Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Αλλάζει ο εκλογικός νόμος τώρα που οι εκλογές δεν έχουν κανένα νόημα

του pitsirikos

Νέο εκλογικό νόμο ετοιμάζει η κυβέρνηση, αφού η Ελλάδα είναι και επίσημα προτεκτοράτο και οι εκλογές δεν έχουν απολύτως καμία σημασία.

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως τώρα που οι εκλογές δεν έχουν σημασία -αφού όποιο κόμμα και να βγει η Ελλάδα είναι δεμένη και υποδουλωμένη μέχρι το 2125-, μπορεί να εφαρμοστεί ένα πιο δημοκρατικό εκλογικό σύστημα.

Είναι αξιοσημείωτο πως, για να αποκτήσει η Ελλάδα ένα πιο δημοκρατικό εκλογικό σύστημα, έπρεπε πρώτα να καταλυθεί κάθε έννοια δημοκρατίας στη χώρα.

Βλέπουμε λοιπόν πως η κατάλυση της δημοκρατίας κάνει καλό στην δημοκρατία.

Η κυβέρνηση σκέφτεται να δώσει δικαίωμα ψήφου στους πολίτες από το 17ο έτος της ηλικίας τους, αν και υπάρχει η σκέψη να ψηφίζουν και τα τρίχρονα, αφού οι εκλογές δεν έχουν κανένα νόημα.

Παράλληλα, υπάρχει η σκέψη να ψηφίζουν οι απόδημοι Έλληνες -τώρα που δεν παίζει κανένα ρόλο η ψήφος-, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί δικαίωμα ψήφου και στους τουρίστες.


Η προσπάθεια να μεγεθυνθεί το εκλογικό σώμα γίνεται επειδή έχει γίνει αντιληπτό πως στις επόμενες εκλογές η αποχή θα σπάσει όλα τα ελληνικά και ευρωπαϊκά ρεκόρ.

Η κυβέρνηση σκέφτεται να μοιράσει πλούσια δώρα σε όλους όσοι θα πάνε να ψηφίσουν, ώστε να προσελκύσει κόσμο στις κάλπες και να μοιάζει η Ελλάδα με δημοκρατική χώρα.

Επίσης, οι εκλογικοί αντιπρόσωποι -συνοδευόμενοι από τον Σάκη Ρουβά και άλλα τέτοιες προσωπικότητες του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού- θα γυρνάνε από σπίτι σε σπίτι με τις κάλπες στα χέρια και θα χτυπάνε τα κουδούνια των πολιτών για να τους πείσουν να ψηφίσουν.

Οι 270 από τις 300 έδρες θα κατανέμονται με απλή αναλογική, ενώ οι υπόλοιπες 30 έδρες θα μπαίνουν σε πλειστηριασμό και θα τις παίρνει όποιος δίνει τα περισσότερα.

Το σύστημα εκλογής δεν θα γίνεται πια με σταυρό προτίμησης αλλά με like, όπως στο Facebook, μπας και πειστούν οι χαζογκόμενες και οι καθυστερημένοι που έχουν πλημμυρίσει τα social media -αλλά και τη χώρα- να πάνε να ψηφίσουν.

Η Ελλάδα μπορεί να είναι περήφανη επειδή δεν γέννησε μόνο την Δημοκρατία αλλά και την Τυρρανία, αν και αυτό το τελευταίο μας το απέκρυπταν στο σχολείο, για να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα και καταλάβουμε πόσο γαμάτοι είμαστε.


Πηγή: pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...