Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Οι κοινωνίες δεν πέθαναν ακόμα. Εγκυμονούν !


του Κώστα Γιαννιώτη

Είναι πασιφανές ότι για να είσαι υποψήφιος σε προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, πρέπει το γενεαλογικό σου δένδρο να είναι ελεγμένο μέχρι τα βάθη των ριζών του. Μέχρι την εποχή που οι αυτόχθονες Ινδιάνοι κυνηγούσαν αγριοβούβαλους, στα ελεύθερα, ακόμα, από τον ‘’πολιτισμό’’ των λευκών βοσκοτόπια.
Άνθρωπος από του οποίου τον εγκέφαλο να έχει περάσει, έστω και σε όνειρο - η ιδέα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας, της ισότητας, της αυτοδιάθεσης των λαών και όποιος άλλος ‘’εφιάλτης’’ ή ‘’νυχτερινός πειρασμός’’, είναι κλειδωμένος έξω από το σύστημα, το οποίο φυλάσσεται πίσω από βαριές ατσαλόφραχτες πύλες!
Αντίθετα, πίσω από τις βαριές πόρτες, στα σπλάχνα του οικοδομήματος, οι γόνοι του συστήματος, με ξεπλυμένους εγκεφάλους, αναπαράγονται με πυρετώδεις ρυθμούς, μέσα από συνεχείς τερατογενέσεις, έτοιμοι να πιάσουν τα... εμφανή πόστα διοίκησής του! Αυτοί οι γόνοι είναι τα καλόπαιδα που θα προωθηθούν για να διεκδικήσουν την ψήφο του λαού!
Άνθρωποι μαριονέτες της πραγματικής διοίκησης: του αφανούς συστήματος που τους εξέθρεψε!
Για το βιογραφικό τους έχουν φροντίσει τα ισχυρά κέντρα! Ένα βιογραφικό, έμπλεο σκανδάλων, και αδικημάτων που κρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι τους, για την περίπτωση που θα περάσει έστω και φευγαλέα από το μυαλό τους η σκέψη να κουνήσουν έστω και το δαχτυλάκι τους χωρίς να συγκατανεύσει το σύστημα-μητέρα!  
Σε περίπτωση που κάποιος από τους γόνους ξεφύγει έστω και για λίγο, έστω και ελάχιστα από τις προδιαγραφές..... έ τότε υπάρχει και η άμεση λύση: η δολοφονία!
Γεμάτη η ιστορία από τέτοιες... λύσεις!

Μέσα σ` αυτό το δαντικό σκηνικό έγιναν και οι τελευταίες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Από τη μια η Κλίντον, δοκιμασμένη αιμοσταγής και απροκάλυπτα φιλοπόλεμη, φανερή εκπρόσωπος του χρηματοπιστωτικού κυκλώματος κι από την άλλη ο μικρόνους, δισεκατομμυριούχος, τσαρλατάνος επιχειρηματίας με το προσωπείο του ειρηνόφιλου και πολέμιου της παγκοσμιοποίησης... πατριώτη!

Τους έριξαν στην αρένα της ‘’προεκλογικής εκστρατείας’’, με τη λάσπη για όπλο τους, χυδαίο θέαμα για τα αλαλάζοντα πλήθη!

Παιγνίδι στημένο έξυπνα από το σύστημα, που προσδοκούσε πολλαπλά κέρδη από τη ‘’μάχη’’ αυτή.

Η πρώτη, ακραιφνής εκπρόσωπος των πολεμοκάπηλων και των κερδοσκοπικών κέντρων, δεν φτιασίδωσε ούτε στιγμή την ωμότητά της, κουνώντας το πυρηνικό οπλοστάσιο του συστήματος σαν παντιέρα πάνω από τα κεφάλια της ανθρωπότητας!
Εκπροσωπούσε τη ‘’σοβαρή κυρία’’, αντίγραφο της επίπλαστης ηθικής της αμερικάνικης κοινωνίας, αλλά σκληρή και αδίστακτη!
Εκπροσωπούσε την πακοσμιοποίηση, το χρηματοπιστωτικό κατεστημένο, την πολεμοκαπηλεία και ό, τι πιο σκληρό και αματοβαμμένο είχε να επιδείξει μέχρι τώρα η αμερικάνικη πολιτική!

Ο δεύτερος, ανέλαβε το ρόλο του... φίλου των δεινοπαθούντων και παραγκωνισμένων και προέταξε το πρόσωπο του διαλλακτικού και ειρηνόφιλου πατριώτη που θα ασχολούνταν με τα προβλήματα της πατρίδας του! Δεν παρέλειψε βέβαια να ρίξει την ευθύνη της.... ‘’κακοδαιμονίας’’ της χώρας στους ....’’αλλόφυλους’’ και τους ‘’μιαρούς’’ μετανάστες! Την ίδια στιγμή έκανε ό,τι μπορούσε για να αυτογελοιοποιηθεί!
Καρικατούρα της αμερικάνικης κοινωνίας, έβαλε τα δυνατά του να ξυπνήσει κάθε φασιστικό και ρατσιστικό ένστικτο του μέσου Αμερικανού! Για να γίνει πιο αρεστός πασπάλισε τη ρητορική του με καθετί που θα ικανοποιούσε τον αδικημένο και παραγκωνισμένο, από το σύστημα, μέσο Αμερικανό! Ένα τέτοιο πρόσωπο όμως σαν του Τραμπ, φυσιολογικά, θα έπρεπε να προκαλεί μόνο θυμηδία! Αυτό ήθελε και το σύστημα!  Να διαπομπευτεί ο ίδιος, προς όφελος της Κλίντον, και μαζί του να διαπομπευτούν και οι υποσχέσεις του για ειρήνη, και αναστροφή της πορείας παγκοσμιοποίησης και επιστροφή σε εσωστρεφή πολιτική και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του παραμελημένου και παραγκωνισμένου μέσου Αμερικανού!

Παγίδεψαν τις επιλογές της αμερικανικής κοινωνίας ανάμεσα σε συμπληγάδες παρακμής!
Τα συστημικά ΜΜΕ και οι γνωστοί δημοσκόποι έπιασαν δουλειά! Έσπρωχναν την κοινή γνώμη να αποστρέψει το πρόσωπό της από τη γελοία καρικατούρα που λεγόταν Τραμπ!
Έτσι που να φαινεί ότι .... απέστρεφε το πρόσωπό της κι από όλα αυτά που ευαγγελιζόταν ο Τραμπ για την ‘’αναδόμηση’’ και ‘’ανάταξη’’ της ζωής του μέσου Αμερικανού!
Έτσι που να φανεί ότι ο ίδιος ο Αμερικανός απέρριπτε αυτήν την ανάταξη!   
Έτσι που να φανεί ότι η πλειοψηφία της αμερικανικής κοινωνίας επικροτούσε την επεμβατική και εγκληματική πολιτική των ΗΠΑ – όπως την εξέφραζε η Κλίντον.

Έπαιζαν το παιγνίδι τους σίγουροι, έχοντας στο πλευρό τους όλα τα καθοδηγούμενα ΜΜΕ!
Κι έχασαν το παιγνίδι!
Δεν έλαβαν υπόψη τους αφανείς και κατατρεγμένους, οι οποίοι, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, έτρεξαν να ψηφίσουν!
Δεν υπολόγισαν αυτούς που δεκαετίες τώρα τους είχαν πετάξει έξω από το περίφημο ‘’αμερικάνικο όνειρο’’, οδηγώντας τους στη σιωπή, την αφάνεια, την εγκατάλειψη και τη μιζέρια και την απόγνωση. Αδιαφόρησαν για τους ‘’σιωπηλούς’’!
Εκεί τους πήγε στραβά!

Ο μέσος αμερικανός απέρριψε τη σκληρή εκπρόσωπο του στρατιωτικοβιμηχανικού συμπλέγματος και έδωσε περισσότερη σημασία στις υποσχέσεις του Τραμπ! Πόνταρε στην ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, μακριά από το κυνήγι των εξοπλισμών, της επεμβατικής εξωτερικής πολιτικής, της παγκοσμιοποίησης! Πόνταρε κόντρα στο ρεύμα, ελπίζοντας στο νοικοκύρεμα της χώρας του και της ζωής του !

Θα κάνει αυτήν την ελπίδα, του μέσου Αμερικανού, πραγματικότητα ο Τράμπ;
Αμφιβάλλω!
Γόνος του συστήματος είναι!
Σίγουρα θα αποδειχθεί - και μάλιστα σύντομα - ότι έχουν μπλέξει με έναν Αμερικανό Τσίπρα, που το μόνο που θα κρατήσει από τις ‘’υποσχέσεις’’ του θα είναι η ξενοφοβία και ο ρατσισμός, κάτω από τα χειροκροτήματα της Κου-Κλουξ- Κλαν!

Παρ`όλα αυτά όμως, η ετυμηγορία ενός πολύ μεγάλου μέρους της αμερικανικής κοινωνίας δεν πήγε στο βρόντο. Δείχνει ότι ήρθε σε κόντρα με τη σαφή θέληση του συστήματος, το οποίο επιθυμούσε διακαώς την προώθηση της αγαπημένης του Χίλαρι!
Ήταν μια αρχή αμφισβήτησης της παντοδυναμίας του συστήματος και σαν τέτοιο πρέπει να το κρατήσουμε!
Άλλωστε, αυτό είναι που κάνει τους εκπροσώπους της αμερικανόδουλης και ναζιστικής ΕΕ – μαζί με το θλιβερό ‘’ελληνικό’’ πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο - να δείχνουν ότι τα` χουν χαμένα με το απρόσμενο, γι` αυτούς αποτέλεσμα !

Ο καιρός είναι μπροστά μας και ο χρόνος θα δείξει!

Η ελπίδα ότι οι λαοί αρχίζουν να κινούνται – έστω και ανοργάνωτα και λαθεμένα στην αρχή - παραμένει ζωντανή!
Αν, έστω και βασανιστικά αργά, αντιληφθούν ότι μέσα από την αυτοοργάνωσή τους περνά η λύση του προβλήματος, τότε κάτι άλλο θα αρχίσει να χαράζει για την ανθρωπότητα!

Ίδωμεν!

3 σχόλια:

  1. ρε σύντροφοι αυτά λέει και το κκε.Τι σας κρατάει και δε γυρνάτε στο κόμμα αφού λέτε τα ίδια?Έξω οι ξένοι είπε ο Τραμπ και έχει δίκιο.Εδώ ποτέ θα τα πούμε αυτά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα α πελλαθουν ολοι οι μουτζαχεντίν είπε ο Τραμπ το επαμ ποτέ θα το πει?Τέρμα τα μεσοβεζικα και τα συριζαιικα ότι οι μετανάστες είναι αδέρφια μας απελλαση ολων των μουσουλμάνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...