Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας απαιτούν κάτοικοι στις Αχαρνές

Ανησυχητικές διαστάσεις και σοβαρότατους κινδύνους για την δημόσια υγεία προκαλεί το γεγονίς της ανεξέλεγκτης και ασύδοτης εγκατάστασης κεραιών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας μέσα στις πόλεις και ιδιαίτερα κοντά σε χώρους όπως τα Νοσοκομεία και τα σχολεία, όπου συγκεντρώνονται ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού όπως ασθενείς, ηλικιωμένοι και παιδιά.

Η κατάσταση έχει γίνει ακόμα πιο οξυμένη μετά την χαλάρωση του νομοθετικού πλαισίου για την αδειοδότηση εγκατάστασης των κεραιών του 2012 αλλά και λόγω της οικονομικής κρίσης, αφού τα ποσά που δίνονται από τις εταιρείες σε όσους εγκαθιστούν κεραίες στα σπίτια τους ή σε κτήρια τους είναι εξαιρετικά υψηλά.

Ένα σοβαρότατο πρόβλημα υπάρχει το τελευταίο διάστημα στις Αχαρνές Αττικής όπου έχουν εγκατασταθεί τρεις κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε "απόσταση αναπνοής" από γειτονικά σχολεία και νηπιαγωγεία.

Οι κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν άμεσα με με νομικά μέσα, μαζικές κινητοποιήσεις  και πορείες διαμαρτυρίας. Οι κινητοποιήσεις αυτές συνεχίζονται ήδη εδώ και πάνω από ένα μήνα και οι κάτοικοι απευθύνουν κάλεσμα για κλιμάκωση τους την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018.

Αναδημοσιεύουμε αυτούσιο αυτό το κάλεσμα που λάβαμε μετά από ενημέρωσή μας από κατοίκους που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις .

ΚΕΡΑΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΟ 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

Κεραία κινητής τηλεφωνίας τοποθέτησαν ασυνείδητοι συμπολίτες μας στην ταράτσα της οικίας τους, σε απόσταση αναπνοής από το 10ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών, παραβιάζοντας την ''Αρχή της προφύλαξης'', δεσμευτικό κανόνα του διεθνούς δικαίου για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος από την απειλή σοβαρής ζημίας που προκαλεί η εκπεμπόμενη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Η παραβίαση του υπέρτατου αγαθού της υγείας ώς  συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των πολιτών, γίνεται προς όφελος των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, αλλά και κάποιων συμπολιτών μας που βάζουν τα κέρδη τους  πάνω από το δημόσιο συμφέρον.

 Πληθώρα επιστημονικών μελετών καταδεικνύουν βλάβες στα εγκεφαλικά κύτταρα και αλλοίωση του γονιδιακού κώδικα (DNA) των παιδιών μας, αναστολή της πνευματικής και σωματικής τους ανάπτυξης, δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για την εμφάνιση καρκινικών όγκων στον εγκέφαλο, λευχαιμίας, καρδιοπάθειας, έλλειψης συγκέντρωσης, αυτισμού , αυτοάνοσων νοσημάτων, πονοκεφάλων, διαταραχής μνήμης, κόπωσης, αυπνίας, υπογονιμότητας!!!

Σύμφωνα με συμπεράσματα που αναδείχθηκαν από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία , οι τιμές εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, είναι ανατριχιαστικά υψηλές σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές στο εξωτερικό!!!


 Ενδεικτικές της αυθαιρεσίας των εταιριών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα είναι οι παρακάτω τιμές:
 Ελλάδα  600 έως 1000 μW/cm2  , Ιταλία  10μW/cm2  ,  Παρίσι  10μw/cm2 ,  Βέλγιο  3μw/cm2 ,  Αυστρία  0.1μW/cm2                                                                                         
 Όριο ασφαλείας βιολογικής επίπτωσης 0,5μW/cm2!!! 

Καλούνται  οι γονείς των μικρών μαθητών , αλλά και οι κάτοικοι  της περιοχής  σε περίπατο διαμαρτυρίας  με αίτημα  να αποξυλωθούν άμεσα , η κεραία κινητής τηλεφωνίας  που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο 10ο δημοτικό σχολείο, και οι δύο αντίστοιχες κεραίες που βρίσκονται δίπλα στο 23ο  νηπιαγωγείο Αχαρνών. 



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  ΣΤΙΣ  19.00.  
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ 10ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΘΗΒΩΝ 10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...