Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΛΑΕ ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΕΣΟΒΕΖΙΚΑ

Λαφαζάνης: Δεν θέτουμε ζήτημα αποδέσμευσης από την Ε.Ε.

Σε συνέντευξη του στο ρ/σ Real FM ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας τόνισε ότι το κόμμα του δεν θέτει ζήτημα εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μολονότι αυτή σε πολλά θέματα είναι "αντιδημοκρατική και ολοκληρωτική"

Όσον αφορά την επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου να είναι ανεξάρτητη-συνεργαζόμενη με το κόμμα του απάντησε ότι η επι8λογή της είναι σεβαστή: «Αυτή είναι η επιλογή της, αλίμονο. Σεβαστή απολύτως. Καθόλου δεν διαφωνεί. Ένθερμα υποστηρίζει τη Λαϊκή Ενότητα, θα συμπορευθούμε μαζί».

Ενώ παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία του "να έχουμε θετική εξέλιξη με τη στήριξη του Μανώλη Γλέζου τις επόμενες μέρες". Στο ερώτημα αν υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας με Βαρουφάκη και Α. Μητρόπουλο απάντησε ότι δεν έχει τεθεί θέμα συμμετοχής στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας...



"Αντιδραστικό μόρφωμα η ΕΕ, αλλά δεν θέτουμε ζήτημα αποδέσμευσης"

Στο ερώτημα αν, μιλώντας για νέο νόμισμα, προτείνει και έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή μόνο από την Ευρωζώνη, ο επικεφαλής της ΛΑΕ απάντησε:

«Αυτό το αντιδραστικό μόρφωμα, η ΕΕ, πλέον λέει πάρα πολλά που είναι ...

ολοκληρωτικά και αντιδημοκρατικά. Δυστυχώς η Ευρωζώνη και η ΕΕ, με την πορεία που ακολουθούν, τείνουν να ακυρώσουν κάθε ίχνος δημοκρατίας».

Ωστόσο διευκρίνισε ότι «αυτό που λένε οι ευρωπαϊκοί κατεστημένοι κύκλοι ότι έξοδος από την Ευρωζώνη είναι και έξοδος και από την Ε.Ε. δεν ισχύει, διότι είναι αρκετές οι χώρες που δεν είναι στο ευρώ και είναι στην Ε.Ε. Αρα, μπορείς να φύγεις από την Ευρωζώνη και να συνεχίζεις να παραμένεις στην Ε.Εεμείς δεν θέτουμε θέμα αποδέσμευσης από την ΕΕ, αλλά θέτουμε θέμα μετ’ επιτάσεως ριζικής αλλαγής των ασκούμενων νεοφιλελεύθερων και άλλων επιλογών που έχει κάνει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση».
 


"Βλέπω πιθανή συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ"

Όσον αφορά τη κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, ο κ. Λαφαζάνης απάντησε ότι θεωρεί αρκετά πιθανή τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Δημοκρατίας

Χαρακητριστικά σημείωσε: «Η ουσία είναι ότι τα κόμματα της μνημονιακής συναίνεσης, της νέας μνημονιακής συναίνεσης, θα συγκυβερνήσουν,
  δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή σε ποιες παραλλαγές, στην επόμενη Βουλή. Βλέπω περισσότερο πιθανό την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Δημοκρατίας. Στη βάση της εφαρμογής του τρίτου μνημονίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...