Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Πριγκίπισσες και βασιλόπουλα στο προτεκτοράτο - του πιτσιρίκου


Καθώς η Ελλάδα είναι πια και επίσημα ένα αδιάφορο προτεκτοράτο, είναι λογικό να αναδεικνύονται ως «ειδήσεις» βλακώδη και ανούσια θέματα, και όχι το γεγονός πως η χώρα είναι υποδουλωμένη.

Ένα από τα θέματα των τελευταίων ημερών είναι ένα τμήμα του πορίσματος του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, το οποίο ανέφερε -σωστά και ανθρώπινα- πως «Το παιδί καθενός είναι μοναδικό και ξεχωριστό για τον ίδιο. Ωστόσο, είναι ένα παιδί ανθρώπων όπως κάθε παιδί ανθρώπων: Διαφορετικό αλλά ίσο, και όχι πριγκίπισσα ή βασιλόπουλο.»

Φυσικά, αυτό μετατράπηκε από διάφορα ΜΜΕ σε απαγόρευση από τον -ούτως ή άλλως- αντιπαθέστατο υπουργό Παιδείας, να λες το παιδί σου «πριγκίπισσα» ή «βασιλόπουλο», και διάφορες τέτοιες ανοησίες που κυριαρχούν στην λούμπεν Ελλάδα το 2016.

Προσπερνάω τις ανοησίες - και την ηλιθιότητα που έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα -, και σκέφτομαι πως πολλοί γονείς μεγαλώνουν τα παιδιά τους σαν πρίγκιπες και το αποτέλεσμα είναι τα παιδιά μετά, στη ζωή τους, να τρώνε τη μια σφαλιάρα μετά την άλλη.

Ξέρω πολλές πριγκίπισσες που κατάντησαν καραπουτανάρες και πολλά βασιλόπουλα που έγιναν τεράστιοι καριόληδες.

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να πω πως καλό είναι - όπως κι αν αποκαλείς το παιδί σου - να μην πάει σχολείο σε προτεκτοράτο.

Επειδή η Ελλάδα δεν προβλέπεται να απελευθερωθεί σύντομα, καλό θα ήταν στείλετε τα παιδιά σας σχολείο σε κάποια ελεύθερη χώρα.

Είναι πολύ γελοίο να αποκαλείς τα σκλαβάκια του προτεκτοράτου «πριγκίπισσες» και «βασιλόπουλα».

Είναι σαν να τα ειρωνεύεσαι.

Καλό είναι να θυμόμαστε πως οι μεγάλοι λένε παραμύθια στα παιδιά, για να τα κάνουν να κοιμηθούν. Κι αυτό συνεχίζεται σε όλη τη ζωή τους. Θέλουν να ακούνε παραμύθια…

Ωραία είναι τα παραμύθια με τους πρίγκιπες και τις βασιλοπούλες αλλά η ζωή εχει μεγάλη διαφορά από τα παραμύθια.

Στο παραμύθι φιλάει το κορίτσι τον βάτραχο και τον κάνει πρίγκιπα.

Στη ζωή, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: φιλάει τον πρίγκιπα και τον κάνει βάτραχο.


Πηγή: pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...