Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Λένε ψέματα οι ηγέτες της ΕΕ

του Γιώργου Δελαστίκ 

Έχει άραγε συμφωνήσει ο Αλέξης Τσίπρας µε την Άνγκελα Μέρκελ η µεν Ελλάδα να δεχτεί να εγκλωβιστούν στη χώρα µας καµιά εκατοσταριά χιλιάδες πρόσφυγες, οι δε Γερμανοί και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι να χαλαρώσουν λιγάκι τη θηλιά που έχουν βάλει στο λαιμό του ελληνικού λαού στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό, στα κόκκινα δάνεια κ.λπ.; Να του δώσουν δηλαδή του Τσίπρα περισσότερο χρόνο για να εκτελέσει τις εντολές τους; Για υποψία πρόκειται µέχρι στιγμής. Δεν έχουμε κάποια πληροφορία. Υπάρχουν όμως γεγονότα που ενισχύουν κατά πολύ τις υποψίες µας και αυτό µας προβληματίζει.

Η σχετική «βόµβα» έσκασε όταν την Τετάρτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο απεχθής Πολωνός Ντόναλντ Τουσκ, έγραψε στο τουίτερ: «Οι παράνομες µεταναστευτικές ροές κατά µήκος των Δυτικών Βαλκανίων έφτασαν στο τέλος τους. Δεν πρόκειται για ζήτημα µονοµερών ενεργειών, αλλά για κοινή ευρωπαϊκή απόφαση των 28 (της ΕΕ). Ευχαριστώ τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων για την υλοποίηση µέρους της συνολικής στρατηγικής της ΕΕ για την αντιµετώπιση της µεταναστευτικής κρίσης»! Ώπα! Ώστε έλεγε ασύστολα ψέµατα ο Αλέξης Τσίπρας µετά ...
τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ! Θυµάστε τι είχε πει; Να σας το θυµίσουµε επί λέξει εµείς: «Το συµπέρασµα είναι ότι σε αυτή τη σύνοδο όχι µόνο δεν αποµονώθηκε η Ελλάδα, αλλά αντιθέτως αποµονώθηκαν οι χώρες εκείνες που ήθελαν να αποµονώσουν την Ελλάδα. Στην πραγµατικότητα αυτό που συνέβη ήταν να δηµιουργηθούν τείχη απέναντι σε αυτούς που χτίζουν τείχη»! Τι ακριβώς είδους «αποµόνωση» είναι αυτή που συνοδεύεται από… ευχαριστίες και µάλιστα δηµόσιες του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συµβουλίου;

Είπε και κάτι άλλο ο Αλέξης Τσίπρας, επιχειρώντας να κοροϊδέψει και τους αρχηγούς των πολιτικών κοµµάτων της Ελλάδας,, από τους οποίους άλλωστε κανένας δεν είναι και «ξυράφι» αναφορικά µε τις πολιτικές του ικανότητες: «Έχουµε ουσιαστικά πετύχει τη συντριπτική πλειονότητα των στόχων που από κοινού χαράξαµε» στη σύνοδο των πολιτικών αρχηγών την περασµένη Παρασκευή! Δεν είναι φυσικά µόνο ο Τσίπρας σε ρόλο πολιτικού απατεωνίσκου. 

Όταν ο Τουσκ ισχυρίζεται ότι το κλείσιµο του διαδρόµου των Δυτικών Βαλκανίων συνιστά «κοινή ευρωπαϊκή απόφαση των «28» της ΕΕ, αυτό σηµαίνει ότι και οι 28 ηγέτες των κρατών – µελών της ΕΕ κοροϊδεύουν τους λαούς τους, θεωρώντας τους ηλίθιους που θα καταπιούν οτιδήποτε τους σερβίρουν αυτοί. Αυτό αποκάλυψε επί της ουσίας ο Τουσκ. Προφανώς και είναι ηλίθιος όποιος νοµίζει ότι είτε η ΠΓΔΜ και η Σερβία που φιλοδοξούν να µπουν στην ΕΕ είτε η Κροατία και η Σλοβενία που συνεργάστηκαν ακόµη και µε τους Γερµανούς ναζί, θα τολµούσαν ποτέ να κάνουν κάτι που δεν είχε την έγκριση της Γερµανίας -πόσω µάλλον να έλθουν σε ευθεία σύγκρουση µε την πολιτική του Βερολίνου! Αφού ξέρουν ότι από τη Γερµανία εξαρτάται η τύχη των κρατών τους. Είναι προφανές λοιπόν ότι µε πλάγια µέσα τους είχε δοθεί η γερµανική εντολή να τηρήσουν τέτοια στάση ακριβώς.

Αυτό φυσικά δεν σηµαίνει ότι δεν υπήρξαν αντιδράσεις σε ορισµένες χώρες. Σε λίγες όµως -στη Γαλλία, στην Ισπανία, στην Ιταλία. Ουσιαστικά και σε αυτά τα κράτη, οι αντιδράσεις περιορίστηκαν στις καθεστωτικές εφηµερίδες, αφού οι ηγέτες τους τρέµουν να βγουν και να αµφισβητήσουν ανοιχτά τα όσα επιτάσσει στην Ευρώπη η Γερµανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Σφοδρότατα επικριτικά ήταν για παράδειγµα την Τετάρτη η γαλλική εφηµερίδα Λε Μοντ. «Οι Ευρωπαίοι απορρίπτουν τους µετανάστες προς την Τουρκία» ήταν ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της. «Το γερµανικό σχέδιο δίνει …εργολαβία στην Τουρκία τη διαχείριση των µεταναστών» προσθέτει ο υπότιτλος. Η Τουρκία «ξαναγίνεται κατά κάποιον τρόπο η… Υψηλή Πύλη» προς την Ευρώπη, τονίζει η γαλλική εφηµερίδα που είναι γνωστό ότι απηχεί στα διεθνή θέµατα τις απόψεις που κυριαρχούν στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών. «Η ΕΕ αποσυντίθεται!» ισχυρίζεται. Μακάρι να αποσυντίθετο τόσο εύκολα µε όσο δειλούς και ασήµαντους ηγέτες, τον Τσίπρα συµπεριλαµβανοµένου, αποκλείεται να συµβεί αυτό, θα λέγαµε εµείς.

Την αδυναµία να επηρεάσουν έστω και κατά τι τη γερµανική πολιτική διαπιστώνει πικρόχολα και η δεξιά γαλλική εφηµερίδα Λε Φιγκαρό, η οποία τώρα που η γαλλική Δεξιά του Σαρκοζί είναι αποκλεισµένη από την εξουσία, γράφει πολύ πιο ελεύθερα. «Το µάθηµα του φιάσκου των τελευταίων είκοσι µηνών είναι ότι ακόµη δεν έχουν αισθανθεί το βάρος της Γερµανίας, όταν αυτή τρέχει προς τη λάθος κατεύθυνση και οι εταίροι της, υπεράνω όλων η Γαλλία, αποδεικνύονται πάρα πολύ αδύναµοι για να φέρουν τη Γερµανία στα λογικά της» σηµειώνει εµφανώς απελευθερωµένη από το γεγονός πως ούτε το Παρίσι δεν λαµβάνουν πια υπόψη τους οι Γερµανοί.

Από ανάλογο πνεύµα διακατέχεται άρθρο και στην ισπανική Ελ Παΐς. «Η Ευρώπη είναι αποφασισµένη να στείλει το µήνυµα που εκτόξευσε πριν από λίγες µέρες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συµβουλίου Ντόναλντ Τουσκ: «Μην έρχεστε στην Ευρώπη!» γράφει η εφηµερίδα. «Μόνο γι’ αυτή την επονείδιστη φράση αυτό ο Τουσκ αξίζει αιώνια περιφρόνηση», υπογραµµίζει. 

Πηγή: εφημερίδα/ιστοσελίδα Πριν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...