Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

ΔΝΤ: Πάρτε τα σπίτια των Ελλήνων

ΔΝΤ: Πάρτε τα σπίτια των Ελλήνων

Σχόλιο του blog: Κάθε Τετάρτη από τις 15:30 ως τις 17:00, στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας, το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών υπερασπίζεται τις περιουσίες και τα Συνταγματικά Δικαιώματα των πολιτών από το πλιάτσικο των Τραπεζών και της Εφορίας. Το Κίνημα αυτό είμαστε πολίτες όπως και εσύ αναγνώστη. Σε περιμένουμε για να μπορεί η αντίσταση μας να έχει αποτέλεσμα ... Σήμερα είναι το σπίτι του γείτονα, αύριο ίσως είναι το δικό μας ... 

Να αρθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα, ζητά χωρίς περιστροφές το ΔΝΤ, δείχνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις του.
Σε μια από τις εκθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τη μέρα που συνεδρίαζε το Eurogroup, με θέμα τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού μνημονίου, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφέρει ότι «οι περιορισμοί για την πρώτη κατοικία παραμένουν, η δημιουργία του επαγγέλματος συνδίκου της πτώχευσης έχει καθυστερήσει και το παράγωγο δίκαιο παραμένει σε εκκρεμότητα».
Με απλά λόγια, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θέλει να μην υπάρχει κανένα πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας για να βγουν στο σφυρί τα σπίτια των Ελλήνων.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη επιτραπεί η πώληση σε funds όχι μόνο των κόκκινων δανείων, αλλά και μέρους των κανονικά εξυπηρετούμενων.
Σύμφωνα με το mignatiou.com, το άρθρο 4 της μιας έκθεσης αναφέρει ότι «παρότι οι ελληνικές αρχές τροποποίησαν το νομικό καθεστώς για την ατομική και την εταιρική πτώχευση, αναθεώρησαν τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και επέτρεψαν τις πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων, ωστόσο το νομικό οπλοστάσιο δεν είναι ακόμη πλήρως αποτελεσματικό».
Ως εκ τούτου, το ΔΝΤ θεωρεί πως είναι απαραίτητες «αποφασιστικές ενέργειες»για την αποκατάσταση τόσο των τραπεζικών ισολογισμών όσο και των λογιστικών καταστάσεων των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιστροφή σε μια βιώσιμη πιστωτική επέκταση.
Το ΔΝΤ ζητά επίσης στην ίδια έκθεση να επιταχυνθούν οι προσπάθειες για άρση των capital controls, αλλά με προσοχή, ώστε να διαφυλαχθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...