Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Ξεφτίλα !! Περιφερόμενοι πολιτικοί επαίτες !!

του Κώστα Γιαννιώτη

Μάθανε ότι πηδιόμαστε και πλάκωσαν κι οι ........ επαίτες !!!

Μέσα σε .......  χειροκροτήματα, συσκευασμένα σε πακετάκια,  άρχισε το δεύτερο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ της πολιτικής απάτης !!

Ο επικεφαλής του, ιερόσυλος Τσίπρας, για μια ακόμα φορά, αναιδώς και χωρίς τον παραμικρό δισταγμό, αποκαθήλωσε εικόνες αγίων της ανθρωπότητας ....... προς ‘’ιδίαν χρήσιν’’ και διακόσμηση του πολιτικού του ερειπίου !!
Αυτή τη φορά την τιμητική του είχε ο μεγάλος ηγέτης Φ. Κάστρο !!
Επικαλέστηκε ρήση του αδάμαστου και ....... ορθοβαδίζοντος ηγέτη Φιντέλ, για να τη χρησιμοποιήσει ως περιτύλιγμα της δικής του πορείας στα βουρκόνερα της υποταγής και της υποτέλειας !

Αδίστακτος και θρασύς ο νεαρός ηγετίσκος, έπαιρνε την άδεια για την τυμβωρυχία του από το θρησκόληπτο και χάσκον ακροατήριο, που χειροκροτούσε κάθε ψέμα του, κάθε διαστρέβλωση και κάθε μύθευμα που τους πέταγε στη μούρη !

Δεν μου έκανε καμιά εντύπωση τίποτε από τα παραπάνω ! Γιατί ο σοφός λαός μας, λέει ..... «Από κοράκου στόμα.... κρά» !

Εκείνο που μου γύρισε τα έντερα ήταν ο συρφετός των προσκεκλημένων, που, με σεβασμό και δέος, άκουγε το παλικάρι να προκαλεί την κοινωνία και την κοινή λογική και τον διέκοπταν .....όχι για να τον φτύσουν, αλλά για να τον χειροκροτήσουν !

Περίεργο ; Καθόλου !
Αναμενόμενο !!

Γιατί οι υψηλοί προσκεκλημένοι δεν ήταν άλλοι από τους συνήθεις περιφερόμενους πολιτικούς επαίτες, που πάντα υπηρετούσαν, με τον πιο ευπειθή τρόπο, τους κάθε λογής πρωτοστάτες της εξαθλίωσης της κοινωνίας !

Τζουμάκας, Ξενογιαννακοπούλου και τόσοι άλλοι που ανελλιπώς έγλειψαν όλα τα βρομοπάπουτσα του ΓΑΠ, του Σαμαρά και Βενιζέλου, στο όνομα της καρεκλίτσας και της βόλεψης!

Προεξάρχων του χορού των χειροκροτητών  ο ..... Φωτάκης ! Ο Κουβέλης !

Ο άνθρωπος παντός καιρού και υπηρέτης πολλών ‘’κυρίων’’, που του εξασφάλιζαν θεσούλα και καρεκλίτσα, με οποιοδήποτε τίμημα ! Ακόμα κι αυτό της κατακρεούργησης της κοινωνίας !
Πιστός υπηρέτης της κυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων, την κοπάνησε με ελαφρά πηδηματάκια – με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ – όχι από ..... δημοκρατική ευαισθησία, την οποία επικαλέστηκε σαν δικαιολογία, αλλά γιατί αντελήφθη εγκαίρως ότι τα σκατά έφτασαν μέχρι τα ρουθούνια του, και φρόντισε για την υστεροφημία του και την πολιτική του επιβίωση !

Και νάτος!
Βγήκε και πάλι στη γύρα !

Μόλις μυρίστηκε ότι, μετά το συνέδριο, επίκειται ομαδικός ανασχηματισμός, ξεμύτισε από το λαγούμι του, αναμένοντας να υπάρξει και γι` αυτόν κάποιο ξεροκόμματο υπουργικής καρέκλας !
Και με τρεμάμενα από την προσμονή χεράκια, χειροκροτούσε, επιμελώς, τον νεαρό πολιτικό απατεώνα !

Πάλι στα σκατά ! Πάλι στους βόθρους !
Η πολιτική επαιτεία και η απόλυτη ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο !!

‘’Η έξις, δευτέρα φύσις’’, έλεγαν οι αρχαίοι ! Πού να γνώριζαν και το Φωτάκη !!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...