Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Στην κλίνη του μνημονιακού Προκρούστη


Οι «αξιολογήσεις» 
των οικονομικών serial killers

Ακόμα μια «αξιολόγηση» των «θεσμών» έληξε με «περίλαμπρη» νίκη της «ελληνικής κυβέρνησης», αυτή την φορά των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

Μπορούμε λοιπόν όλοι με χαρά να γιορτάσουμε την «επιτυχία» αυτή μαζί με το ελληνικό Πάσχα;

Αν μείνουμε σε όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση και σε όσα ψέματα μας βομβαρδίζουν επικοινωνιακά οι κάθε λογής πληρωμένοι δημοσιολόγοι προπαγανδιστές στα βοθροκάναλά των «μενουμευρώπηδων», τότε αυτό θα ήταν λογικό να κάνουμε.


Τι μας λέει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ; Ότι «η συμφωνία δεν περιλαμβάνει επιπλέον δημοσιονομική προσαρμογή» και ότι μετά από αυτή την αξιολόγηση πετύχαμε την «Ολοκλήρωση του προγράμματος και την έξοδο από την επιτροπεία»!

Εξαιρετικά, δεν νομίζετε; Τέτοιο θρασύ ψέμα! Μεγάλο για να προκαλεί σοκ και με καλό «περιτύλιγμα» για να πλασάρεται επικοινωνιακά πιο εύκολα!

Η αλήθεια όμως δυστυχώς είναι ότι και αυτή η «αξιολόγηση» και η πρόσφατη συμφωνία της Μάλτας θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση για τον λαό και θα επιταχύνει την καταστροφική μνημονιακή πτώση στο κενό στο οποίο βρίσκεται η πατρίδα μας.

Γιατί η «νέα» συμφωνία σαφώς και περιλαμβάνει «επιπλέον δημοσιονομική προσαρμογή» αφού επιβάλει πρόσθετα μέτρα για το 2019, σε ποσοστό 1% του ΑΕΠ που αντιστοιχεί σε 1,8 δισ. Ευρώ, ποσό που θα αρπάξει η «κυβέρνηση» από τις συντάξεις, αλλά και ακόμα 1% του ΑΕΠ, επιπλέον 1,8 δισ. ευρώ δηλαδή για το 2020 μέσω της μεγάλης μείωσης του αφορολόγητου, από το όριο των 8.636 που είναι έως τώρα για τους άγαμους.

Και επιπλέον δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι μόνο αυτά τα μέτρα, αφού το ΔΝΤ θα εξετάσει το καλοκαίρι του 2018 αν « είναι απαραίτητο» να «ξεκινήσει» η εφαρμογή των μέτρων του 2020 από το 2019! Και, από την πρόσφατη επτάχρονη σχετική εμπειρία μας, μάλλον αυτό θα γίνει!

Αυτά τα έδωσε ήδη η «ελληνική κυβέρνηση» αφού τα συμφώνησε! Κι όλα αυτά θα αδειάζουν τα δικά μας ταμεία, θα λείψουν από το δικό μας τραπέζι, για να γεμίσουν οι τρύπες από τις χρηματοπιστωτικές «φούσκες» των τοκογλύφων «δανειστών»!

Μήπως όμως κερδίσαμε κάτι από την συμφωνία αυτή;

Κατά αρχήν δεν έχει ορισθεί η ημερομηνία επιστροφής των «θεσμών» στην Αθήνα, και όπως όλα δείχνουν μάλλον θα γίνει για μετά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στις 20 ως 23 Απριλίου 2017. Δηλαδή τα προηγούμενα δόθηκαν χωρίς να έχει κλείσει η αξιολόγηση και να διασφαλίσει η «κυβέρνηση μας» ότι δεν θα φτάσουμε στον Ιούλιο που θα πρέπει να πληρωθούν 6 δισ. ευρώ σε ομόλογα που λήγουν τότε!
Επιπλέον, η διατεινόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ «Ολοκλήρωση του προγράμματος και την έξοδο από την επιτροπεία» επετεύχθη με δέσμευση της «κυβέρνησης» για δημοσιονομικά πλεονάσματα ύψους 3,5% για 5 χρόνια μετά το 2018! Δηλαδή παγιώθηκαν και επεκτάθηκαν χρονικά ακόμα πιο σκληρές Μνημονιακές δεσμεύσεις μετά την δήθεν «λήξη του προγράμματος» χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως εξασφάλιση για τον τρόπο που θα καλυφθούν οι μελλοντικές «δανειακές ανάγκες» της Ελλάδας.

Στην συμφωνία αυτή δεν προβλέπεται ούτε και η άμεση εφαρμογή του λεγόμενου μεσοπρόθεσμου πακέτου για την ελάφρυνση του χρέους, που συμφωνήθηκε πέρσι τον Μάιο. Οι εκπρόσωποι των «δανειστών», των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ διαμήνυσαν αμέσως μετά την συμφωνία, ότι πρώτα θα ψηφίζονται τα μέτρα στη Βουλή και μετά θα εξετάζεται η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους για να δίνονται -αν δοθούν ποτέ- τα μεσοπρόθεσμα μέτρα και το πιθανότερο σε… δόσεις!
Πρώτα θα ματώνουμε δηλαδή και μετά αν θέλουν «οι θεσμοί» μπορεί να μας βάζουν και κανένα τσιρότο πάνω στις πληγές μας!

Άνθρακες λοιπόν ο θησαυρός και Βατερλό… αυτή η σπουδαία επιτυχία της «συγκυβέρνησης»! Αφού δέχθηκαν -όπως ήταν αναμενόμενο- να μειωθούν κάτω από τα επίπεδα πλήρους εξαθλίωσης οι συντάξεις των γονιών μας και να φορολογούμαστε όλοι ακόμα πιο βάρβαρα από το πρώτο ουσιαστικά ευρώ, για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι!

Δηλαδή τα ξένα αρπακτικά μέσω των -αποκαλούμενων «θεσμών»- εκπροσώπων τους για μια ακόμα φορά (όπως δηλαδή σε κάθε «αξιολόγηση» τους) τα πήραν ΟΛΑ χωρίς στην ουσία να δώσουν απολύτως ΤΙΠΟΤΑ!

Γιατί άλλωστε αυτός είναι ο στόχος των λεγόμενων «αξιολογήσεων» των «θεσμών»!

Ο κύκλος των «αξιολογήσεων» αυτών δεν είναι τίποτα λιγότερο από το τραπέζι του μνημονιακού Προκρούστη, για να επιβάλουν τα «μέτρα» τους και να συνεχίσουν απερίσπαστοι το πλιάτσικο οι ξένοι επικυρίαρχοι!

Ένα τραπέζι αργών βασανιστηρίων όπου οι «θεσμοί» ακρωτηριάζουν -επιβάλλοντας τα μέτρα τους- κάθε φορά τα δημοκρατικά, κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα μας, το βιός μας, τις ίδιες μας τις ζωές και μαζί με αυτά ακρωτηριάζουν την εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας μας, τις δυνατότητες της δηλαδή να ανακάμψει προς όφελος του λαού, ενώ παράλληλα αυξάνουν τους κινδύνους, μέσω της διάλυσης της οικονομίας και το βάθεμα της ξένης εξάρτησης, ακόμα και για την ακεραιότητα της!

Είναι προφανές ότι, συνεργαζόμενοι με τους υποτελείς, δοσίλογους «κυβερνήτες» μας -«δεξιούς» κι «αριστερούς»- στον ρόλο του εισπράκτορα τοποτηρητή, αλλά και τα ντόπια πληρωμένα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, οι ξένοι οικονομικοί κατακτητές μπορούν να αλλάζουν όπως αυτοί «γουστάρουν» το μήκος του «τραπεζίου», τον τρόπο δηλαδή ερμηνείας των μεγεθών που χρησιμοποιούν ως «κριτήρια» στις «αξιολογήσεις» τους.

Και θα συνεχίσουν να το κάνουν αργά και βασανιστικά, ανεβάζοντας την θερμοκρασία στο καζάνι της μνημονιακής νεοφιλελεύθερης Ε.Ε. που σαν τα βατράχια βράζουμε για ήδη επτά χρόνια, τόσο, όσο «τους παίρνει» κάθε φορά για να μειωθεί ο κίνδυνος να πηδήξουμε έξω από αυτό!

Για αυτό σε κάθε ακρωτηριασμό που φέρνουν οι «αξιολογήσεις» τους, δέχονται τα λεγόμενα «αντιμέτρα», τα οποία δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα φθηνό ή μηδενικού κόστους «αιμοστατικό», ώστε να περιορισθεί η «αιμορραγία» που θα έφερνε τεράστιες κοινωνικές εκρήξεις και να παραμείνουμε «βιώσιμοι» όσο αυτοί θα συνεχίζουν το έγκλημα διαρκείας που διαπράττουν.

Για αυτό και στην τελευταία συμφωνία, οι δυνάστες – «δανειστές» δέχθηκαν το λεγόμενο περιθώριο άσκησης «κοινωνικής πολιτικής» που θα επιτρέπεται να εφαρμόζει η «ελληνική κυβέρνηση» στην περίπτωση υπέρβασης του στόχου του δημοσιονομικού πλεονάσματος του 3,5%.

Γεγονός που δίνει επικοινωνιακά την δυνατότητα στους δοσίλογους κυβερνητικούς συνεργάτες τους να διαλαλούν ότι αν το πλεόνασμα φτάσει στο 3,6% του ΑΕΠ, τότε θα μπορεί να δοθεί για συσσίτια στα σχολεία το 0,1% του ΑΕΠ, ποσοστό που θα αυξάνει τάχα αναλογικά όσο αυξάνεται η υπέρβαση του πλεονάσματος.

Αυτό φυσικά και δεν έχει κανένα κόστος για τους δανειστές, αφού στην πραγματικότητα σημαίνει πως όσο περισσότερο θα εξαθλιωθούν οι συνταξιούχοι και θα επεκταθεί η φορολογική αφαίμαξή μας μέσω της μείωσης του αφορολόγητου τόσο θα υπάρχει πιθανότητα να πληρωθούν μερικά ψίχουλα από όσα αρπάζουν οι δανειστές από όλους εμάς, για συσσίτια στα σχολεία…

Το βάθεμα της δικής μας εξαθλίωσης δηλαδή θα δίνεται ως φάρμακο στην εξαθλίωση των παιδιών μας ώστε να απαλύνουμε τα αποτελέσματα της εφαρμογής των βάρβαρων μέτρων που εφαρμόζονται όσο εμείς δεν αντιδρούμε πραγματικά, όσο αρνούμαστε να δούμε την πραγματικότητα για τις λύσεις που υπάρχουν σαν απάντηση σε όλα τα παραπάνω!

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσουμε επιτέλους να λειτουργούμε με την λογική της ανάθεσης στο ξεπουλημένο πολιτικό σύστημα και την εναπόθεση των όποιων ελπίδων μας στο ολοένα και πιο πολυκερματισμένο εξωκοινοβουλευτικό πολιτικό περιβάλλον, και να αναλάβει δράση ο καθένας μας, ώστε να μπορέσουμε ως λαός να ανατρέψουμε το σύνολο των εφαρμοζόμενων εξοντωτικών πολιτικών και του καθεστώτος που τα στηρίζει, και να επιβάλουμε λύσεις πραγματικά βιώσιμες για τον λαό και την πατρίδα μας!
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________

Και αυτό μπορεί πολύ σύντομα να συμβεί με την οργάνωση και την συγκρότηση όλων των εστιών αντίστασης και των πολιτικών οργανώσεων και δυνάμεων πολιτικής ανατροπής σε ένα πλατύ δημοκρατικό και πατριωτικό μέτωπο που θα βάλει άμεσα και θα δράσει άμεσα με στόχους:

- την ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας
- την άμεση παύση πληρωμής και την διαγραφή του άδικου και καταχρηστικού χρέους,
- την σεισάχθεια,
- τον επανέλεγχο της οικονομίας μας με την υιοθέτηση εθνικού κατικού νομίσματος και την εθνικοποίηση - των ήδη πληρωμένων από τον φορολογούμενο λαό – όλων των μεγάλων τραπεζών και της Τράπεζας της Ελλάδος
- Την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας και την ανάκαμψη της πατρίδας για την άμεση κάλυψη των αναγκών του λαού και προς όφελος του
- Την ψήφιση νέου Συντάγματος από τον λαό που θα εγκαθιδρύσει την Δημοκρατία με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας

Μόνο με την επίτευξη αυτών των στόχων που απαιτούν αναγκαία την έξοδο από την νεοναζιστική γερμανική Ε.Ε. του Δ’ Ράιχ, μπορεί να υπάρξει ξανά βιώσιμη προοπτική για τον λαό απέναντι στον μνημονιακό Ευρω-μονόδρομο που μας έχει φέρει στην σημερινή υποδούλωση και εξαθλίωση, μπορεί δηλαδή να υπάρξει δρόμος ανοιχτός για ένα δημοκρατικό και δίκαιο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...