφονίας ήταν Ολυμπιακό αγώνισμα, θα είχα κερδίσει το χρυσό μετάλλιο" είχε πει κάποτε ο ηγέτης της Κούβας. Χρυσό και ταυτόχρονα παγκόσμιο ρεκόρ, που δεν νομίζω πως θα καταρριφθεί ποτέ.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Black Life


του Γιάννη Λαζάρου

Ντόρος μεγάλος ξέσπασε με την καθιέρωση της "Black Friday" και στην Ελλάδα με αποκορύφωμα την λοιδορία των συμμετεχόντων καταναλωτών που στην πλειοψηφία τους είναι νέοι οι οποίοι στριμώχτηκαν στις ουρές για να εκμεταλλευτούν τις προσφορές των καταστημάτων. Το ξενόφερτο καταναλωτικό κόλπο έκανε πάρα πολλούς να αγανακτήσουν προσδοκώντας κατά βάθος την αντίδραση της μερίδας που συμμετείχε κάνοντας την επανάσταση.

Η Ελλάδα σε καταστολή σε μια Ευρώπη υπό διάλυση


Γράφει ο Ceteris Paribus
Τι θα γίνει στο Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου; Θα υπάρξει συμφωνία; Μια κάπως παράδοξη απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα ήταν πως αυτό θα αποφασιστεί στις 4 Δεκεμβρίου από… τους Ιταλούς και Αυστριακούς ψηφοφόρους! Αν στο ιταλικό δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση επικρατήσει το «Όχι», ο Ιταλός πρωθυπουργός έχει επαναλάβει τη δέσμευσή του ότι θα παραιτηθεί. Σε αυτή την περίπτωση, η Ιταλία θα παραδοθεί στη γοητεία του «ευρωσκεπιτικισμού» και της «αντιπαγκοσμιοποίησης».

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Των αγγέλων το ένα φτερό είναι η λογική και το άλλο η ποίηση... του Στάθη

Των αγγέλων το ένα φτερό είναι η λογική και το άλλο η ποίηση...
Ενωση Ανθρακος και Χάλυβα. Κοινή Αγορά. Ευρωπαϊκή Οικονομική Ενωση. Η μεταπολεμική πορεία της Ευρώπης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε συνθήκες Ψυχρού Πολέμου. Η άνοδος της σοσιαλδημοκρατικής Αριστεράς. Ο Μάης του 1968 και η επακολουθήσασα συρρίκνωση της κομμουνιστικής Αριστεράς. Η παράλληλη άνοδος και ο επακολουθήσας εκφυλισμός των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων ανά την υφήλιο. Η αντεπανάσταση του Ρηγκανοθατσερισμού. Η κατάρρευση της ΕΣΣΔ και των χωρών του «υπαρκτού σοσιαλισμού». Η μετεξέλιξη του Ρηγκανοθατσερισμού σε παγκοσμιοποιημένο σύστημα. Η αναθεώρηση των αποτελεσμάτων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ουαί υμίν .... !!


του Κώστα Γιαννιώτη

κ. Ιερώνυμε δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ μαζί σας, αλλά με.... τσίγκλισε αυτός  ο παπάς απ` την Αγγλία!

Ναι! Για τον παρακαθήμενο της Αγγλικανικής εκκλησίας λέω, τον αρχιεπίσκοπο του Καντένμπουρι, Τζάστιν Γουέλμπι!

Ο ΑΡΓΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ»

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Του ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Η υπό αμερικανική ηγεμονία παγκοσμιοποίηση είναι μονόδρομος, μόνο που χρειάζεται κάποια «διόρθωση πορείας», ήταν το κεντρικό μήνυμα της αποχαιρετιστήριας περιοδείας Ομπάμα στην Ευρώπη. Η ΕΕ, δηλαδή η περιφερειακή υποστασιοποίηση της παγκοσμιοποίησης, είναι μονόδρομος, μόνο που χρειάζεται κι αυτή κάποιες διορθώσεις, υποστήριξαν στο ίδιο μήκος κύματος οι Ευρωπαίοι αμφιτρύονες του ...

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Μέρκελ! 99 χρόνια θητεία... του Στάθη

Μέρκελ! 99 χρόνια θητεία...
Κατέβαινε την κατηφορίτσα προς το σπίτι του ένας φίλος μεσημεράκι της Κυριακής -γλυκιάς και ηλιόλουστης- όταν λίγα μέτρα μπροστά του είδε μια κυρία να πλησιάζει έναν κάδο απορριμμάτων. Του «κόπηκε» η καρδιά, όμως η κυρία απλώς πλησίασε τον κάδο κι έριξε τα σκουπίδια της μέσα του, δεν τον έψαξε. «Εκεί
έχουμε φθάσει» μου έλεγε ο φίλος μου, «το αναμενόμενο να μην είναι το συνηθισμένο, αλλά το στενάχωρο»...

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Η Δημοκρατία είναι βόμβα στα θεμέλια της ΕΕ, από pitsirikos


Έτσι απλά επειδή κάποιες φορές έρχεται ένας τίτλος είδησης να μας χαστουκίσει δυνατά, να μας ξυπνήσει από οποιαδήποτε αυταπάτη ή φαντασία…
Ο τίτλος της Wall Street Journal λέει:
«Βόμβα στα θεμέλια της Ε.Ε. ο ολλανδικός νόμος για τα δημοψηφίσματα».

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Ακούσατε, ‘’πρόεδρε’’, τι ξεστομίσατε;



του Κώστα Γιαννιώτη

Ακούστε κ. Παυλόπουλε!
Κάποιοι σας τοποθέτησαν στην καρέκλα που κάθεστε, για να έχουν το.... ‘’ανώτατο’’ άλλοθι και τις υπογραφές σας , για τα εγκλήματα που είχαν αποφασίσει να διαπράξουν σε βάρους αυτού του δύσμοιρου λαού. Κι αυτό το ονομάσατε δημοκρατία.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Από τον Κλίντον στον Ομπάμα, από τον Σημίτη στον Τσίπρα…


του Νίκου Μπογιόπουλου 

Να θυμίσουμε ότι επί εποχής του υψηλού μας επισκέπτη είναι, του Ομπάμα, που οι Αμερικανοί μετέτρεψαν τη λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη» σε ευρασιατικό χειμώνα και σε πεδίο δράσης του ISIS.

Που διαλύθηκαν χώρες με τους πρόσφυγές τους να γεμίζουν πτώματα τα νερά του Αιγαίου και στρατόπεδα συγκέντρωσης την ελληνική επικράτεια,

Που οι ναζί «αναβαθμίστηκαν» επίσημα σε ευρωατλαντικό εργαλείο όπως στην Ουκρανία,

Που η Ελλάδα αξιοποιήθηκε και αξιοποιείται σαν βατράχι στον πόλεμο μεταξύ των βουβαλιών εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Συζητούν πλέον ανοικτά κούρεμα καταθέσεων και δραχμή


Σημείωση του blog: Όντως Η καταστροφή που θα σημειωθεί αν εγκαταλείψουμε το ευρώ με τους όρους των δανειστών θα είναι άνευ προηγουμένου. Εδώ που έχουμε φτάσει μόνο ένας μάγος μπορεί να υπάρξει κι αυτός δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον λαό που αν πραγματικά το θελήσει και επιβάλει τους δικούς του όρους εξόδου και ανατροπής της κατάστασης μπορεί και να κάνει αληθινά θαύματα σε έναν κόσμο που έχει πάψει να πιστεύει στην δύναμη της φαντασίας και της δημιουργικότητας των ανθρώπων. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο αλλά είναι η μόνη λύση πραγματικής σωτηρίας. 

Η τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σημαίνει ότι θα κουρευτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εταιρειών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που εξακολουθούν να κατέχουν περισσότερα από 100.000 ευρώ. Για τους άλλους βλέπουμε. Δραχμή σημαίνει 70% αυτόματη μείωση των μισθών και των συντάξεων. Ποιος είπε ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας;

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Ψηφίστε τους φασίστες, για να μην έρθουν οι φασίστες, του pitsirikos

Ψηφίστε την Χίλαρι Κλίντον, για να μην έρθει ο Ντόναλντ Τραμπ. Ψηφίστε τον υποψήφιο της Δεξιάς για να μην έρθει η Λε ΠΕν. Ψηφίστε την Μέρκελ, για να μην έρθει το AfD. 

Ψηφίστε τον Μητσοτάκη, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Βορίδη, για να μην έρθει η Χρυσή Αυγή.

Μισό λεπτό, η Χρυσή Αυγή έχει ήδη έρθει -απέξω-, αφού η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο και δεν έχει καμία σημασία ποιον θα ψηφίσετε.

Οι κοινωνίες δεν πέθαναν ακόμα. Εγκυμονούν !


του Κώστα Γιαννιώτη

Είναι πασιφανές ότι για να είσαι υποψήφιος σε προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, πρέπει το γενεαλογικό σου δένδρο να είναι ελεγμένο μέχρι τα βάθη των ριζών του. Μέχρι την εποχή που οι αυτόχθονες Ινδιάνοι κυνηγούσαν αγριοβούβαλους, στα ελεύθερα, ακόμα, από τον ‘’πολιτισμό’’ των λευκών βοσκοτόπια.
Άνθρωπος από του οποίου τον εγκέφαλο να έχει περάσει, έστω και σε όνειρο - η ιδέα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας, της ισότητας, της αυτοδιάθεσης των λαών και όποιος άλλος ‘’εφιάλτης’’ ή ‘’νυχτερινός πειρασμός’’, είναι κλειδωμένος έξω από το σύστημα, το οποίο φυλάσσεται πίσω από βαριές ατσαλόφραχτες πύλες!

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι σόουμαν, του pitsirikos


Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι έκπληκτοι που ο Ντόναλντ Τραμπ νίκησε την Χίλαρι Κλίντον και είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. Ήταν ολοφάνερο πως ο Τραμπ θα νικήσει. 

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

America, America..

του Μαντατοφόρου

Εδώ και πολλές δεκαετίες  "ζηλεύουμε" με ή χωρίς εισαγωγικά την σύγκλιση που έχουν πετύχει στις ΗΠΑ τα δύο κόμματα του δικομματικού τους συστήματος.
     Έτσι, είτε οι Δημοκρατικοί είτε οι Ρεπουμπλικάνοι βρισκόντουσαν στην κυβέρνηση,

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Όποιος θέλει την Αχτσιόγλου, να την πάρει σπίτι του, του pitsirikos


Μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Τσίπρα, ακούω και διαβάζω διάφορα «να τους δούμε πρώτα τους υπουργούς και να τους κρίνουμε μετά». 

Συγγνώμη, τι ακριβώς να δούμε στους υπουργούς, για να τους κρίνουμε μετά;

Είναι υπουργοί σε μια μνημονιακή κυβέρνηση από ανδρείκελα που ψηφίζουν ό,τι τους διατάζουν οι εταίροι.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Το παράλληλο νόμισμα πρό τών πυλών...

Το παράλληλο νόμισμα (ευρωδραχμή ή GR-Euro) πρό τών πυλών καί πιθανότατα από 1.1.2017.

Όλως, εντελώς τυχαίως, ο υπέρμαχος ενός παράλληλου οικονομικού συστήματος, είναι ο νέος υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, πρόεδρος του Ινστιτούτου Levy, πού αποτελεί ένα από τά think tank που στήριξαν και στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.


Όλως, εντελώς τυχαίως, βγήκε καί ο Γιωργάκης Παπανδρέου (το πτηνό), ζητώντας από τόν Τσίπρα νά καλέσει όλες τίς πολιτικές δυνάμεις νά διαμορφώσουν μιά «ενιαία πρόταση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων».

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Η Ανοησία του Διπλού Νομίσματος


Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος Ph.D

Ας υποθέσουμε ότι κυκλοφορεί και ένα παράλληλο νόμισμα στη χώρα.
Το ένα, το ευρώ, μας λέει ότι για να έχει ανάπτυξη η χώρα, θα πρέπει να μειωθεί το μοναδιαίο κόστος εργασίας.
Το μοναδιαίο κόστος εργασίας μας δίνει ο τύπος (δεδομένο το ευρώ) = Μ/ΠΕ, , όπου Μ μισθοί και ΠΕ η παραγωγικότητα της εργασίας.

Πάμε τώρα στην πρακτική αριθμητική. Αν ο ρυθμός αύξησης των μισθών είναι μεγαλύτερος από την παραγωγικότητα της εργασίας (ΠΕ) το μοναδιαίο κόστος εργασίας θα αυξηθεί και αντιθέτως.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

(Αδεια) ράσα για άδεια πουκάμισα... του Στάθη

Δυσάρεστη έκπληξη από τον Αθηνών Ιερώνυμο. Εως τώρα έδινε την εντύπωση καλού χριστιανού, ελληνομαθούς, με βαθιά ανθρωπιστική και ευρύτερη μόρφωση. Ενός ευρύχωρου, αγαπητικού και φιλοσοφημένου ανθρώπου. Ομως με το πρώτο ζόρι ο ιεράρχης έδειξε ένα άλλο πρόσωπο, Μισαλλόδοξο, φανατισμένο, εθνικιστικό, ρατσιστικό και αντικομμουνστικό.

Ιδού τα εκκαθαριστικά που «καίνε» τους συνταξιούχους και... διαψεύδουν την κυβέρνηση! (pics)

Ιδού τα εκκαθαριστικά που «καίνε» τους συνταξιούχους και... διαψεύδουν την κυβέρνηση! (pics)

ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ 170 ΕΥΡΩ;

«Καμία μείωση στις συντάξεις με άθροισμα 1.300 ευρώ και κάτω», φροντίζει να επαναλαμβάνει συνεχώς ο Υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, όμως καθημερινά αποδεικνύεται ότι ψεύδεται ασυστόλως. Τα ενημερωτικά σημειώματα των συντάξεων μιλούν από μόνα τους...

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Σαράντα χρόνια σκλαβιά και (99 στη) φυλακή, του Στάθη

Σαράντα χρόνια σκλαβιά και (99 στη) φυλακή
Ποιος είναι ο Ντάισελμπλουμ; Παλιά στα καφενεία αρειμάνιοι θαμώνες στερούμενοι πολιτικής ορθότητος θα κάγχαζαν «ποιος τον γαμάει τον Ντάισελμπλουμ;»Δυστυχώς, αρειμάνιοι πρόγονοι, συμβαίνει το αντίθετο: ο Ντάισελμπλουμ είναι που κακοποιεί την Ελλάδα άνευ διακοπής, ουδέ ελέους. 

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

ΑΙΣΧΟΣ! ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ – FUND ΕΚΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΣΠΙΤΙ 77 τ.μ


ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (2/11) ΣΤΙΣ 3μμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ  
Το μεγάλο και νικηφόρο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς σπιτιών και λαϊκής περιουσίας δίνει ξανά το παρόν, καλώντας σε ακόμα πιο διευρυμένη συμμετοχή και αυτήν την Τετάρτη, σε όλα ανεξαιρέτως τα ειρηνοδικεία της χώρας.  

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

73 Αυτοδιοικητικοί υπογράφουν: «Ανεπιθύμητος ο Φούχτελ στην Ελλάδα»



Με υπογραφές 73 Δημάρχων, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων απευθύνεται κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο, όπου πραγματοποιείται η «6η Ελληνογερμανική Συνέλευση» με την παρουσία του Γερμανού υφυπουργού, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...