Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Η «Μαύρη Θάλασσα» των Αμερικανών



Τέσσερις στρατηγοί κινάν και παν
για πόλεμο στο μακρινό το Ιράν.
Ο πρώτος από πόλεμο δεν κάτεχε,
ο δεύτερος στις κακουχιές δεν άντεχε.
O τρίτος ήταν υποκείμενο γελοίο
κι ο τέταρτος φοβότανε το κρύο.
Τέσσερις στρατηγοί κινάν και παν
αλλά δε φτάνουνε ποτέ στο Ιράν.

Οδυσσέας Ελύτης

του Νίκου Καραβέλου

Ένα από τα υποκείμενα, ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, εξέφρασε την «άποψη» ότι η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να καταρρίπτει τα τουρκικά μαχητικά που παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο, επειδή δεν είναι κυρίαρχη χώρα! Σύμφωνα με το ίδιο γελοίο υποκείμενο, μόνο η Γερμανία έχει το δικαίωμα να καταρρίπτει τα τούρκικα μαχητικά, αφού η Ελλάδα ανήκει στη Γερμανία, κι «από τη στιγμή που η Γερμανία δεν ενοχλείται, που η Τουρκία παραβιάζει τον εναέριο χώρο της περιουσίας της στην Ελλάδα, δεν υπάρχει κανένα θέμα».

Στις δηλώσεις αυτές του εν λόγω υποκειμένου, ο «αριστερός» πρωθυπουργός κ. Αλέξιος Τσίπρας, απήντησε υπερηφάνως με την ...
εκκωφαντική σιωπή του! Πάλι καλά που δεν ανέθεσε στον κ. Βασίλη Λεβέντη να απαντήσει στον θρασύ Αγγλοσάξωνα.

Ένας από τους «φωστήρες» της γεωπολιτικής, ο Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκυ, ραφινάροντας τη γερμανοναζιστική αντίληψη της «ορμής προς Ανατολάς» (Drang nach Osten), είπε πως, όποιος κατέχει την Ευρασία, κατέχει τον κόσμο. Το ίδιο περίπου είχε υποστηρίξει και ο εξέχων Άγγλος αναλυτής Χάρολντ Μακίντερ, που μιλούσε για την ευρασιατική αξονική περιοχή, που περιελάμβανε τη Σιβηρία και μεγάλο μέρος της Κεντρικής Ασίας. Είχε δε διατυπώσει και το διάσημο απόφθεγμα:
«Όποιος κυβερνά την Ανατολική Ευρώπη, διοικεί την καρδιά της ηπείρου. Όποιος κυβερνά την καρδιά της ηπείρου, διοικεί τον κόσμο - νησί. Όποιος κυβερνά τον κόσμο - νησί, διοικεί τον κόσμο».(1) 

Μάλιστα δε ο Μπρεζίνσκυ συμπύκνωνε τις θέσεις του με τον ακόλουθο τρόπο : «Να παραμείνει η Αμερική η μοναδική παγκόσμια δύναμη. Για να το εκφράσουμε με τρόπο που θυμίζει την πιο βίαιη εποχή των παλιών αυτοκρατοριών, οι τρεις μεγάλες επιταγές της αυτοκρατορικής γεωστρατηγικής είναι να εμποδίσει (ενν. η Αμερική) τη συνεργία των υποτελών και να διατηρήσει την κατάσταση εξάρτησής τους σε θέματα ασφάλειας, να παραμείνουν υφ’ όρου υποτελείς, υποχωρητικοί και προστατευμένοι και να εμποδίσει τους βαρβάρους να ενωθούν μεταξύ τους». (2)

Αυτές τις ανοησίες διατύπωνε ο Μπρεζίνσκυ. Σ’ ένα μόνο είχε δίκιο, όπως και ο Μακίντερ: ότι όποιος ελέγχει την Κεντρική Ευρώπη και την Ευρασία, ελέγχει τον κόσμο.

Απλή επισκόπηση των σημερινών γεωπολιτικών δεδομένων αποδεικνύει ότι πλέον οι Αμερικανοί και οι κολαούζοι τους δεν ελέγχουν ούτε την Κεντρική Ευρώπη ούτε την Ευρασία. Επομένως, δεν ελέγχουν τον κόσμο.

Αυτό το γνωρίζουν και μάλιστα γελούν ακόμα και τα νήπια !

Οι μόνοι που δεν εννοούν να το κατανοήσουν είναι :
α) τα φαιδρά και αμόρφωτα υποκείμενα που κοπρολογούν καθημερινώς μεταμφιεσμένα σε δημοσιογράφους,
β) οι Έλληνες πολιτικοί, οι οποίοι, πτωχαλαζόνες και φοβικοί, επιμένουν να θεωρούν τις Η.Π.Α. ακόμα και σήμερα ως υπερδύναμη, ενώ δεν είναι παρά ένας «γίγαντας με γεροντική αρθρίτιδα» και
γ) οι Έλληνες οικονομικοί παράγοντες, που προσδεδεμένοι ακόμη στη νοοτροπία του κομπραδόρου, δεν εννοούν να κατανοήσουν ούτε καν τα δικά τους καπιταλιστικά συμφέροντα.

Είναι όλοι εκείνοι, που χρόνια κυβερνούν με τα μάτια στραμμένα προς τους ξένους πάτρωνες.

Εκείνοι, που κυβερνούν τον όμορφο και άτυχο μέχρι σήμερα τόπο μας πιστοί στις «παραδόσεις» του δοσιλογισμού, του κομπογιαννιτισμού και της δουλοπρέπειας.

Εκείνοι, που έχουν μετατρέψει την πολιτική τους αθλιότητα και απρέπεια σε εθνικοφροσύνη. 

Εκείνοι, που ζητιανεύουν στις ξένες «ρούγες» (εννοείται τις βορειοατλαντικές).

Εκείνοι, που απορροφημένοι στην εξυπηρέτηση του «προγράμματος» των τοκογλύφων, δεν βρίσκουν τον χρόνο και το σθένος να απαντήσουν σ’ έναν τυχάρπαστο νατοϊκό τενεκέ. 

Δεν ελέγχουν τίποτα πλέον στην Ευρασία οι Αμερικανοί και οι βαστάζοι τους. Ελέγχουν μόνο τα μυαλά των αρλεκίνων, που παριστάνουν τους κυβερνήτες των υποτελών χωρών.

Η ιστορία, η γεωγραφία και οι σημερινές πολιτικές και γεωστρατηγικές εξελίξεις αποδεικνύουν ότι το κέντρο βάρους μετατίθεται προς Ανατολάς. 

«Πάνω από πενήντα πολεμικά πλοία, διαφόρων τύπων και εκτοπισμάτων, θα παραδοθούν και θα προστεθούν μέχρι το 2020 στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, Σεργκέι Ζελεζνιάκ, και συνέχισε: «Η ενίσχυση του στόλου της Μαύρης Θάλασσας αποτελεί σοβαρή πρόκληση για όσους θεωρούν τους εαυτούς τους κυβερνήτες της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας. Έχουμε πλέον εμείς ανακτήσει τον έλεγχο της Μαύρης Θάλασσας, έχουμε πλέον ανακτήσει τον έλεγχο της Μεσογείου».

Τα μέχρι σήμερα συμβεβηκότα στη Γεωργία, στην Ουκρανία, τα συμβαίνοντα στη Συρία, αύριο στη Λιβύη, την Αίγυπτο και αλλού, κυρίως στη Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα αποδεικνύουν ότι οι «Αγγλοσάξωνες» έχουν χάσει πλέον το παιχνίδι.

Η «αυτοκρατορία» τους βαδίζει αργά, μα σταθερά, προς τη δύση της, όπως τόσες και τόσες στο παρελθόν αυτοκρατορίες.

Άλλοι αναλαμβάνουν τα γεωπολιτικά ηνία, καθώς αυτοί ελέγχουν πλέον την Ευρασία και σιγά σιγά την Κεντρική Ευρώπη.

Απ’ όσο φαίνεται, την πάτησε ο «μεγάλος» Μπρεζίνσκυ. Οι «βάρβαροι» ενώθηκαν πλέον εναντίον του.

(1)  και (2) Zbigniew Brzezinski Η Μεγάλη Σκακιέρα, εκδ. Λιβάνη


Από ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ - ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...