Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνος κοντά στους δημότες που κινδυνεύει η πρώτη κατοικία τους


Πρωτοβουλίες παίρνει άμεσα το δημοτικό συμβούλιο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνος για την αποτροπή πλειστηριασμών, με φυσική παρουσία στο Ειρηνοδικείο Νέας Ιωνίας, αλλά και με δημιουργία επιτροπής που θα βοηθά δημότες με κάθε τρόπο. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνος συμπαραστεκόμενο απόλυτα στους πολίτες των οποίων η πρώτη κατοικία κινδυνεύει από την κερδοσκοπία των τραπεζών, θέτει ως προτεραιότητα το να σταθεί δίπλα στους δημότες, που λόγω της κρίσης και της ανεργίας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις. 
Η ακίνητη περιουσία των λαϊκών οικογενειών, που στις περισσότερες περιπτώσεις αφορά μια κατοικία η οποία αποκτήθηκε με πολλές στερήσεις, κινδυνεύει να χαθεί αφήνοντας στο δρόμο τις οικογένειες αυτές ...
και διαγράφοντας τους κόπους μιας ζωής.
Η μνημονιακή πολιτική, σε συνδυασμό με την τοκογλυφική πολιτική των τραπεζών προκάλεσε τη χιονοστιβάδα των κόκκινων δανείων, των οποίων οι δεκάδες όροι και προϋποθέσεις, δημιουργούν ένα ασφυκτικό κλίμα για τους απροστάτευτους από το νόμο δανειολήπτες.
Ως Δημοτικό Συμβούλιο οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουμε ουσιαστικά και εμπράκτως τους συμπολίτες μας που κινδυνεύουν μέσα σε αυτό το εχθρικό περιβάλλον να χάσουν τα σπίτια τους.
Πρέπει να βοηθήσουμε να σπάσει η λογική της συνυπευθυνότητας που κυριαρχεί σε όσους χρωστούν, να συμβάλουμε στο να οργανωθεί σε κάθε στάδιο η συλλογική συμπαράσταση τους και να συναποτελέσουν κι αυτοί τμήμα του κινήματος αλληλεγγύης.

Παίρνουμε άμεσα πρωτοβουλίες:
§  Στηρίζουμε τόσο πολιτικά όσο και με τη φυσική μας παρουσία, τις δράσεις αποτροπής πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών που λαμβάνουν χώρα κάθε Τετάρτη 16:00- 17:00 στο Ειρηνοδικείο της Νέας Ιωνίας.
§  Δημιουργούμε στον Δήμο Επιτροπή, απευθυνόμενοι σε συλλογικότητες και κοινωνικούς φορείς, η οποία θα δέχεται και θα καταγράφει περιπτώσεις συμπολιτών μας που βρίσκονται σε αυτή τη δύσκολη θέση, θα αναζητά με τη συμβολή εξειδικευμένων νομικών κάθε δυνατό τρόπο στήριξης τους και θα επιχειρεί να κινητοποιήσει τους δημότες σε ένα συνολικό πλαίσιο κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
§  Απαιτούμε την απόσυρση του νόμου για τα κόκκινα δάνεια και την επαναφορά της πρώτης κατοικίας σε καθεστώς πλήρους προστασίας»

Πηγή : papaioannou-giannis   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...