Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Κούλης Α΄, ο ‘’Ειλικρινής’’ !!

του Κώστα Γιαννιώτη

Τα ονόματα όλων των βλαμμένων (και κυρίως αιματοβαμμένων) της ιστορίας ακολουθούνταν, πάντα, από ένα προσωνύμιο!
Είμαι σίγουρος ότι και ο Κούλης επιδιώκει να μείνει στην ιστορία με το προσωνύμιο.... ‘’Ειλικρινής’’ !!

Το θέλει ! Το ζητά ο οργανισμός του !
Γιατί όπου βρεθεί κι όπου σταθεί διαλαλεί τη μοναδική πραμάτεια που (δήθεν) κουβαλά στο δισάκι του ! Την ...... ‘’ειλικρίνεια’’ !! Ο άνθρωπος, που για μοναδικό  οικογενειακό του κειμήλιο έχει το ψέμα !

«Η μοναδική υπόσχεση που πρόκειται να δώσω, είναι ότι δεν πρόκειται να πω ψέματα», διαλαλεί !!

Σαν υπέρμαχο της αλήθειας και της ειλικρίνειας , λοιπόν, τον κοιτάζουν αρκετά πρόβατα, που θα τρέξουν να τον στηρίξουν με την εμπιστοσύνη τους – και, βεβαίως, την ψήφο τους – για να απαλλαγούν από τον άλλο πολιτικό απατεώνα και χασάπη, τον Τσίπρα !

Μαθημένο το κοπάδι ! Όπου γκρεμός, εκεί κι αυτό !

Ποτέ δε θα ρωτήσει για το  ποια είναι η μοναδική ....... αλήθεια του Κούλη !

Τους βροντοφωνάζει ότι θα τους γδάρει ζωντανούς, κι αυτοί ακούνε μόνο τη λέξη που τους προβάλλει στο λειψό τους εγκέφαλο! Ειλικρίνεια !
Τι κι αν τους λέει ότι θα εφαρμόσει στο ακέραιο το ...... ‘’μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα’’ που επιτάσσουν οι λήσταρχοι της ΕΕ και του ΔΝΤ !
Αυτοί έχουν το αυτί τους κολλημένο σε μια και μόνη λέξη ...... ‘’Ειλικρίνεια’’ !
Τους αρκεί αυτό !

Δεν άκουσαν, ή κι αν το άκουσαν, δεν χαμπάριασαν τίποτε από το κωδικοποιημένο μήνυμα που τους έστειλε, λέγοντας ότι ..... «Μαζί θα κλείσουμε το κεφάλαιο του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού» !!
Μόνο αυτό αν αποκωδικοποιούσαν θα ανατρίχιαζαν !  

Γιατί η εξοχότητα του ‘’κυρίου’’ αυτού ονομάζει ..... ‘’λαϊκισμό’’ - που ξορκίζει μετά βδελυγμίας – τις υποσχέσεις του Τσίπρα !
Όχι ! Δεν τον κατηγορεί για την αθέτηση των υποσχέσεων ! Αυτές καθαυτές τις υποσχέσεις ονομάζει λαϊκισμό ! Αυτά δηλαδή που αποτελούσαν τη ροχοκοκαλιά  της ελπίδας της κοινωνίας !

Σύμφωνα με την Αυτού εξοχότητα Κούλη Α΄ ............
Αφού η υπόσχεση του πολιτικού αρχιαπατεώνα Τσίπρα για επαναφορά του 13ου μισθού και 13ης σύνταξης αποδείχτηκε ψέμα .......
Αφού η υπόσχεση για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ αποδείχτηκε ψέμα .........
Αφού η υπόσχεση ..’’κανένα σπίτι σε χέρι τραπεζίτη’’, αποδείχτηκε ψέμα .......
Αφού η υπόσχεση για σταμάτημα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, αποδείχτηκε ψέμα ........
Αφού η υπόσχεση ότι το Ελληνικό θα αποδοθεί στους κατοίκους του Ελληνικού - που είναι και οι φυσικοί ιδιοκτήτες του – αποδείχτηκε ψέμα .......
Αφού η υπόσχεση ότι οι στρατηγικής σημασίας δημόσιοι οργανισμοί (ΔΕΗ – ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ κ.ά.) θα παραμείνουν υπό δημόσια ιδιοκτησία, αποδείχτηκε ψέμα .....
Αφού...... αφού ......

Αυτός, σαν ειλικρινής, δεν πρόκειται να υποσχεθεί τίποτε απ` όλα αυτά τα ...... ‘’λαϊκίστικα’’ και, σαν φιλαλήθης, θα εφαρμόσει τη δική του πολιτική, η οποία δεν θα περιλαμβάνει τίποτε από τα παραπάνω !   

Αυτός θα εφαρμόσει κατά γράμμα ....... «χωρίς παρεκκλίσεις και καθυστερήσεις το πρόγραμμα» που μας επιβάλλουν τα κοράκια !

Η μοναδική φορά που θα αποδειχτεί ειλικρινέστατος !

Και οι από κάτω τον ακούνε και όχι μόνο δεν τον παίρνουν με τις πέτρες, αλλά τον χειροκροτούν !
Όχι γιατί έχουν συμφέροντα ίδια με του Κούλη Α΄ του ‘’Ειλικρινούς’’ (οι περισσότεροι τουλάχιστον απ` αυτούς που τον χειροκροτούν) αλλά γιατί δε ρώτησαν ποτέ και κανέναν τι σημαίνουν αυτά που τσαμπουνάει το καλόπαιδο, τι σημαίνει ‘’πρόγραμμα των εταίρων’’ και ‘’απαρέγκλιτη εφαρμογή’’ του !

Δεν κατάλαβαν ότι, μιλώντας τους ειλικρινά, τους δηλώνει ότι θα τους πάρει ό,τι τους έχει απομείνει, ό,τι τους έχει αφήσει ο ...... ‘’αριστερός’’, πολιτικός αρχιαπατεώνας, Τσίπρας!
Το κεφάλι !
Και θα το δώσει στα σκυλιά, που θα μείνουν νηστικά γιατί θα το βρούν άδειο !

Είναι η μοίρα των φτωχών - στο μυαλό – να πέφτουν από κρυφούς δωσίλογους σε δηλωμένους αρχιδωσίλογους, που πάντα άνοιγαν το δρόμο ο ένας στον άλλον !!

Που πάντα ο ένας γινόταν το άλλοθι του άλλου !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...