Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Είχα ένα όνειρο...


του Δημήτρη Καρούσου
Οικονομολόγου, υποψήφιου με το ΕΠΑΜ στον Νομό Πέλλας

Είχα ένα όνειρο ότι επιτέλους σε αυτές τις εκλογές θα τελειώναμε μια και καλή με τους πολιτικούς δεινόσαυρους που μαύρισαν τις ζωές μας και με ανυπομονησία περίμενα τις εκλογές .

Οι εκλογές ήρθαν… και ο κόσμος ψήφισε … σαν έτοιμος από καιρό… έμεινε πιστός στην προδοσία του … θύμα στο παρόν του …και θύτης του μέλλοντος των παιδιών του …ψήφισε το Νέο που έμοιαζε τόσο πολύ με το Παλιό , μόνο που αυτή τη φορά δεν φόραγε πράσινο ζιβάγκο , αλλά κουστούμι χωρίς γραβάτα .

Αναμετρήθηκε μας είπαν το Παλιό με το Νέο , ο Ψηλός με τον Κοντό ( το μόνο που θυμάμαι από Debate ) και ύστερα πάνω στην εξέδρα πανηγύριζαν για τη νίκη ο " Χοντρός με τον Λιγνό "… μόνο που το έργο που θα παρακολουθήσουμε δεν θα είναι κωμωδία , θα είναι δράμα και μάλιστα επικών διαστάσεων.

Ο Βαγγέλας αν και παιδί τζιμάνι , παιδί της πιάτσας και πολύ μάγκας , όπως άλλωστε και ο προηγούμενος ,αυτός ντε , θα θυμάστε , της …"…της ευθείας, της αντρικής σχολής …" μάλλον θα υπάρχει εκεί στη Συγγρού (πόσο οξύμωρο ) σχολή για "άντρες " για αυτό η μαγκιά και το αντριλίκι περισσεύει … ο Βαγγέλας λοιπόν πάλεψε τίμια αλλά έχασε …Έχασε από το Νέο , το άξιο Τέκνο , τον Υιό που πάντα θα ήθελε να είχε ο "αείμνηστος " και ποτέ δεν είχε … δυστυχώς για αυτόν και για εμάς του έτυχε ο Γιωργάκης.

Ψήφισε λοιπόν ο λαός το Νέο …

μήπως και το Νέο επιτέλους μπορέσει να Καταργήσει , αυτά που το Νέο Ψήφισε 8 μήνες μετά , αφού πρώτα το Νέο τα είχε Καταγγείλει , ως Καταστροφικά και Επονείδιστα ….go figure και Ουααου μαζί….!!!!!! Δεν ξέρω πως θεωρεί ο λαός το Νέο αλλά επειδή μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις… ας δούμε το Νέο που θα μας κυβερνήσει από αύριο


Η Δεύτερη Ευκαιρία …

Πήραμε λοιπόν το Νέο και είπαμε να του δώσουμε μια Δεύτερη Ευκαιρία .
Δεν ξέρω πως το μετράτε εσείς αλλά ο παρακάτω πίνακας μας λέει ότι εφόσον το ...
Νέο είναι όπως δείχνει η φωτογραφία , τότε μάλλον ήταν η 15η ευκαιρία τους … και ταυτόχρονα η Τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας , μακάρι να διαψευστώ αλλά δυστυχώς τα νούμερα στην οικονομία, δεν βγαίνουν …..

1974 ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
1977 ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

1981 ΠΑΣΟΚ
1985 ΠΑΣΟΚ

1989 ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
1990 ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

1993 ΠΑΣΟΚ
1996 ΠΑΣΟΚ
2000 ΠΑΣΟΚ

2004 ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
2007 ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

2009 ΠΑΣΟΚ

2012 ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

2015 ΣΥΡΙΖΑ
2015 ΣΥΡΙΖΑ

Ο George Orwell ( δεν είναι επιβεβαιωμένο ) είπε " ένας Λαός που εκλέγει διεφθαρμένους , κλέφτες , προδότες και απατεώνες δεν είναι θύμα . Είναι Συνεργός τους ! " , δεν πιστεύω και δεν αποδέχομαι την παραπάνω ρήση για τον Ελληνικό Λαό , όμως οφείλω να παραδεχθώ ότι σίγουρα ένα μέρος του λαού μας δεν έχει την ελάχιστη και απαραίτητη κριτική ικανότητα , δεν έχει την απαραίτητη μόρφωση να κρίνει ανθρώπους , κόμματα και καταστάσεις και το χειρότερο ζώντας μέσα στα βαθιά σκοτάδια της απύθμενης ημιμάθειας του , νομίζει ότι τα ξέρει όλα και δεν δέχεται ούτε συζήτηση , ούτε καν θέλει να ακούσει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος…

Πιο Ήπια Εφαρμογή του Μνημονίου από "αριστερή " Κυβέρνηση…

Το μνημόνιο αγαπητοί μου φίλοι είναι απλά οι όροι δηλαδή οι κανόνες αλλά και οι ρήτρες μιας δανειακής ( και όχι μόνο ) σύμβασης.
Δεν μπορείς να τους εφαρμόσεις πιο ήπια ή πιο σκληρά ,πιο αριστερά ή πιο δεξιά , είναι συγκεκριμένοι κανόνες που θα εφαρμοστούν το ίδιο από οποιαδήποτε κυβέρνηση και απλά όταν οι υπερεκτιμημένοι στόχοι που δεχθήκαμε να μας επιβάλλουν , άρα θα πρέπει και να τους "πιάνουμε " στην οικονομία μας , θα χάνονται , τότε θα πληρώνουμε και " ποινικές ρήτρες " δηλαδή επιπλέον μέτρα ….

Η μπαρούφα αλλά και η απάτη των " Ισοδύναμων "

Η οικονομία μας βρίσκεται σε μια θέση που δεν μπορούν να περικοπούν πλέον άλλες δαπάνες . Προσοχή μην συγχέετε τις δαπάνες ενός κράτους που είναι απαραίτητες για να κινηθεί όχι μόνο ο δημόσιος αλλά και ο ιδιωτικός τομέας , με την αλόγιστη σπατάλη και την κακοδιαχείριση ….
Οι δαπάνες πχ για την υγεία με το 3ο Μνημόνιο θα πέσουν στο 4% του ΑΕΠ , όταν ο ΟΗΕ για να κατατάξει μια χώρα στις αναπτυγμένες θα πρέπει η χώρα να δαπανά για την υγεία ποσό σχεδόν διπλάσιο από ότι η Ελλάδα δηλαδή ίσο με 7% έως 13 % του ΑΕΠ.
Κανείς δεν βλέπει λοιπόν ότι η μείωση των δαπανών στην υγεία συνδέεται ευθέως με την τρομακτική αύξηση των θανάτων στην Ελλάδα ? ( αν και σαφώς δεν είναι ο μόνος παράγοντας )
Έρχεται λοιπόν η κυβέρνηση και σου λέει θα εφαρμόσω το μνημόνιο πιο ήπια γιατί θα βρω " Ισοδύναμα " .

Γνωρίζετε ότι το ισοδύναμο για την κατάργηση των 5 ευρώ στα νοσοκομεία που το πανηγύριζαν και το είχαν κάνει σημαία , ήταν η αύξηση των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών εισφορών από το 4% στο 6 % και ενώ μάλιστα στο λένε ξεκάθαρα αφού το βάφτισαν " εισφορές υγειονομικής περίθαλψης " , οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούν να κάνουν τη σύνδεση … έλλειψη κριτικής ικανότητας …
Γνωρίζετε λοιπόν ότι το ισοδύναμο για να μείνει το "μοσχαράκι " σε ΦΠΑ 13% ήταν η αύξηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση στο 23 % ? Θεωρείτε τυχαίο ότι οι αλλαγές αυτές ανακοινώθηκαν ταυτόχρονα ? Άρα σαν να σου λέει διάλεξε , θα φας ή θα σπουδάσεις… τραγικό

Αποχή , Φόβος για το Εθνικό Νόμισμα

Φυσικά και η Αποχή έπαιξε το ρόλο της όπως έγκαιρα σας είχα προειδοποιήσει .

Ενδεικτικά αναφέρω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ , αν και πήρε 320,074 χιλιάδες ψήφους λιγότερους σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές , δηλαδή λιγότερους ψήφους σε ποσοστό -14,25 % το ποσοστό που έλαβε τελικά έπεσε μόνο -0,88 % δηλαδή πήρε 35,46% όταν είχε πάρει 36,34%

Η ΝΔ ενώ πήρε 192,489 χιλιάδες ψήφους λιγότερους σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές , δηλαδή λιγότερους ψήφους σε ποσοστό -11,19 % είδε τα τελικά ποσοστά της να αυξάνονται κατά 0,29% δηλαδή πήρε 28,10% από 27,81%

Θέλω όμως να παρατηρήσω τα εξής

Η Αποχή δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο μας λένε και αυτό γιατί

οι εκλογικοί κατάλογοι δεν είναι εκκαθαρισμένοι , πρέπει να αφαιρέσουμε λοιπόν για παράδειγμα τους νεκρούς από την τελευταία απογραφή του 2011 , καθώς και τους έχοντες πραγματική αδυναμία να ψηφίσουν , πρέπει να αφαιρέσουμε τους χιλιάδες Έλληνες μετανάστες , πρέπει να αφαιρέσουμε τους χιλιάδες ετεροδημότες που αν και ήθελαν δεν είχαν τα χρήματα να ταξιδέψουν κλπ .
Το γεγονός είναι ότι δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόροι γύρισαν την πλάτη τους και στα 19 κόμματα που πήραν μέρος στις εκλογές , το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει είναι …

Φταίνε Μόνο Αυτοί που Γύρισαν την πλάτη τους ? Εμείς(τα κόμματα) δεν Φταίμε ?

Φόβος για το Εθνικό Νόμισμα

ένα τεράστιας σημασίας ζήτημα για την επιβίωση της Ελλάδας , θα έπρεπε τουλάχιστον να αποτελεί θέμα δημόσιας συζήτησης από σοβαρούς οικονομολόγους έτσι ώστε ο Λαός να ενημερωθεί όσο πιο σωστά και σφαιρικά γίνεται. Με ατυχείς δηλώσεις όμως , που ασφαλώς παραποιήθηκαν και από τα ΜΜΕ του τύπου " εισβολή στο Νομισματοκοπείο " , με ατυχείς δηλώσεις όπως " ίσως να υπάρχει δελτίο στα τρόφιμα " από θεωρητικούς οικονομολόγους που για άλλη μια φορά πιάστηκαν αδιάβαστοι , το θέμα " κάηκε " και ο κόσμος διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει σοβαρότητα και δυστυχώς μας θεώρησε Όλους το ίδιο ….και δεν κύτταξε λίγο πιο δίπλα …

Όσοι από εμάς φοβούνται το Εθνικό μας Νόμισμα , καλό είναι να ξεκινήσουν να διαβάζουν για τις φρικτές συνέπειες ενός διπλού νομίσματος ή οποιουδήποτε άλλου τρόπου πχ "υβρίδιο νομίσματος " βρουν οι διεστραμμένοι εγκέφαλοι της ΕΕ γιατί σχετικά σύντομα , σε 3-4 χρόνια και αφού θα έχουμε ξεπουλήσει τα πάντα μάλλον θα το έχουμε στις τσέπες μας.

Αυτοκριτική

Πρέπει ο καθένας και η καθεμία από εμάς να κάνουμε την Αυτοκριτική μας.

Το 69,84 % ( των εγκύρων ) που ψήφισαν το Νέο , μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οφείλει να κάνει την Αυτοκριτική του και τουλάχιστον να αναρωτηθεί γιατί ενώ 41 χρόνια πράττει το ίδιο περιμένει να πάρει διαφορετικό αποτέλεσμα ?

Οι 200 χιλιάδες συμπολίτες μας που ψήφισαν λεβέντικα

οφείλουν να αναρωτηθούν …ακόμα και αν διαφωνείς με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ο πολιτικός λόγος που αξίζει στην Ελλάδα μας είναι οι " κατάρες και καρκίνο να στείλει ο Θεός …" ψάξτε τα ανάλογα βίντεο …

οφείλουν να αναρωτηθούν ...ακόμα και αν ήσουν υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα είναι δυνατόν να συντάσσεσαι με κάποιον που χαρακτηρίζει τους ψηφοφόρους του ΟΧΙ δηλαδή το 61% του Λαού με αυτόν τον τρόπο "Υπήρχε ένα άθροισμα λυσσασμένων σκυλιών τους οποίους συνένωνε η λύσσα. Τους ένωνε ένας κοινός παρονομαστής η πείνα η δυστυχία το μίσος προς τους Ευρωπαίους . Μια αναμέτρηση λιγούρηδων με εύπορους "

οφείλουν να αναρωτηθούν ότι στην πιο κρίσιμη καμπή της Ιστορίας της Ελλάδας ψήφισαν τον άνθρωπο που δήλωσε σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη ότι " Εγώ με τις γνωριμίες μου στην Ευρώπη, θα βγάλω την Ελλάδα σε δύο μήνες από το μνημόνιο!! "

Αυτό είναι το "πρόγραμμα " που τους αξίζει ? Αυτή είναι η λύση ?

Δυστυχώς έτσι και χειρότερα , ψηφίζουμε εδώ και 40 χρόνια (γιατί δεν θέλω να αναφερθώ καθόλου στους άλλους , τους εγκληματίες,θεωρώ διαφήμιση την όποια αναφορά ).

Γιατί Περιμένουμε και Ελπίζουμε ότι κάτι θα αλλάξει ?

Δυστυχώς το είδωλο μιας κοινωνίας μόλις κυττάξει στον καθρέπτη είναι οι πολιτικοί που ψηφίζει ....

Αυτοκριτική θα πρέπει να κάνουν τα 2,3 εκατομμύρια Έλληνες που σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας ,η Ελλάδα δηλαδή βρίσκεται στη 2η θέση με το μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας στην Ευρώπη, αμέσως μετά τη Βουλγαρία (22,4%)! , Αυτοκριτική θα πρέπει να κάνουν οι πάνω από 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι κοντά στα 3 εκ υπολογίζει ο ΕΟΠΥΥ , χωρίς πρόσβαση δηλαδή στο σύστημα υγείας , που είναι όλοι αυτοί ? τι ψήφισαν ? τι περιμένουν ?

Αυτοκριτική θα πρέπει να κάνουν τα 4 εκατομμύρια νεόπτωχοι της μεσαίας τάξης.

Αυτοκριτική θα πρέπει να κάνουν όλοι οι " τωρινοί Βολεμένοι " γιατί το προϊόν ή οι υπηρεσίες που πωλούν σήμερα , θα έρθει μια μέρα που λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης της χώρας , δεν θα μπορούν να το πουλήσουν με συνέπεια να μην μπορέσουν να συντηρήσουν τον τρόπο ζωής τους αφού και αυτοί θα πρέπει να πληρώσουν αυξημένους φόρους ΕΝΦΙΑ κλπ

Αυτοκριτική θα πρέπει να κάνουν και οι κύριοι /ες της Αποχής που ενώ διάβαζαν και διέδιδαν τα όμορφα σλόγκαν του διαδικτύου όπως " Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες " κλπ δεν μπήκαν στον κόπο να σκεφτούν ότι στην πραγματικότητα το Σύστημα τις φοβάται τις εκλογές , τις θεωρεί όμως " αναγκαίο κακό " , και επειδή τις φοβάται σπαταλάει απίστευτα ποσά για να δημιουργήσει "κόμματα αναχώματα " , φτιάχνει ελεεινούς εκλογικούς νόμους , προσπαθεί να " πείσει " να μην πας να ψηφίσεις γιατί τίποτα δεν θα αλλάξει ... κάπως έτσι λοιπόν φτάνουμε στο "Σώπα" που λέει και ο ποιητής "..μία πολιτεία ολόκληρη, μια δύναμη μεγάλη, αλλά μουγκή!....."

Τελειώνοντας κάνω και εγώ την Αυτοκριτική μου … στο μέτρο που μου αναλογεί δέχομαι και παίρνω όλη την Ευθύνη , ίσως άργησα να γράψω , να μιλήσω , να σηκωθώ από τον καναπέ μου .

Το ίδιο νομίζω οφείλει να κάνει και το ΕΠΑΜ … να κάνει την αυτοκριτική του , να δει τι έφταιξε, όχι για να αποδοθούν ευθύνες , όχι για να πούμε " φύγε εσύ φταις " , κανείς δεν περισσεύει , αυτοκριτική για να εντοπίσουμε το πρόβλημα και να καταθέσουμε προτάσεις .Ναι συμφωνώ δεν έχουμε τα μέσα , χρηματικά και άλλα ,Ναι δεν έχουμε προβολή από τα ΜΜΕ , Ναι θα πρέπει να έχουμε περισσότερους εθελοντές στο πλευρό μας …ναι συμφωνώ απόλυτα , η μόνη αποτελεσματική μέθοδος που διαθέτουμε είναι η " περιπατητική " , όλα αυτά είναι γνωστά , αλλά δεν δικαιολογούν το αποτέλεσμα ... δεν μπορεί λοιπόν , πρέπει να υπάρχουν και άλλοι λόγοι που δεν "σηκώσαμε περισσότερους από τον καναπέ " και πρέπει να τους εντοπίσουμε , το οφείλουμε στον εαυτό μας και την πατρίδα μας να γίνουμε καλύτεροι…. μα πάνω από όλα οφείλουμε να μην το βάλουμε κάτω , να παλέψουμε ακόμα περισσότερο.

Τώρα Τι ?

Για εμένα η κρίση τώρα ξεκινάει ….πιστεύω ακράδαντα και θα το τεκμηριώσω με οικονομικά επιχειρήματα σε επόμενα άρθρα μου ότι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.

Η κρίση θα συνεχιστεί με αυξανόμενη ένταση και θα κορυφωθεί 1-2 χρόνια μετά το ολικό κα οριστικό ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών μας , τότε θα φανεί η υστέρηση στα δημόσια έσοδα και θα αναγκαστούμε να λάβουμε επιπλέον οριζόντια μέτρα σε μισθούς και συντάξεις .

Κρίνοντας από το αποτέλεσμα ο Λαός όχι μόνο δεν θέλει να αλλάξει , αλλά δίνοντας μια πανίσχυρη πλειοψηφία της τάξεως του 81% ( των εγκύρων ) περίπου σε κόμματα που στηρίζουν το μνημόνιο , δηλώνει ότι δεν θέλει καν να ακούσει κάτι διαφορετικό...
.
Δεν γνωρίζω γιατί ...ίσως να μην είναι έτοιμος ...ίσως να μην έχει πίστη στις δυνάμεις του ... ίσως να πρέπει να πάθει για να μάθει ...ίσως να πρέπει να φτάσουμε στις εσχατιές του πόνου και της απελπισίας , βαδίζοντας προς τον 6ο χρόνο του μνημονίου ειλικρινά πιστεύω ότι θα το πιούμε μέχρι τέλους το πικρό ποτήρι των δανειστών ...

Η Αργεντινή δοκίμαζε τις φαρμακερές συνταγές για 10 περίπου χρόνια ξεπούλησαν τα πάντα την εταιρία πετρελαίου YPF την εταιρία Φυσικού Αερίου. Ξεπούλησαν τα διόδια, τα τρένα, τις τηλεπικοινωνίες, την κρατική Αεροπορική Εταιρία Aerolineas Argentinas, Υπήρξαν αεροπλάνα της Aerolineas Argentinas, που πουλήθηκαν για 1 δολάριο στην Iberia. 1 δολάριο!!!!!! Ξεπούλησαν την εταιρία ύδρευσης την Κρατική Εταιρία Παραγωγής Ηλεκτρισμού.

Τα ίδια και χειρότερα έγιναν στην Τουρκία με το ΔΝΤ ...ξεπούλησαν τα πάντα και ο βασικός μισθός έφτασε να είναι 4 φορές κάτω από το όριο της φτώχειας.....στα πέτρινα χρόνια του ΔΝΤ ...
.
Ακόμα και τώρα που νιώθω βαθιά θλίψη και απογοήτευση από το αποτέλεσμα δεν χάνω την Ελπίδα μου , Πιστεύω σε αυτόν τον Λαό και στις Ικανότητες του ...αρκεί να το Αποφασίσει ....

Πηγές Φωτογραφία από Ομάδα Αλήθειας , Εξάντας


Πηγή: Dimitris Karousos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...