Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Μια φούσκα που ετοιμάζεται να σκάσει με πολύ θόρυβο!


ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

Πολύ συχνά τις τελευταίες ημέρες, διαβάζω μία σημαντικότατη είδηση που στην Ελλάδα των ατέλειωτων μνημονίων δεν αξίζει μία, καθώς αυτό που έχει σημασία στην υπό κατοχή  μπανανία μας, είναι μόνο το σύμφωνο συμβίωσης. Η είδηση είναι η εξής: Η Deutsche Bank ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ. Να βαρέσει κανόνι. Να τα τινάξει. Να ρίξει φέσι. Δεν ξέρω πώς να το κάνω πιο σαφές!!! 

Το 2015 έκλεισε για την εν  λόγω τράπεζα με ζημιές 6 δις ευρώ. Τουλάχιστον αυτά μόνο παρουσιάζουν. Την άνοιξη του 2015, έφαγε ένα προστιματάκι από αμερικάνους και βρετανούς, μόλις 2,5 δις δολάρια για χειραγώγηση των επιτοκίων LIBOR (το διατραπεζικό επιτόκιο)  και μετά δέχθηκε μια αγωγή από ...
το αμερικάνικο δημόσιο για 3 δις δολάρια, επειδή άφησε ακάλυπτα κάποια ενυπόθηκα δάνεια. Αυτά είναι πταίσματα. Τα παρακάτω είναι το πραγματικό ζόρι.  Η μετοχή της τράπεζας, από 30 ντόλαρς που άξιζε πριν τρεις μήνες, σήμερα αξίζει 15 ντόλαρς. Αυτό λέγεται βουτιά. Και όταν μιλάμε για ένα κολοσσό σαν την εν λόγω τράπεζα, μιλάμε για καταστροφή.

Έχει δεχτεί ήδη μια υποβάθμιση από τον διεθνή "οίκο ανοχής" και αξιολόγησης Standard & Poors και επίκειται και δεύτερη υποβάθμιση, ενώ είναι τρεις βαθμίδες πάνω από το junk ή κοινώς «σκουπίδια». Τα ασφάλιστρα κινδύνου για την καλή μας τράπεζα, εκτοξεύονται προς τα πάνω καθημερινά. Έχουν μυριστεί αίμα τα funds και ορμάνε και δεν κάνουν διακρίσεις. Όπως στις καουμπόικες ταινίες, τα όρνεα καταλαβαίνουν ποιος είναι έτοιμος να αφήσει το μάταιο τούτο κόσμο και κάνουν κύκλους από πάνω του, μέχρι να παραδοθεί το πνεύμα του στις αγκάλες του Κυρίου και το σώμα του στις ορέξεις τους. 

Το στοιχείο, όμως, που κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση από όλα τα άλλα, είναι ότι η θέση της Deutsche Bank σε παράγωγα, είναι στα 75 τρισεκατομμύρια ντόλαρς, σύμφωνα με το αμερικάνικο Investment Watch. Το πιάνετε το νούμερο; 75 τρις $. Σκεφτείτε πως το ΑΕΠ της Γερμανίας δε φτάνει τα 3 τρις, ενώ της Ευρώπης δε φτάνει με τίποτα τα 15 τρις. Να το χοντρύνουμε κι άλλο; Το παγκόσμιο ΑΕΠ είναι γύρω στα 70 τρις. Πρέπει να αντιληφθούμε το μέγεθος της φούσκας. Πιο φούσκα..., εδώ πεθαίνεις. Έχει ξεφτιλιστεί ακόμα και αυτός ο όρος της φούσκας. 25 φορές το ΑΕΠ της Γερμανίας, 5 φορές το ΑΕΠ της Ευρώπης και 1 φορά το παγκόσμιο ΑΕΠ, έχει σε παράγωγα. Και όταν λέμε παράγωγα, εννοούμε φυσικά τζόγο. Στοιχήματα. Σα να παίζουν μπαρμπούτι υψηλής κλάσης και αισθητικής. Δεν αντιστοιχούν σε τίποτα, μόνο αέρας κοπανιστός είναι. 

Τι μέλλον μπορεί να έχει αυτή η τράπεζα; Σίγουρα, πολύ αβέβαιο. Γι΄ αυτό, έχουν αρχίσει να γράφονται ατέλειωτα άρθρα για το αν η Deutsche Bank θα είναι η νέα Lehman Brothers, που θα συμπαρασύρει το σύμπαν στη διάλυσή της. Κάνουν ότι μπορούν μέχρι τώρα, για να καιροπετάξουν το μπαμ. Όσο χρήμα και να κόψουν στους υπολογιστές τους είτε η FED είτε η ΕΚΤ, είναι μόνο ασπιρίνες. Η τρύπα είναι χαώδης και δεν κλείνει με τίποτα. Για να κερδίσουν λίγο χρόνο ακόμα, άρχισαν να απορροφούν ολόκληρες χώρες με μία ρουφηξιά, με πρώτη και καλύτερη, βεβαίως, βεβαίως, τη χώρα που όλοι φαντάζεστε και ξέρετε. Όπως και να το κάνουμε, όταν εκποιείς μια χώρα και μάλιστα μια χώρα μαγαζί γωνία όπως η Ελλάδα, μια παράταση την παίρνεις. Δυστυχώς για αυτούς, η παράταση είναι μικρή. Το κανόνι θα σκάσει οσονούπω και θα συμπαρασύρει στη διάλυση ευρώ και δολάριο, ενωμένες ευρώπες και ευρωζώνες και δε συμμαζεύεται. Βάλτε τη λογική σας κάτω και σκεφτείτε: ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο; Όσο Μέγκα και ΑΝΤ1 να βλέπετε, ακόμα και αν ξυπνάτε με Παπαδάκη και κοιμάστε με Ντερμπεντέρη, μπορείτε από μόνοι σας να δώσετε την απάντηση. 

Οπότε, το ερώτημα που τίθεται είναι άμεσο και επιτακτικό. Εμείς τι κάνουμε; Λατρεύουμε το ευρώ και συνεχίζουμε έτσι; Θα περιμένουμε πότε θα ξεφτιλιστεί το ευρώ και η ευρώπη τους (δε βάζω κεφαλαίο Ε, γιατί δεν αναφέρομαι στην ήπειρο, αλλά στην έννοια που προσλαμβάνει θεϊκές διαστάσεις για κάποιους δωσίλογους), πότε θα ανατιναχθούν οι τράπεζες που σώζουμε συνεχώς με το αίμα μας και την Πατρίδα μας; Είναι πραγματικά επιλογή αυτή η κόλαση; Γιατί δεν επιλέγουμε κάτι άλλο;

Ποιο άλλο θα μου πείτε. 

Μα είναι απλό, ρε παιδιά. Το να ακυρώσουμε όλες τις συνθήκες που υπέγραψαν οι δωσίλογοι πολιτικοί μας μέχρι τώρα, να διαγράψουμε το χρέος όπως ακριβώς προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο,  να αποχωρήσουμε από το ευρώ, και την ΕΕ (και όχι από την Ευρώπη, καθότι αυτό δε γίνεται…) και να αρχίσουμε αμέσως να ανοικοδομούμε τη χώρα μας, από την καταστροφή που υπέστη από τους σωτήρες της. Όταν θα έχουμε το δικό μας νόμισμα - πείτε το νέα δραχμή ή οβολό ή φοίνικα ή ότι άλλο θέλετε - δεν θα εξαρτόμαστε από τις ορέξεις του κάθε «εταίρου», αλλά θα χαράξουμε εμείς την πορεία μας και ας κουρεύονται οι γερμανοί και οι τράπεζές τους. Δεν θα μπορεί να μας αγγίξει τίποτα από τον κόσμο της φούσκας και της απάτης, γιατί εμείς θα έχουμε μπει στον κόσμο της δημιουργίας και της αξιοπρέπειας. Εμείς θα ανοίξουμε συναλλαγές με όλο τον κόσμο, πράγμα που δεν μπορούμε να κάνουμε τώρα, βεβαίως. Αυτοί θα βυθίζονται καθημερινά, μέχρι να διαλυθούν εντελώς και εμείς θα αρχίσουμε από την πρώτη μέρα να παίρνουμε τη ζωή μας πίσω και να ζούμε καλύτερα από ότι πριν μας φέρουν τα μνημόνια. 

Έρχεται η ώρα, που πρέπει να πάρουμε τη μεγάλη απόφαση. Θα τους ακολουθήσουμε στην καταστροφή τους ή θα ζήσουμε σαν άνθρωποι στην ομορφότερη χώρα του κόσμου; Ελάτε τώρα, η απάντηση είναι πανεύκολη. Απλά, πάρτε το απόφαση επιτέλους ρε αδέλφια.

Καλή λευτεριά

Πηγή: monaxeros 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...