Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Νέα δικαστική ρουκέτα: Αν απουσιάζει η δικαιοσύνη, η πολιτική εξουσία δεν είναι παρά μια οργανωμένη ληστεία


Σχόλιο του blog: Ζούμε όντως μια οργανωμένη ληστεία !!! Πολύ σωστά και ιδιαίτερα χρήσιμα όσα αναφέρει η ανακοίνωση, αλλά ... εδώ είναι που λέει ο λαός μας "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοίνι" ... 

Γιατί εφόσον όλοι κρινόμαστε - και όχι μόνο η άθλια συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τους χειρισμούς της και στο θέμα των τηλεοπτικών συχνοτήτων  και τις αντιδημοκρατικές ανακοινώσεις της για την απόφαση του ΣτΕ - θα περίμενε κανείς όλα αυτά να τα είχαν και να τα εφάρμοζαν ως Ευαγγέλιο οι δικαστές και όταν έκριναν Συνταγματικά τα Μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους τους που ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ ...
και λοιποί υποτελείς δοσίλογοι τοποτηρητές, όταν έπεφτε το μαύρο στην ΕΡΤ από τους ΣαμαροΒενιζέλοΚουβέληδες , όταν η χώρα και τα δημόσια αγαθά της ξεπουλιούνται σε ΤΑΙΠΕΔ και ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΑ έναντι πινακίου φακής στους ξένους τοκογλύφους που επιβάλουν διαρκώς την καταπάτηση του Συντάγματος και των δικαιωμάτων του λαού μας ... 

Η Ισονομία θα επέβαλε - εξαρχής - η ίδια ευαισθησία που επεδείχθει σε ένα ζήτημα που εξόχως αφορά το ντόπιο κατεστημένο των Ολιγαρχών και τα συμφέροντα τους (οικονομικά και όχι μόνο) να είχε αποδειχθεί και στο παρελθόν όταν υπήρξαν αποφάσεις σε συνέχεια ανάλογων προσφυγών σε ότι αφορά και τα συμφέροντα των απλών Ελλήνων πολιτών που έχουν οδηγηθεί στην καταστροφή και την εξαθλίωση μέσα από την - τουλάχιστόν σιωπηρή - αποδοχή ως Συνταγματικών όλων των εγκλημάτων και καταπατήσεων όχι μόνο του Ελληνικού Συντάγματος αλλά και πλήθους διεθνώς αποδεκτών αρχών του Δικαίου ... 

- Νέα δικαστική ρουκέτα από τα μέλη του ΔΣ της Ενωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου τα οποία εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τις επιθέσεις που δέχθηκε το ΣτΕ από στελέχη της κυβέρνησης.

Ενδεικτικό της οξύτητας της ανακοίνωσης η επισήμανση πως «αν απουσιάζει η δικαιοσύνη, η πολιτική εξουσία δεν είναι παρά μια οργανωμένη ληστεία (Αυγουστίνος) και η δύναμή της χωρίς Δικαιοσύνη δεν είναι τίποτε άλλο παρά τυραννία (Πασκάλ)».

Αναλυτικά η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου σημειώνει:

-Υπενθυμίζει ότι το μέγιστο προαπαιτούμενο του πολιτισμού είναι η Δικαιοσύνη (Σ. Φρόιντ), που αποτελεί και το πρώτο καθήκον της Πολιτείας (Αλεξάντερ Χάμιλτον). Αν απουσιάζει η δικαιοσύνη, η πολιτική εξουσία δεν είναι παρά μια οργανωμένη ληστεία (Αυγουστίνος) και η δύναμή της χωρίς Δικαιοσύνη δεν είναι τίποτε άλλο παρά τυραννία (Πασκάλ).

-Επισημαίνει, αναφορικά με τις απαξιωτικές για τη Δικαιοσύνη πρόσφατες δηλώσεις πολιτικών παραγόντων, ότι η πολιτική πράξη οφείλει να είναι γόνος αρετής (Πλάτων) και ότι οι δίκαιοι δεν οργίζονται (Ευριπίδης).

-Δηλώνει την πλήρη αποδοκιμασία του τόσο για τις ανοίκειες επιθέσεις κατά του θεσμικού ρόλου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Δικαστηρίου εγνωσμένου κύρους και αξίας, όσο και για την έλλειψη σεβασμού στην ιδιωτική ζωή και τα προσωπικά δεδομένα των λειτουργών του, φαινόμενα δυστυχώς νεοπαγή που συνδηλώνουν και συντείνουν στον εκπεσμό της ποιότητας της δημόσιας ζωής της χώρας.

-Τονίζει ότι ο έλεγχος της συνταγματικότητας των νόμων συνιστά, κατά το Σύνταγμα, θεμελιώδη υποχρέωση της δικαστικής λειτουργίας και ότι σε μια δημοκρατική πολιτεία είναι μεν αποδεκτή η κριτική των δικαστικών αποφάσεων, ως ανθρώπινων δημιουργημάτων, πλην όμως είναι επικίνδυνη η υπονόμευση του θεσμικού ρόλου της Δικαιοσύνης και της αρχής της διακρίσεως των λειτουργιών.


Πηγή: Freepen.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...