Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Ευκλείδη με τα κίτρινα


Του Γιάννη Λαζάρου

Αυτή κι αν ήταν ανατροπή μέσω της ασάφειας των κόκκινων κασκόλ που βρήκε αποδέκτη η ελπίδα στο πρόσωπο της αξιοκρατίας που αντιπροσωπεύεται από το πρόσωπο Τσακαλώτο. Το πατριωτικό καθήκον είναι να στηρίξουμε αυτό το προσώπατο που καταφέρνει όχι μόνο να ρίξει τις διαχωριστικές γραμμές της υπό κατάρρευσης Ελλάδας με την αναπτυγμένη Ε.Ε, αλλά και να εκπροσωπήσει τον Έλληνα που μπορεί να είχε παππού κομουνιστοφάγο (Θρασύβουλος Τσακαλώτος), αλλά εκπροσωπεί την Αριστερά με το πάθος του Βελουχιώτη. Όπως ο κομουνιστοφάγος παππούς το 1985 στήριξε ...
το ΠΑΣΟΚ και αποκαλούσε φίλο τον Ανδρέα, έτσι και ο εγγονός μπορεί να εναρμονιστεί ανάλογα για τα "εθνικά" συμφέροντα. 

Τώρα θα κοιμηθούμε ήσυχοι. Το Τσακαλώτο μπήκε μπροστά και θα "καθαρίσει" ως αντιευρωπαιοφάγος όσους τολμούν να ομιλούν περί Ελλάδας και περί εθνικής ανεξαρτησίας. Παντιέρα μας το ριγέ μουσταρδογκρί καλκόλ και το κίτρινο τσακαλωτάν παντελόνι του αγωνιστή Ευκλείδη. Μέχρι και κίτρινο καλώδιο στο κινητό του έχει. Ούτε η Μάγια η Μέλισσα δεν είχε τόσο κίτρινο πάνω της.

Παν χαμένα τα γράμματα; Το παιδί γεννημένο και μεγαλωμένο εις την πατρίδα του συναδέλφου του, Ντάισελμπλουμ. Ολλανδοτραφής όπως οι τουλίπες γι'αυτό και η λατρεία στο κίτρινο. Συγκάτοικος εις τα Οξφόρδας με τον κολλητό του Στουρνάρα επί εποχής μαλλιού αφάνα. 

Πήγαιναν μαζί στις Άλπεις για σκι σχεδιάζοντας ότι μια μέρα θα κάνουν τον Γράμμο χιονοδρομική πίστα, όπου ανάμεσα στα σλάλομ και στα "ουάου" των σελέμπριτις θα ξεχαστεί η μαύρη αντιστασιακή ιστορία. Η τσίκνα από τα μπάρμπεκιου των σαλέ να καλύπτει την καμμένη σάρκα από τις ναπάλμ. Στα ξεχασμένα ταμπούρια των ανταρτών να βάλουνε παρτέρια με ολλανδικές κίτρινες τουλίπες. Να ανεβαίνει στην αγορά η τιμή της τουλίπας, (που ως ελληνικό φυτό μεγαλώνει χιλιετίες στα βουνά μας, αλλά μόνο μέσω ολλανδικών θερμοκηπίων έχουμε δικαίωμα να τις θαυμάζουμε), να χαίρεται για την επένδυση και το Τσακαλώτο. Άλλο η τουλίπα της Ελλάδας και άλλο η τουλίπα Τσακαλώτο. Η ευρωπαϊκή διαπίστευση είναι που σε κάνει να έχεις τιμή άνευ αξίας.
   
Τσακαλώτο, ο υπουργός που θα ξεκαθαρίσει τις διαπραγματεύσεις με διπλωματικές μεθόδους υψηλού επιπέδου. Έμαθε από τα πεπραγμένα του παππού να μην φθάνει ο άνθρωπος σε ακραίες μεθόδους. Αν και επί των Δεκεμβριανών ο πρόγονος του Ευκλείδη συμμετείχε ένθερμα και μπαρουτοκαπνισμένα καθαρίζοντας την κατάσταση υπέρ της ευρωπαϊκή Αγγλίας μια και καλή. Άσχετα που το Τσακαλώτο μπορεί να ακούει Ιάννη Ξενάκη ως αριστερός μέχρι το μεδούλι, κι ας του είχε κόψει ο Θρασύβουλος το κεφάλι στη μέση με όλμο. Όλα χωράνε στην νέα αριστερά. Τι θα ήταν άλλωστε ο Ξενάκης αν δεν βρισκόταν στον δρόμο του ο παππούς του Τσακαλώτο;!

Τσακαλώτο, ο υπουργός που όταν βρήκε τα δύσκολα για το πόθεν έσχες του, έριξε τα βάρη στον πατέρα του. Είχε κάνει κάτι επενδύσεις το παιδί  σε κάτι εταιρειούλες που κέρδιζαν με το χρέος της Ελλάδας όπως οι Blackrock Global Funds, JP Morgan Fund, Invesco Balanced Risk Allocation Fund και κάτι άλλες ψιλές αλλά όταν ερωτήθηκε μέσα στην Βουλή απάντησε το καταπληκτικό:"τα ποσά που επενδύθηκαν δεν αποκτήθηκαν κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, το μεγαλύτερο μέρος αυτών των ποσών δεν αποκτήθηκε καν από εμένα. Είναι αποταμιεύσεις του πατέρα μου, στις οποίες κάποια στιγμή έγινα συνδικαιούχος". Σόι πάει το βασίλειο. Ήταν επενδυτική υπέρ της Ελλάδας αυτή η οικογένεια, από πάππου προς πάππον. Ρωτήστε και τον Τσόρτσιλ!

Τέλος πάντων, έφταιγε δεν έφταιγε ο μπαμπάς, ο Ευκλείδης κονόμησε από την κρίση στην Ελλάδα μέσω των επενδύσεων "του μπαμπά". Όπως άλλωστε είχε πει ο συνάδελφος του, ΝΔκράτης Βουλγαράκης, "ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό". Συγκλίνουν οι ιδεολογίες υπέρ της κονόμας.

Η επιλογή Τσακαλώτο από τον πρωθυπουργό να ηγηθεί των διαπραγματεύσεων έρχεται να ολοκληρώσει την μόνη ρήξη που έκανε η "αριστερή" κυβέρνηση: Να κάνει την τελική ρήξη με την αριστερά. Ο Γιάννης Ουάου Βαρουφάκης ένας υπάλληλος ήταν, ποτέ δεν δήλωσε ότι είναι αριστερός και έπαιξε όπως του καθόρισαν οι εταίροι συνάδελφοί του τον ρόλο των ασαφειών. Το Τσακαλώτο είναι άλλη περίπτωση. Βαρύ πολιτικό οικογενειακό αντιαριστερό περιβάλλον, βουλευτής του Σύριζα και τώρα ηγέτης της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Χαμογελαστός πάντα, με λατρεία στα κίτρινα πουκάμισα, παντελόνια, καλώδια και κάλτσες. Δεν θα εκπλαγώ αν στα εσωρουχά του έχει στάμπα τον Τουίτι. Καναρίνι το Τσακαλώτο, χαμηλών τόνων και αγνώστων προθέσεων. 

Να κοιμηθούμε ήσυχοι διότι οι πρώτοι που χαιρέτησαν την δημιουργία διαπραγματευτικής ομάδας με το  Τσακαλώτο συντονιστή ήταν οι Γερμανοί. "Χαιρετίζουμε την εξέλιξη", είπαν. Την ίδια στιγμή που η Γερμανία "χαιρέτιζε" την ομάδα Τσακαλώτο,  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα, Νίκος Φίλης δήλωνε "χωρίς Γερμανία και χωρίς Μέρκελ δεν υπάρχει λύση". 
Μόνη λύση αυτό που θέλει η Γερμανία μέσω του " γερμανοχαιρετισμένου" Τσακαλώτου. 

Αλήθεια, πόσο πήγε η μετοχή της Blackrock Global Funds όταν έμαθαν ότι ο Βαρουφάκης μπήκε στην άκρη; Σε υψηλά επίπεδα, όπως και της JP Morgan Fund και της Incesco Balanced Risk Allocation Fund. Με έχει πιάσει μια ανησυχία μη και δε πάνε καλά τα "επενδυτικά" funds και δεν έχουμε να αγοράσουμε κίτρινο παντελόνι να πάμε στα Παρίσια. Το κίτρινο μπροστά και το καφέ πίσω.-

Πηγή: στον ΤΟΙΧΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...