Και δεν είναι μόνο η Ελλάδα το θέμα. Η έρευνα για το ποιοι και πόσο εργάζονται οι λαοί σπάει τα στερεότυπα αφού οι εργατικοί κατά τα άλλα βορειοευρωπαίοι έρχονται τελευταίοι και στις πρώτες θέσεις πλασάρονται λαοί που μάλλον έχουν τη φήμη του τεμπέλη!

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα από τον ΟΟΣΑ η ανάλυση των στοιχείων για τις ώρες πραγματικής εργασίας για το 2015 σε παγκόσμιο επίπεδο οι πλέον εργατικοί κάτοικοι του πλανήτη είναι οι Μεξικάνοι! Με βάση την ίδια έρευνα εκείνοι που...
εργάζονται λιγότερο μέσα στο χρόνο είναι οι Ολλανδοί!

Οι Έλληνες έρχονται τρίτοι ενώ οι Γερμανοί μια θέση πριν το τέλος. Κάπως έτσι ο μύθος του τεμπέλη Έλληνα τον οποίο καλούνται να πληρώσουν οι Ευρωπαίοι για να πηγαίνει στα μπουζούκια (το έχουμε ακούσει αυτό και από πολιτικούς βορειοευρωπαϊκών χωρών) κάθε άλλο παρά ισχύει. Όπως δεν ισχύει και ο μύθος που θέλει τους Μεξικανούς να κοιμούνται τη μισή μέρα… Μάλλον Γερμανοί και Ολλανδοί έχουν περισσότερες ώρες για… siesta.

Ιδού λοιπόν τα αποτελέσματα της έρευνας με την πρώτη πεντάδα να περιλαμβάνει χώρες όπως το Μεξικό, τη Χιλή, την Ελλάδα, την Κορέα και τη Ρωσία και την τελευταία χώρες όπως τη Γαλλία, τη Δανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Νορβηγία.

Μεξικό 2.237 ώρες
Κορέα 2.163 ώρες
Ελλάδα 2.037 ώρες
Χιλή 2.15 ώρες
Ρωσία 1980 ώρες

Γαλλία 1.489 ώρες
Δανία 1.411 ώρες
Νορβηγία 1.408 ώρες
Γερμανία 1.388 ώρες
Ολλανδία 1.380 ώρες

Πηγή: pentapostagma.gr