Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Τακτική... Κορλεόνε


Με κομμένη την ανάσα ο ελληνικός λαός περιμένει… τις τηλεοπτικές άδειες και ποιος θα γίνει καναλάρχης. Δεν τον ενδιαφέρει αν από σήμερα έρχεται η λυπητερή του ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε ο Αλέξης. Δεν νοιάζεται ο συνταξιούχος αν θα δει πιο μικρή σύνταξη. Αλλά και ποιος ενδιαφέρεται για τα νέα μέτρα που πλησιάζουν καθώς είναι πλέον παραδεκτό ότι μετά από κάθε διαπραγμάτευση ακολουθεί σοκ.

Οι πολίτες δεν θα καθίσουν να ασχοληθούν με την οικονομία, το μέλλον των παιδιών τους, την ασφάλειά τους, τη χώρα τους που αλώνεται καθημερινά, την παιδεία που καταρρέει και τα διαλυμένα νοσοκομεία.

Σιγά τα… ωά, εδώ αύριο έχουμε ολόκληρη δημοπρασία τηλεοπτικών αδειών. Θα κλειστούν οι εκπρόσωποι των υποψηφίων καναλαρχών στο… σπίτι του Big Brother και θα βγει στο τέλος ο… Τσάκας νικητής.

Ο ελληνικός λαός έμαθε με κάθε λεπτομέρεια τι θα φάνε οι καναλάρχες, που θα κοιμηθούν, πώς θα «χτυπάνε» τις άδειες, πώς θα περιφέρονται οι προσφορές στα δωμάτια, πόσες κάμερες έχει το κτίριο. Είδε τον Παππά να επιθεωρεί τους χώρους που θα διεξαχθεί η διαδικασία και άκουσε για το πόσο καθαρή και «αριστερή» είναι η υπόθεση αυτή. Συγκινήθηκε βρε παιδί μου που βρέθηκε ένας άνδρας με πυγμή να κλείσει το κακό Mega και να φέρει τους κρυστάλλινους επιχειρηματίες να «πλακωθούν» για τις 4 άδειες. Μόνο μην πλακώσουν το επόμενο 48ωρο τίποτε μπράβοι στην Καλλιθέα και γίνει χαμός.

Ο… διεθνής διαγωνισμός που προκήρυξε η κυβέρνηση είναι πλέον μάχη ανάμεσα στους παλιούς και νέους νταβατζήδες εν Ελλάδι. Και πώς τα φέρνει η μοίρα. Οι άλλοτε φίλοι και σύμμαχοι Ιβάν Σαββίδης και Γιάννης Αλαφούζος τώρα «σφάζονται» με οξύτατες επιθέσεις εκατέρωθεν. Μπράβο στον Νίκο Παππά που κατάφερε να φέρει ένα επίπεδο στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Αφού η διαδικασία λήξει, θα δοθούν οι άδειες, θα εισπράξει η κυβέρνηση κάποια εκατομμύρια (κι αυτό είναι καλό), θα μπει το νέο νταβατζιλίκι και θα αναλάβει την ελληνική τηλεόραση, όμως, ένα είναι το ερώτημα:

Αφού η πίτα είναι 200 εκατ. ευρώ και μαζί με τις 4 άδειες θα δοθούν κι άλλες θεματικές, πώς θα γίνει η μοιρασιά; Και πώς δεν θα είναι ζημιογόνες αυτές οι επιχειρήσεις και δεν θα απαιτήσουν δάνεια; Δεν θα γίνουν δηλαδή σε σύντομο διάστημα… Mega αλλά της Αριστεράς;

Για ποια διαφάνεια μας μιλούν οι άνθρωποι όταν μπαίνουν στο χώρο άνθρωποι που κατηγορούνται και για κακουργήματα, επιχειρηματίες που έχουν κουμπαριές με υπουργούς, άλλοι που παίρνουν τρελά δημόσια έργα επί ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι που «ξεχνούν» να πληρώσουν τους εργαζόμενούς τους αλλά θέλουν να βάλουν εκατομμύρια για να γίνουν καναλάρχες;

Και ξανακάνουμε άλλη μια ερώτηση. Με ποιους επιχειρηματίες – καναλάρχες συναντάται κρυφά κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας; Και ποιος επιχειρηματίας – καναλάρχης έχει κάνει συμφωνία κάτω από το τραπέζι για κανάλι στο οποίο όμως δεν θα φαίνεται;

Αυτό που γίνεται πάντως είναι η απόλυτη ξεφτίλα. Είναι ο «νόμος του Παππά», είναι μια τακτική Κορλεόνε. Σφάζονται επιχειρηματίες που έχουν λερωμένη τη φωλιά τους επί χρόνια για το ποιος θα γίνει καναλάρχης, για μια δουλειά δηλαδή που επιχειρηματικά θα βγει ζημιωμένος. Και γίνονται τέτοια απίστευτα νταραβέρια πίσω από τις κουρτίνες που δεν το χωρά ο… αριστερός νους.

Ο διαγωνισμός θα γίνει και θα καλύψει για 2-3 ημέρες τα όσα συμβαίνουν στη χώρα. Τον ΕΝΦΙΑ, τους φόρους, τις σκληρές απαιτήσεις των δανειστών, θέματα που ανοίγουν και είναι καυτά.

Ο… τηλεοπτικός άγιος της κυβέρνησης θα κάνει για λίγα 24ωρα το θαύμα του αλλά η καταστροφή δεν κρύβεται. O τηλεοπτικός σανός δεν θα κρατήσει πολύ. Και να είστε σίγουροι ότι από την υπόθεση με τα κανάλια η κυβέρνηση θα ηττηθεί, θα πάθει πανωλεθρία. Το… Αγιο Δισκοπότηρο του Αλέξη και του Παππά θα μετατραπεί σε θηλιά που θα τους πνίξει πολύ σύντομα.

Πηγή: antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...