Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Ένα κλικ! Μόνο ένα!

του Κώστα Γιαννιώτη

Όταν ήμουν πιτσιρικάς άκουγα ότι οι βρικόλακες κυκλοφορούν νύχτα!
Μεγαλώνοντας διαπίστωσα ότι μπορούν να κυκλοφορούν άνετα ακόμα και ντάλα μεσημέρι!

Ένας μάλιστα, ανέβηκε, πριν δυο μέρες, περιχαρής (!) στο βήμα  της Βουλής, για να ανακοινώσει... «έχω μια ευχάριστη είδηση για το σώμα! Μετά από σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο μου, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κοντονή, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα και του προέδρου του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Ρούσκα αποφασίστηκε η συνέχιση των πλειστηριασμών με ηλεκτρονιική μορφή και με ταυτόχρονη αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για την προστασία των συμβολαιογράφων»!!

Πρόκειται για το ελληνόφωνο φερέφωνο των ξένων κατοχικών δυνάμεων, Ευκλ. Τσακαλώτο, το μεγάλο ηγήτορα της «υπερεπαναστατικής» ομάδας των 53, που τάχα αντιπολιτεύεται την...  ενδοτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ!!

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες μέρες από τη στιγμή που ο Γ. Ντάισελμπλουμ παραδέχτηκε δημόσια ότι ο λαός μας εξαθλιώνεται και εξανδραποδίζεται για να σωθούν οι τράπεζες! 
Δεν πέρασε ούτε ένα εικοσιτετράωρο, μετά τις δηλώσεις αυτές, και ο Τσακαλώτος έλαβε το μήνυμα-απειλή τής τρόικας, ότι αν δεν τακτοποιηθούν, το συντομότερο, τα ενεργητικά των τραπεζών, με συνέχιση των πλειστηριασμών, θα βρεθούν μπροστά στη διενέργεια stress tests των τραπεζών που θα αναγκάσει την κυβέρνηση σε νέα ανακεφαλαιοποίησή τους!

Το προσέξατε;
Η μεν τρόικα γνωρίζει την αλήθεια και δεν προχωρεί σε stress test, για να το χρησιμοποιεί σαν εκβιαστικό χαρτί!
Η δε παρέα του Τσακαλώτου, το γνωρίζει κι αυτή και αντί να τις κηρύξει σε πτώχευση και να προχωρήσει σε εκκαθάρισή τους «εν λειτουργία», τρέχει να τις κρατήσει στη ζωή, διασωληνωμένες με το αίμα και την περιουσία του –ήδη πτωχευμένου- ελληνικού λαού!  

Μπροστά στο ενδεχόμενο να διαπιστωθεί –μέσω stress test- ότι οι «πολύτιμες» ελληνικές τράπεζες δεν είναι τίποτε παραπάνω από κοινά κουφάρια, με λεηλατημένα ταμεία, δέχτηκε να σαρωθεί η ακίνητη περιουσία των πολιτών –ακόμα και η πρώτη κατοικία!

Γιατί αν παραδεχόταν ότι οι περίφημες «υγιείς» τράπεζες δεν ήταν τίποτε παραπάνω από πτώματα σε σήψη, θα σωζόταν η οικονομία και θα απαλλασσόταν ο ελληνικός λαός από το μινώταυρο που του πίνει το αίμα!
Και θα καταστρέφονταν οι τραπεζίτες! 
Ο μινώταυρος! 
Τα ιερά και τα όσια, δηλαδή, του Τσακαλώτου και της παρέας του!

Κι έσπευσε να συγκαλέσει διυπουργική σύσκεψη, με τη συμμετοχή του γνωστού Ρούσκα!


Έτσι έφτασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο αισχρό και πρωτοφανές να αποδέχονται ότι οι πλειστηριασμοί, στο εξής, δεν είναι ανάγκη να γίνονται σε δικαστικά καταστήματα!!
Ότι είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται ακόμα και σε... καφετέριες!

Όχι δεν είναι πλάκα!
Ακόμα και σε καφετέριες, η κοινοποίηση της διεύθυνσης των οποίων δεν θα είναι υποχρεωτική!

Για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο από τους «ενοχλητικούς» πολίτες των Πρωτοβουλιών Αντίστασης στους πλειστηριασμούς!

Ένα... κλικ και οι... «μεγαλοοφειλέτες» (κατά Ρούσκα) όπως ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο πτωχευμένος μικρέμπορος και η χήρα θα χάνουν τη μοναδική στέγη τους πάνω σ` αυτόν το φρικαλέο κόσμο!

Για να επιβιώνουν και να καλοπερνούν οι βρικόλακες της πολιτικής και της οικονομίας αυτού του τόπου!
Οι αδιάντροποι που ακκίζονται μπροστά στις κάμερες, χωρίς ούτε καν τη σκέψη πως τα τηλεοπτικά show τους θα παραμείνουν σε αρχεία, σαν ντοκουμέντα που θα χρησιμοποιηθούν στην «αυριανή» δίκη τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...