Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Ούτε οι Ιταλοί ξέρουν να ψηφίζουν σωστά


Συνεχίζονται οι εκλογές και τα δημοψηφίσματα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν και οι λαοί δεν έχουν μάθει να ψηφίζουν σωστά, αλλά «αυτά είναι τα κακά της Δημοκρατίας» και δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να τα ξεφορτωθούμε, για να έρθει η ανάπτυξη. Στην Ιταλία, θριάμβευσε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, ενώ στην Αυστρία θριάμβευσε η Δημοκρατία, αφού ο ακροδεξιός υποψήφιος πήρε ΜΟΝΟ 44,6%. 


Ο ιταλικός λαός αποδείχτηκε ανώριμος -σαν τον ελληνικό και τον βρετανικό- και δεν ψήφισε αυτό που ήθελαν οι αγορές, αλλά δεν πειράζει, αφού τα δημοψηφίσματα γίνονται για τα μάτια του κόσμου, και στο τέλος γίνεται πάντα αυτό που έχει αποφασίσει ο Σόιμπλε.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ανέλαβε την ευθύνη της ήττας και παραιτήθηκε αλλά ο Ματέο Ρέντσι ηττήθηκε χωρίς να έχει νικήσει ποτέ στις εκλογές, οπότε παραιτήθηκε ένας πρωθυπουργός που δεν είχε εκλεγεί αλλά δεν πρέπει να τα λέμε αυτά· εκτός αν μιλάμε για τον Φιντέλ Κάστρο.

Πάντως, είναι χαρακτηριστικό πως οι τρεις τελευταίοι πρωθυπουργοί της Ιταλίας -Μόντι, Λέτα, Ρέντσι- δεν έχουν εκλεγεί πρωθυπουργοί, οπότε παραιτούνται από τη θέση του πρωθυπουργού, χωρίς να έχουν νικήσει στις εκλογές.

Η παραίτηση του Ματέο Ρέντσι ήταν σαν να παραιτείται ο Κανένας, αφού ο Ρέντσι είναι ο Κανένας.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι τιτάνας πολιτικής σκέψης μπροστά στον Ματέο Ρέντσι.

Στην Ιταλία τώρα ψάχνουν για πρωθυπουργό και επειδή δεν βρίσκουν πολιτικό -και θα είναι κάπως προκλητικό να βάλουν πάλι τραπεζίτη, όπως έκαναν με τον Μάριο Μόντι το 2011-, ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας ζήτησε από την Ελλάδα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να αναλάβει την πρωθυπουργία στην Ιταλία και να «ψηθεί» στη θέση του πρωθυπουργού, ώστε να είναι έτοιμος όταν έρθει η στιγμή να διαδεχτεί τον Αλέξη Τσίπρα.

Η Ελλάδα δεν αποκλείει την πρόταση της Ιταλίας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά ζητάει ως αντάλλαγμα την επιστροφή του Κώστα Μανωλά από τη Ρόμα στον Ολυμπιακό και να μη ρίξει ποτέ ξανά πάνω από πέντε γκολ στον Ολυμπιακό η Γιουβέντους.

Οι Έλληνες παρακολουθούν αμήχανοι τις εκλογές και τα δημοψηφίσματα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με την ελπίδα πως δεν μετράει η ψήφος και των άλλων Ευρωπαίων, ώστε να μην αισθάνονται ως τα μόνα χάπατα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι αξιοσημείωτο πως οι Έλληνες που νόμιζαν πως είναι πρωτοπόροι και υπεργαμάτοι, έχουν φτάσει στο σημείο να παρακαλάνε από μέσα τους να βγει καμιά Λε Πεν στις εκλογές στην Γαλλία, μπας και διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, πριν έρθει κάνα Μνημόνιο που θα διατάζει τους Έλληνες να εγκαταλείψουν την Ελλάδα και να πάνε να ζήσουν στο Βόρειο Πόλο, αφού πρώτα πουλήσουν τα παιδιά τους για όργανα.

(Στις εκλογές στην Αυστρία είναι βέβαιο πως ο ακροδεξιός υποψήφιος θα έπαιρνε χαλαρά κάνα 70% αλλά οι Αυστριακοί φοβήθηκαν πως, αν έβγαζαν τον ακροδεξιό, θα θύμιζαν σε όλο τον κόσμο πως ο Χίτλερ δεν είναι Γερμανός -όπως νομίζουν οι περισσότεροι- αλλά Αυστριακός.)

Πηγή: pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...