Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Ανιστόρητοι και φασισμός


http://www.romfea.gr/images/article-images/2015/10/romfea3/kerkira/arta/simaia.jpg

*Της Μελίνας Κονταξή*
Ιστορικός - Βαλκανιολόγος

Η μόνη άμυνα νεοφιλελεύθερων και εκσυγχρονιστών αν και αυτοβαυκαλίζονται, είναι η ταμπελοποίηση, που βασίζεται στην αλαζονεία της άγνοιας και φανερώνει τον φασισμό που τους χαρακτηρίζει. 

Δεν έχουν επιχειρήματα, δεν έχουν γνώσεις ή φροντίζουν να διαστρεβλώνουν και αυτές που έχουν, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι ακροδεξιά μορφώματα που χρησιμεύουν μόνο στους ίδιους.

Χωρίς τους ακροδεξιούς δε θα υπήρχαν νεοφιλελέ, αριστεροί πολυτελείας, εκσυχρονιστές... η ίδια ομάδα είναι όλοι αυτοί, τα ίδια συμφέροντα εξυπηρετούν, εχθροί των λαών και των πατρίδων τους είναι, και φροντίζουν να το δείχνουν.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο τότε Συνασπισμός, η Μπακογιάννη και οι νεοφιλελεύθεροι του Μάνου συμφωνούσαν στο να απαλειφθεί από ...
το Προεδρικό Διάταγμα το κομμάτι που αφορούσε την εφαρμογή του νόμου που είχε ψηφίσει ομόφωνα η βουλή των Ελλήνων, για την αναγνώριση της γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Το αίμα των νεκρών παιδιών των Κούρδων είναι στα χέρια των υποστηρικτών της Τουρκίας, από όποια πλευρά και αν προσέγγισαν το θέμα.

Η διεθνής ένωση μελετητών γενοκτονιών, στο ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζει την γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων, συγκεκριμένα αναφέρει ότι «η άρνηση της γενοκτονίας, αναγνωρίζεται ευρέως ως το τελικό στάδιο της γενοκτονίας που επιφυλάσσει στους δράστες της γενοκτονίας την ατιμωρησία (επειδή οι Τούρκοι δεν τιμωρήθηκαν ποτέ συνεχίζουν ανενόχλητοι τις σφαγές γηγενών) και αποδεδειγμένα προετοιμάζει το έδαφος για μελλοντικές γενοκτονίες».

Αυτό που κρατάει ξεπουλημένες ηγεσίες στην εξουσία -είτε έχουν αριστερό είτε δεξιό πρόσημο- είναι τα δεκανίκια τους, που φροντίζουν με τη ρητορική τους να μην ενωθεί ποτέ ο λαός για να διεκδικήσει την περιουσία του. 

Αριστεροί και νεοφιλελέδες είναι τα καλύτερα στηρίγματα της εξουσίας, ακόμα και αν επιφανειακά την πολεμούν. 

Είναι οι βολεμένοι που έχουν χρόνο και ευκαιρία να ασχολούνται με προβλήματα πολυτελείας σε μια χώρα που πεθαίνει (ιδεοληπτικοί ή επαγγελματίες... αδιάφορο, το ίδιο αποτέλεσμα επιτυγχάνουν, την αδρανοποίηση του λαού). 

Είναι οι φασίστες που νομοτελειακά έφεραν το αντίβαρο τους, τον ακροδεξιό φασισμό. Μόνο που το αντίβαρο τους έχει τελειώσει, γιατί και είναι παρωχημένο και γιατί σε αυτή την χώρα δεν είχε βάσεις ποτέ, όσο και αν αυτό στεναχωρεί τους ψευτο-ανθρωπιστές, τους φασίστες αυτής της εποχής, τους ναζί του 21ου αιώνα, που οδηγούν στην εφαρμογή του ολοκληρωτικού καπιταλισμού και την υποδούλωση των λαών σε υπερεθνικές μειοψηφίες.

Με την απομόνωση τους, οι λαοί θα βρουν το ελάχιστο σημείο συναίνεσης ώστε να ενωθούν σε νέους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες, για να διασφαλίσουν την ελευθερία των οικοπέδων τους. Και τότε φυσικά και τα ακροδεξιά μορφώματα θα καταρρεύσουν.

Ώρα να καταλάβουμε τι πραγματικά κρατάει προδοτικές εξουσίες στην θέση τους.

Όχι, δεν είναι οι φοβισμένοι... αυτοί με ένα κοστολογημένο σχέδιο θα πάψουν να φοβούνται.
Όχι, δεν είναι οι συμφεροντολόγοι... η πλειοψηφία θα δει ότι τα συμφέροντα της δεν εξυπηρετούνται παρά μόνο όταν εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του συνόλου.

Είναι οι αληθινοί φασίστες, που τις περισσότερες φορές εμφανίζονται σαν πολέμιοι του φασισμού, ενώ είναι αυτοί που τον τροφοδοτούν (και τον πραγματικό και τις καρικατούρες).

Ώρα να απομονωθούν.
Μόνο έτσι θα νικηθεί ο φασισμός.

Πηγή: freepen.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...