Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Λαγοί, μέλη ορχήστρας ;;;


Του Κώστα Γιαννιώτη

Όταν πριν λίγο καιρό ο υπουργός εξωτερικών Ν. Κοτζιάς επισκέφτηκε την Αλβανία, υποχρεώθηκε να υποστεί τον φραστικό προπηλακισμό ‘’αγανακτισμένων πολιτών’’ της Αλβανίας, που διαδήλωναν για την ........ ‘’Τσαμουριά’’  (!) , απαιτώντας την επιστροφή των ..... ‘’κατακτημένων εδαφών τους’’ !!
Γνωστοί οι κύκλοι που υποκινούν τέτοιες ενέργειες, γνωστοί και οι στόχοι τους !
Το θέμα έσβησε μέσα σε λίγες μέρες, μέσα σε ένα κλίμα χλιαρών ‘’αντιδράσεων’’ της ελληνικής ‘’κυβέρνησης’’, που, ευήκοη στις διαταγές του Δ΄Ράιχ, βουβάθηκε ως ..... σεμνή αρσακειάδα !

Ως εδώ, τίποτε το απρόσμενο και το περίεργο !

Μέχρι που ........

Στα καλά καθούμενα, εμφανίστηκε στη σκηνή η ευρωβουλευτής της ΝουΔού(λας) Μ. Σπυράκη (ναι αυτή, που σαν - δημοσιογράφος του Μega – αποσιωπούσε τις πληροφορίες της για κατάρρευση του εγχώριου σάπιου τραπεζικού συστήματος, και ‘’τις έκρυβε (σ.σ. από το λαό) στο μαξιλάρι της’’!
Αυτή, λοιπόν, με μια ....άκαιρη (;) και ...... εκτός κλίματος (;) ερώτηση στην ευρωβουλή, για τη στάση των Αλβανών κατά την επίσκεψη Κοτζιά στα Τίρανα, έδωσε την ευκαιρία στον αχαρακτήριστο επίτροπο Johannes Hahn να δώσει μια απάντηση που δεν ήταν τίποτε λιγότερο από αναγνώριση ύπαρξης ....’’Τσάμικου ζητήματος’’ και των .... ‘’αλυτρωτικών διεκδικήσεων της Αλβανίας’’ !  
Έτσι ώστε να δώσει την ευκαιρία στο αλβανικό κανάλι Top Channel να πανηγυρίζει ότι η Ε.Ε. ..... ‘’αναγνώρισε Τσάμικο ζήτημα’’ !!

Τις ίδιες μέρες ο νεοΣουλτάνος της Τουρκίας, Ερντογάν, θέτει ζήτημα αμφισβήτησης της συνθήκης της Λωζάνης και της ελληνικότητας των ελληνικών νησιών !
Κοίτα, διάολε, τι ..... σύμπτωση !

Όποιος είναι οπαδός των ..... συμπτώσεων, ας τα δεχτεί σαν συμπτώσεις !! Εμένα ας με αφήσει στους ‘’φόβους’’ μου !!
Γιατί οι φόβοι μου μού λένε ότι αυτές οι ...... ‘’συμπτώσεις’’  δεν είναι τίποτε λιγότερο από ένα, καλά ενορχηστρωμένο, σχέδιο διαμελισμού της χώρας μας !!
Πρώτα μας εξάντλησαν οικονομικά, ηθικά και κοινωνικά !
Τώρα μας ωθούν ΚΑΙ στο διχασμό, με αφορμή το μεταναστευτικό που μας φόρτωσαν !
Η ώρα είναι η κατάλληλη !

Τα όργανα άρχισαν, μπροστά στην πόρτα της, παραδομένης από τους ‘’κυβερνήτες’’ της,  χώρας μας !
Ακούω, ήδη, την ορχήστρα να παίζει το πρελούδιο μιας συμφωνίας, που μπορεί να αποδειχτεί ρέκβιεμ και να εξελιχθεί σε τραγωδία για τον τόπο μας !  

Η ιστορία θα δείξει, αν οι υπόνοιες κάποιων ότι η Μ. Σπυράκη ήταν ....... ‘’λαγός’’, θα αποδειχτούν σωστές !

Όμως ....... μαθημένα τα βουνά απ` τα χιόνια !

Αν αυτός ο τόπος έβγαζε, βγάζει και θα βγάζει ελληνόφωνους ...... Εφιάλτες, Πηλιογούσηδες, Νενέκους, Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλους και Ράλληδες, που η ψυχή του λαού τους κατέταξε στους χιλιοκατάρατους, άλλο τόσο έβγαζε – και δεν πρόκειται ποτέ να πάψει να βγάζει - χιλιαπλάσιους, Έλληνες ....... Λεωνίδες, Καραϊσκάκηδες, Κολοκοτρωναίους και ΑρηΒελουχιώτηδες που, η ίδια ψυχή, τους έκανε ήρωες χιλιοτραγουδισμένους!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...