Σάββατο, 28 Μαΐου 2016

Θέλουν να κρατήσουν τη Βρετανία στην ΕΕ για να μην χρεοκοπήσει η Γερμανία

Τελικά σε αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση όλα για τους Γερμανούς γίνονται; Με ανάρτησή της την Παρασκευή η βρετανική Express γράφει ότι εάν η Βρετανία φύγει από την ΕΕ η γερμανική οικονομία θα υποστεί ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ με πάμπολλες γερμανικές εταιρείες να χρεοκοπούν.
Σύμφωνα με την Euler Hermes, εταιρεία ασφάλισης πιστώσεων και διαχείρισης κινδύνων, ένα Brexit θα έπληττε βαρύτατα τις γερμανικές εξαγωγές, με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να χάνει τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ, ενώ οι μηχανολόγοι μηχανικοί και η χημική βιομηχανία θα χάσουν ακόμα 1,5 δισ. ευρώ.
«Οι Γερμανοί εξαγωγείς θα είναι οι μεγαλύτεροι χαμένοι από ένα Brexit» δήλωσε ο Ρον Βαν Χετ Χοφ, γενικός διευθυντής της Euler Hermes σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετεία μιλώντας στο Spiegel.
Η Βρετανία είναι η τρίτη πιο σημαντική αγορά για τις γερμανικές εξαγωγές, μετά την Αμερική και τη Γαλλία.
Αυτά γράφονται στον βρετανικό Τύπο με το δημοψήφισμα για το Brexit να απέχει λιγότερο από ένα μήνα, αφού θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου με την πολιτική αντιπαράθεση να ανεβαίνει κάθετα.
Η Express σχολιάζει ότι ενώ πιέζονται οι Βρετανοί να μείνουν στην Ένωση γιατί αλλιώς τους λένε ότι θα… καταστραφούν, η ανάγκη που έχει η Γερμανία τη Βρετανία για να πουλά τα προϊόντα της είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε νέα εμπορική συμφωνία μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ σε μια πιθανή αποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση.
Αυτό που σχολιάζουμε εμείς, ως ελληνικό Μέσο, είναι ότι τελικά αυτή η Ένωση δημιουργήθηκε για να γίνει πράξει το όνειρο του Αδόλφου μιας γερμανικής Ευρώπης.

Πηγή: tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...