Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Παραμύθια ... Τέλος !!!


του Ηλία Αλεξανδρή

Επικαιροποιημένο άρθρο του 2013

Μια φορά και ένα καιρό σε ένα όμορφο τόπο αλλά πολύ ταλαιπωρημένο ζούσε ένα κοριτσάκι που το έλεγαν Κοκκινοσκουφίτσα - ΣΥΡΙΖΑ. 

Ήρθε η εποχή που έπεσε βαρύς χειμώνας και η γιαγιά της Κοκκινοσκουφίτσας - ΣΥΡΙΖΑ που ζούσε πλέον απομονωμένη - σχεδόν εξόριστη - στην άλλη άκρη του δάσους, η γλυκιά και καλή Δημοκρατία αρρώστησε βαριά από μια επιδημία που λεγότανε Προδοσία!!!

Τότε η μαμά της Κοκκινοσκουφίτσας - ΣΥΡΙΖΑ, η όμορφη Ελλάδα διάλεξε 36 διαφορετικά πράγματα - ανάμεσα σε εκατό - για να θεραπευτεί η γιαγιά, τα έβαλε σε ένα βαλιτσάκι που έγραφε πάνω "Εκλογες", τα έδωσε στην Κοκκινοσκουφίτσα - ΣΥΡΙΖΑ και της ...
είπε: "Ήρθε η ώρα να αποδείξεις πόσο αγαπάς την γιαγιά σου τη Δημοκρατία ! Θα πρέπει να περάσεις μέσα από το Δάσος των Μνημονίων και να πας στην γιαγιά αυτά που σου δωσα, να δυναμώσει και να νικήσει την Προδοσία! Πρόσεξε καλά όμως!!! Να είσαι υπεύθυνη. Να μην χάσεις τον δρόμο!!! Στην μεγάλη διασταύρωση μέσα στο δάσος να στρίψεις την πρώτη φορά Αριστερά! 
Θυμάσαι που μένει η γιαγιά, έτσι; Το μέρος το λένε Πατρίδα! Να μην σταθείς, και να μην μιλήσεις με όποιον συναντήσεις και προπάντων με τον κακό λύκο τον Δοσίλογο που λένε ότι ευθύνεται για την επιδημία της προδοσίας!!! Κουβέντα μην του πεις!" 

Και μην σου δώσει τίποτα ΕΥΡΩ γιατί με αυτό λένε μεταδόθηκε η επιδημία !!!"
Η Κοκκινοσκουφίτσα - ΣΥΡΙΖΑ κούνησε το κεφάλι της, είπε ναι, φόρεσε την κόκκινη κάπα της και βγήκε στον δρόμο για το δάσος. 

Στον δρόμο που πήγαινε λοιπόν συναντούσε ανθρώπους πεσμένους κάτω, χτυπημένους από την επιδημία που ζητούσαν βοήθεια αλλά αυτή προσπερνούσε βιαστικά για να προλάβει να πάει στην γιαγιά Δημοκρατία. 
Όταν μπήκε στο Δάσος των μνημονίων, τρόμαξε από τους θορύβους, τα ουρλιαχτά και τις φασαρίες που ακούγονταν παντού γύρω της ... Τόσο τρομακτικό ήταν το δάσος των μνημονίων !!!

Στην αρχή περπατούσε γρήγορα και δεν έδινε σημασία. Έλεγε μέσα της "Η μαμά είπε να είμαι υπεύθυνη, άρα δεν θα ασχοληθώ με τις φασαρίες αυτές ... Άσε τους άλλους να κάνουν κάτι" και συνέχισε τον δρόμο. 

Στην μέση όμως του Δάσους είδε έναν καλοντυμένο λύκο που κρατούσε στα χέρια ωραία παιχνίδια και δώρα και αντί να φύγει τον ρώτησε: "Μήπως είσαι ο κακός ο λύκος ο Δοσίλογος;"
Μα τι λες κοριτσάκι μου είπε με βαριά φωνή ο Λύκος, "Σου μοιάζω για τον Δοσίλογο; Εμένα με λένε Ευρωπαίο, παιδί μου ! Εσένα πως σε λένε μικρή;"

Με λένε Κοκκινοσκουφίτσα - ΣΥΡΙΖΑ και θέλω να πάω στην γιαγιά μου την Δημοκρατία που ζει στην Πατρίδα πέρα από το δάσος αυτό, της ξέφυγε και δαγκώθηκε ... 

"Τι καλά!" είπε τότε ο Λύκος, "έλα να σου δείξω τότε τον σύντομο δρόμο, από εκεί να πας, από τον δρόμο του ΕΥΡΩ και μετά να στρίψεις δεξιά στον δρόμο της διαπραγμάτευσης, στην διαδρομή θα έχει και πολλά δώρα για σένα!" και της έδωσε ένα από τα παιχνίδια που κρατούσε!

"Καλά" είπε τότε η Κοκκινοσκουφίτσα - ΣΥΡΙΖΑ, "αλλά θα φτάσω γρήγορα;"
"Ναι, γρήγορα !!!" είπε ο Λύκος και κρυφογέλασε πονηρά !

"Άντε γεια σου τώρα Κοκκινοσκουφίτσα και πρόσεξε μην μπερδευτείς και πάρεις τον άλλο δρόμο που λέει 'Διαγραφή Χρέους και Έξοδος από το Ευρώ' γιατί μπορεί να χαθείς και πολύ θα στεναχωρηθώ που δεν θα φτάσεις γρήγορα στην γιαγιά σου" πρόσθεσε ο Λύκος!

Έτσι λοιπόν η Κοκκινοσκουφίτσα - ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε ανέμελα στον δρόμο του ΕΥΡΩ, ξέχασε την γιαγιά Δημοκρατία και σκεφτόταν τα δώρα που θα έβρισκε στον δρόμο της "Διαπραγμάτευσης".  

Έτσι ο Λύκος ο Δοσίλογος βρήκε την ευκαιρία, έτρεξε γρήγορα συνάντησε την φίλη του, την Υποτέλεια, και μαζί  έφτασαν στην Πατρίδα, βρήκαν εύκολα το σπίτι της γιαγιάς Δημοκρατίας - την πόρτα την είχαν αφήσει ορθάνοιχτη τα άλλα εγγόνια, η Νουδούλα και ο Πασόκιος που είχαν έρθει νωρίτερα -  και μπήκαν αμέσως μέσα, όποτε ο Λύκος έκανε μια χαψιά την γιαγιά!!!

Μετά ο Λύκος, ο δοσίλογος, ο "Ευρωπαίος" πήγε στην ντουλάπα βρήκε τις νυχτικιές, τα γυαλιά και τον σκούφο της γιαγιάς, ντύθηκε, ξάπλωσε στο κρεβάτι και παρίστανε την Δημοκρατία περιμένοντας την ανόητη Κοκκινοσκουφίτσα - ΣΥΡΙΖΑ!!! "Εσύ κρύψου" είπε στην Υποτέλεια, μην σε δει και έχουμε πρόβλημα !!! 

Η Υποτέλεια πήγε και κρύφτηκε τότε στην σοφίτα ... ήθελε να παρακολουθεί ύπουλα χωρίς να την δει κανείς !!!

Σε λίγο έφτασε η Κοκκινοσκουφίτσα με το βαλιτσάκι της μαμάς Ελλάδας, μπήκε στο σπίτι της γιαγιάς και φώναξε "γιαγιά που είσαι;"
- "Εδώ παιδί μου στο κρεβάτι μου" ακούστηκε μια βραχνή φωνή, "έλα μέσα!"

Η Κοκκινοσκουφίτσα μπήκε στο σκοτεινό δωμάτιο και αμέσως τρόμαξε! "Γιατί γιαγιά έχεις μεγάλα αυτιά ;" Για δεν σας ακούω παιδάκι μου, για αυτό! 

- "Και γιατί γιαγιά έχεις μεγάλα μάτια;
- "Για να σας βλέπω στο σκοτάδι παιδάκι μου, γιατί μου έκοψε το ρεύμα η ΔΕΗ... για αυτό"!
- "Και γιατί είσαι βραχνή γιαγιά;"
- "Γιατί κρύωσα χωρίς πετρέλαιο από την προδοσία και έκλεισε ο λαιμός μου!"
- "Ναι αλλά γιαγιά γιατί έχεις μεγάλα δόντια ;"
- "Για να σε αρπάξω μικρή ανόητη και να σε κάνω κομμάτια αν δεν κάνεις ότι σου πω!!!" φώναξε δυνατά ο λύκος!

Η Κοκκινοσκουφίτσα - ΣΥΡΙΖΑ τινάχτηκε τότε από φόβο. Κατάλαβε ότι η γιαγιά δεν ήταν άλλος από τον Λύκο τον Δοσίλογο που είχε συναντήσει στο δάσος !!!

Άκουσε είπε ο Λύκος : "εδώ κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει, την γιαγιά σου τη Δημοκρατία την έχω μέσα στην κοιλιά μου και σε λίγο η φίλη μου η Υποτέλεια θα κατέβει να σου φορέσει τις αλυσίδες"

Και αμέσως μετά φώναξε στην Υποτέλεια "κατέβα τώρα από την σοφίτα και φέρε τις αλυσίδες να την δέσουμε !!!"

Και συνέχισε: "Μετά σειρά έχει η μάνα σου η Ελλάδα! Να δεις τι θα της κάνουμε! Σκλάβα στο παζάρι θα την πουλήσουμε! Και εδώ αυτό το μέρος, την Πατρίδα, έχουμε ήδη κανονίσει να το πάρουν κάποιοι φίλοι της Υποτέλειας με πολλά λεφτά από Ξένους τόπους!"

"Μα μήπως ο ξάδερφος μου, ο κυνηγός Λαός θα έρθει να σε σκοτώσει;" μισοψέλλισε η Κοκκινοσκουφίτσα - ΣΥΡΙΖΑ ... "δεν μπορεί να τελειώνει έτσι αυτό το παραμύθι!"

"Γιατί πότε φώναξες τον Λαό και δεν το κατάλαβα;" είπε ο Λύκος! "Εσύ όλο με λένε Κοκκινοσκουφίτσα - ΣΥΡΙΖΑ καμαρώνεις από δω κι από εκεί και δεν ενδιαφέρεσαι για όσους υποφέρουν από την προδοσία !" 
"Ξέρω για σένα Κοκκινοσουφίτσα - ΣΥΡΙΖΑ, έτσι σε κορόιδεψα!!! Ξέρω ότι δεν είσαι τόσο αθώα όσο δείχνεις !!!"

Έμαθα όταν ήρθε ο κυνηγός Λαός να σου ζητήσει να ενωθείς μαζί με όλους τους άλλους που υπέφεραν, για να χτυπηθεί η επιδημία, εσύ προτίμησες να πας με την κόρη της γειτόνισσας σας, της Εξουσίας, να δεις πως την λένε; Αααα... ναι Κυβέρνηση!!!

"Ναι αλλά μήπως ξεχνάς ότι ο κυνηγός Λαός θα έρθει", είπε τότε πάλι η Κοκκινοσκουφίτσα - ΣΥΡΙΖΑ!!!
"Αν θα ρθει, δεν θα ρθει για σένα μικρή άμυαλη! Για την γιαγιά σου την Δημοκρατία θα έρθει !" είπε ο Λύκος, "μα θα πρέπει να την βγάλει από την κοιλιά μου όσο είναι καιρός ... κι ο καιρός κυλά υπέρ μου!!!"

"Λοιπόν τώρα! Φόρα τις αλυσίδες σου αμέσως! Και μην τολμήσεις να φωνάξεις και να ξυπνήσεις τον κυνηγό Λαό, μα ακούς; Βοήθησέ την και συ Υποτέλεια!" είπε ο λύκος ο Δοσίλογος! "Δεν έχω όρεξη για προβλήματα ..."

"Κάτσε φρόνιμα" είπε η Υποτέλεια στην Κοκκινοσκουφίτσα - ΣΥΡΙΖΑ, "κάτσε να σου βάλω τις αλυσίδες, μετά ίσως σου δώσω και πολλά δώρα σε ΕΥΡΩ! Να δεις που κάτι μου λέει πως θα γίνουμε πολύ καλές φίλες!" 

"Τότε να μην μου φορέσεις τις αλυσίδες" είπε πονηρά η Κοκκινοσκουφίτσα - ΣΥΡΙΖΑ, "θα κάνω ότι μου πεις και μάλιστα θα στήσουμε μαζί παγίδα στον κυνηγό Λαό. Την παγίδα θα την πούμε 'δημοψήφισμα' που ξέρω ότι του αρέσει ... Θα έρθει σίγουρα και όταν θα έρθει  θα σε βοηθήσω να του φορέσουμε τις αλυσίδες μαζί!"

Έτσι είπε λοιπόν η πονηρή Κοκκινοσκουφίτσα - ΣΥΡΙΖΑ, ξεχνώντας όλα όσα είχε υποσχεθεί στην μαμά της την Ελλάδα. Στ' αλήθεια, τι δυστυχία για αυτή την μάνα να έχει βγάλει τέτοια παιδιά!

Τα υπόλοιπα τα ξέρετε ... Ζήσανε όλοι αυτοί πολύ καλύτερα και εμείς όλοι όλο και ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ! 

Αυτό το "παραμύθι" όμως δεν μπορεί να συνεχίζει να εξελίσσεται ούτε να τελειώνει έτσι !!! 

Η γιαγιά Δημοκρατία  αν και είναι ταλαιπωρημένη, ακόμα ανασαίνει περιμένοντας να την λευτερώσουν  για να ζήσει ξανά στην αγαπημένη της πατρίδα... 

Και κρατιέται ζωντανή γιατί έχει κι άλλα εγγόνια, με το πιο σπουδαίο, αγαπημένο και τρανό, που είναι ο "κυνηγός" Λαός!!! 

Είσαι εσύ και εγώ!!! Είμαστε όλοι ΕΜΕΙΣ !!! 

Δεν υπάρχουν άλλοι σωτήρες, είμαστε ΕΜΕΙΣ !!!

Όλοι εμείς είμαστε ο "κυνηγός" - λαός, που διαρκώς μας τρομοκρατούν επειδή τρομάζουν στην ιδέα ότι θα έρθει η ώρα που θα νιώσουμε την δύναμή μας και να την χρησιμοποιήσουμε ... 

Και αυτή η ώρα έχει ήδη έρθει... 

Ήρθε η ώρα να ξανανιώσουμε την δύναμη μας και να την ανακτήσουμε, μα πιο πολύ η ώρα να την νιώσουν όλοι όσοι μας φόρεσαν τις αλυσίδες ... 

Παραμύθια ... Τέλος !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...