Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Η απόλυτη εξαθλίωση με «σφραγίδα» ΣΥΡΙΖΑ!


Σχολιασμός του ιστολογίου "Δρόμος Ανοιχτός"

Το σχέδιο εξαθλίωσης του λαού και της καταστροφής της οικονομίας που επιβάλλουν με τα μνημόνια οι ξένοι δυνάστες, φαίνεται πως εφαρμόζει με τραγικά αποτελέσματα ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Αυτό αποδεικνύεται ολοφάνερα, στα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2016 που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, όπου καταγράφεται μείωση κατά 2,7 δισ. ευρώ ή κατά 2,3%, σε σχέση με το 2015, στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών οργανισμών που εξυπηρετούν νοικοκυριά, δηλαδή σε απόλυτα μεγέθη 114 δισ. ευρώ, από 116,7 δισ. ευρώ έναν χρόνο πριν.

Πέρα από την προφανή περαιτέρω μείωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών μέσω της συνειδητής επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ για την  υπερφορολόγηση των μικρομεσαίων εισοδημάτων, στα στοιχεία αποτυπώνεται και η υποβάθμιση της λειτουργίας τόσο των ασφαλιστικών ταμείων, όσο και των μη κερδοσκοπικών κοινοφελών ιδρυμάτων και οργανισμών, γεγονός που διαμορφώνει στην πραγματικότητα ακόμα χειρότερες συνθήκες διαβίωσης για τα μικρομεσαία στρώματα και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Παράλληλα, το γεγονός ότι  η συνολική οικονομία παρουσίασε το 2016 καθαρή χορήγηση δανείων 1,7 δισ. ευρώ σε σχέση με την αλλοδαπή σε σύγκριση με το 2015 που η καθαρή χορήγηση δανείων ανερχόταν σε 4,2 δισ. Ευρώ, αναδεικνύει το πραγματικά ασφυκτικό περιβάλλον μειωμένης ρευστότητας το οποίο έχει ήδη οδηγήσει με ραγδαίο ρυθμό στο κλείσιμο χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων και στην περαιτέρω αύξηση της ανεργίας και της υποαπασχόλησης.

Τα στοιχεία αυτά δεν αποτελούν παρά μια ακόμα τεκμηριωμένη επιβεβαίωση της πλήρους αποτυχίας και του συνολικού αδιεξόδου από την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών και της εξοντωτικής για τον λαό και εθνικά καταστροφικής επιλογής της παραμονής στην ΕΕ και της διάσωσης των τραπεζών και του ευρώ.

Το κυριότερο όμως που αποδεικνύεται από αυτά τα στοιχεία είναι η επιτακτική πλέον  ανάγκη για την εφαρμογή της μόνης βιώσιμης λύσης, δηλαδή την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και την εφαρμογή μιας δημοκρατικής, κοινωνικά δίκαιης και εθνικά ανεξάρτητης πολιτικής, με έξοδο από την ευρωζώνη, την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος και την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος, σε συνδυασμό με την διαγραφή του άδικου και τεχνητού χρέους με σεισάχθεια για τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αυτή την λύση μπορεί να την επιβάλει μόνο ενωμένος ο λαός με την οργάνωση των δυνάμεων του σ' ένα  ευρύ, λαϊκό δημοκρατικό μέτωπο για την απελευθέρωση και την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης με όρους λαϊκής και εθνικής ανεξαρτησίας.


 Δρόμος Ανοιχτός



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...