Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Εθνικό Νόμισμα, Φορολογία και Πλούσιοι


του Σπύρου Στάλια

Δεν μπορούμε να μην παραδεχθούμε ότι ο Σύριζα, δεν τιμά την θεμελιώδη αριστερή πολιτική θέση, που από την γέννηση της, χρόνια ολόκληρα τώρα, αξιώνει οι πλούσιοι να φορολογούνται επί των εισοδημάτων τους και επί της περιουσίας τους, πιο πολύ από τους άλλους πολίτες, έτσι ώστε ο λαός να έχει καλύτερες δημοσιές παροχές, υγεία, παιδεία, συντάξεις και υποδομές.

Σε αυτό ο Σύριζα, όπως και τα κόμματα του ευρώ, βρίσκονται σε πλήρη συμφωνία με τους νεοφιλελευθέρους της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Η αριστερά τώρα δικαιώνεται!

Τα μέτρα που έρχονται, ΕΝΦΙΑ, φορολόγηση αγροτών, πισίνες αυτοκίνητα, κότερα, αγροτεμάχια, φορολόγηση επιχειρήσεων κα, βεβαίως θα τσακίσουν τα λαϊκά και μεσαία στρώματα, αλλά και oi ...
πλούσιοι θα βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη, εκτός από αυτούς που είναι στις διάφορες λίστες, που χαίρουν κάποιας ειδικής μεταχείρισης.

Πώς να το κάνουμε συνέλληνες και πλούσιοι συνέλληνες, η παραμονή στο ευρώ έχει κόστος που θα πρέπει να πληρωθεί. Ήρθε η στιγμή και για σας, και το άσχημο είναι για όλους, ότι αυτό το μαρτύριο της φορολογίας δεν θα έχει τελειωμό, γιατί αυτή η φορολογία, για δημιουργία πλεονάσματος, θα πηγαίνει για τοκοχρεολύσια αποπληρωμής δις ευρώ, των ευρώ που θέλατε για νόμισμα της χώρας μας, ένα ξένο νόμισμα.

Εκείνο που δεν κατάλαβε ποτέ η αριστερά στην Ελλάδα, λόγω απερίγραπτης αγραμματοσύνης, όπως και οι πλούσιοι της Χώρας αυτής, είναι ότι οι φόροι επί των πλουσίων, είναι εντελώς άσχετοι ως προς την ικανότητα και δυνατότητα μια χώρας, που εκδίδει το νόμισμα της, να έχει λαμπρές υποδομές και εξαιρετικές δημόσιες παροχές.

Έτσι λοιπόν παραμένοντας στο ευρώ, και υποδομές δεν θα έχουμε, και δημόσιες παροχές δεν θα έχουμε και την περιουσία μας, και την περιουσία των πλουσιοτέρων, ακόμα περισσότερο, θα την πάρουν οι ξένοι. Επ’ αυτού ας μην υπάρξει αμφιβολία.

Με άλλα λόγια, με το εθνικό μας νόμισμα, επί της ουσίας, δεν έχουμε ανάγκη τα λεφτά των πλουσίων ή τις αγορές ή να βγούμε στις αγορές.

Αυτό είναι ένα ηλίθιο πολιτικό σύνθημα άσχετο από την πραγματικότητα.

Με ξένο νόμισμα όμως οι ξένοι θέλουν την περιουσίας σας. Μην κάνετε τώρα παράπονα, μεγαλέμποροι, βιομήχανοι και άλλοι φοροκλέπτες.

Ο Λόγος γεννήθηκε σε αυτόν τον τόπο και τον περιφρονήσατε, και δυστυχώς μας εκδικείται όλους.

Για όσους δεν κατάλαβαν, σε μια χώρα που εκδίδει το νόμισμα της, η φορολογία επιβάλλεται, όχι για να βρει το κράτος λεφτά για να παρέχει κοινωνικά αγαθά και υποδομές, αφού εκδίδει το χρήμα του, αλλά για να 1) προστατεύει την άξια του νομίσματος 2) για να κάνει αναδιανομή του εισοδήματος και 3) για να κάνει πιο αποδοτική την χρήση των πόρων της οικονομίας.

*Ο Σπύρος Στάλιας είναι Οικονομολόγος Ph.D και ήταν επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ε.ΠΑ.Μ. στις πρόσφατες εκλογές.
Από teleytaiaexodos.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...