Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Βγαίνουμε στις αγορές για βίζιτα, από pitsirikos


Αγαπητέ πιτσιρίκο

Όπως σου έγραψα και σε άλλο κείμενο, δεν θέλω με κάποιες λέξεις ή αναφορές σε πρόσωπα ή ονόματα να σε φέρνω σε δύσκολη θέση, γι’ αυτό δεν ήξερα αν η λέξη «βίζιτα» μπορεί να μπει σε κείμενο -πόσο μάλλον στον τίτλο- και να μην τρέχει κάστανο. Εσύ θα το κρίνεις αυτό, δεν ήθελα να την αλλάξω ή να βάλω τελίτσες.


Μας έχουν πρήξει απολύτως ότι θα βγούμε στις αγορές, ότι πρέπει να βγούμε στις αγορές, ότι είναι εθνικός στόχος να βγούμε στις αγορές, ότι όλα θα είναι καλά αν βγούμε στις αγορές, ότι οι Έλληνες θα ζούνε φίνα αν βγούμε στις αγορές, ότι θα επανέλθει το χαμόγελο μας αν βγούμε στις αγορές, ότι θα επανέλθει η δημοκρατία αν βγούμε στις αγορές, ότι θα αποκατασταθεί το Σύνταγμα αν βγούμε στις αγορές, ότι θα σταματήσουν οι αυτοκτονίες αν βγούμε στις αγορές, ότι θα επιστρέψει η νεολαία αν βγούμε στις αγορές και τα ρέστα.

Τέτοιο δούλεμα μπράβο μας που το τρώμε αμάσητο.

Όσοι το τρώνε φυσικά.

Αλλά, δυστυχώς, είναι πολλοί.

Όπως είναι πολλοί και οι μενουμευρώπηδες.

Το σύστημα τους παρουσιάζει ως πλειοψηφία στη χώρα μας.

Αυτό είναι λίγο διφορούμενο.

Από τη μία, είχαμε το 62% του δημοψηφίσματος αλλά από την άλλη η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ψήφισε κόμματα που τάσσονται υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, στην ευρωζώνη κλπ.

Φυσικά, εσύ έχεις πει πολλές φορές ότι στα προτεκτοράτα οι εκλογές δεν έχουν καμιά σημασία.

Αυτό είναι απολύτως σωστό.

Όμως η θέληση του λαού να μείνουμε ή να φύγουμε από την ΕΕ είναι κάτι κρίσιμο.

Θα μου πεις, ακόμη και να έβγαινε δημοψήφισμα με αποτέλεσμα υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρώπη θα έβρισκαν τρόπο να το ματαιώσουν.

Έχουμε ζήσει το προηγούμενο της 5 Ιουλίου 2015.

Έκτοτε οι Έλληνες μενουμευρώπηδες πήραν κεφάλι, δεν βάζουν γλώσσα μέσα, γράφουν τα μύρια όσα και άλλα τόσα -και όσοι αποκαλούν κάποιους βαστασοϊμπλέδες και τα ρέστα, πραγματικά δεν έχουν καμία διαφορά επί της ουσίας αλλά αυτό είναι άλλο θέμα- μάλιστα δεν τους φτάνουν τα ξεπουλήματα που έχουν γίνει, λένε ότι πρέπει να γίνουν κι άλλα.

Βέβαια, η Ευρώπη με όσα κάνουν οι Γερμανοί και με τον αντιευρωπαϊκό άξονα ΗΠΑ-Αγγλίας-Ρωσίας πάει για φούντο αλλά αυτοί εκεί.

Μένουμε Ευρώπη.


Για να επανέλθω, όμως, στην περίφημη έξοδο στις αγορές.

Οι γυναίκες που εκδίδονται είτε από ανάγκη, είτε γιατί έπεσαν στα νύχια επιτήδειων, είτε γιατί κάποιες θέλουν τη μεγάλη ζωή και νομίζουν ότι έτσι θα την αποκτήσουν, είτε για οποιοδήποτε λόγο, τουλάχιστον κάποιες από αυτές θα μπορούσαμε να πούμε ότι επιτελούν και λειτούργημα.

Διαχρονικά, ο ρόλος αυτός έχει υμνηθεί, έχει τραγουδηθεί, έχουν γραφτεί κείμενα και βιβλία για τα κορίτσια.

Και κακώς υπάρχει ο όρος βίζιτες.

Βίζιτες είναι οι χώρες σαν εμάς που διαχρονικά εκδιδόμαστε.

Εκδιδόμαστε στον εκάστοτε προστάτη, στο εκάστοτε αφεντικό και φυσικά εκδιδόμαστε στις αγορές.

Εκεί κι αν εκδιδόμαστε.

Μας το κανονίζουν οι εγχώριοι νταβατζήδες -ολιγάρχες, πολιτικοί, τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοδημοσιογράφοι κλπ- και βγαίνουμε κανονικά στη βίζιτα, ικανοποιώντας πλήρως τις ορέξεις των ξένων που βυσσοδομούν στο σώμα της χώρας μας.

Που, βέβαια, ούτε καν χώρα δεν είναι.

Γιατί οι χώρες παρέχουν και κάποια δικαιώματα στους πολίτες.

Υγεία, παιδεία, ασφάλεια, πολιτισμό και τα ρέστα.

Εμείς εδώ μόνο πληρώνουμε κεφαλικούς φόρους, και σε αντιστάθμισμα καμία παροχή.

Άρα, ούτε χώρα υπάρχει ούτε τίποτα.

Αλλά παρ’ όλα αυτά συνεχίζουμε να εκδιδόμαστε.

Κοροϊδάρες.

Πιτσιρίκο, να με συγχωρείς για κάποιες λέξεις ή φράσεις.

Αυτά τα λίγα

Μ.
Παόκι

(Αγαπητό Παόκι, δεν υπάρχουν κακές λέξεις. Άλλωστε, βίζιτα είναι η επίσκεψη. Είναι ωραίες οι επισκέψεις καμιά φορά. Προσωπικά, μου είναι αδιάφορο αν θα βγει η Ελλάδα στις αγορές. Αφού η Ελλάδα αγοράστηκε, γιατί να βγει στις αγορές; Άλλωστε, η Ελλάδα ήταν στις αγορές όταν χρεοκόπησε. Είναι πολύ βολικό που η Ελλάδα έχει ξεπουληθεί γιατί δεν χρειάζεται να ανησυχούμε πια. Να είσαι καλά.)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...