Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Η ελληνική αλληλεγγύη... μετανάστευσε


Οι πρόσφυγες δεν εξαφανίζονται αλλά "τρώνε" σφαίρες καουτσούκ-Οι Σκοπιανοί χτυπάνε τους πρόσφυγες που σπρώχτηκαν από την ελληνική κυβέρνηση στα σύνορά τους.


Η αριστερή αλληλεγγύη στο αποκορύφωμά της. Η ελληνική κυβέρνηση έσπρωξε χιλιάδες πρόσφυγες πολέμου προς τα βόρεια για να τους ξεφορτωθεί ρίχνοντάς τους στο στόμα του λύκου. Η σκοπιανή κυβέρνηση αύξησε τις δυνάμεις της αστυνομίας με δυνάμεις του στρατού επιτελώντας "ανθρωπιστικό έργο". 

Γονείς με παιδιά στα χέρια να ποδοπατιούνται από τον όχλο που ήθελε να περάσει τα σύνορα παγιδευμένοι σε μια αλληλέγγυα ευρωπαϊκή στρατιωτική επιχείρηση με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, δακρυγόνα και σφαίρες καουτσούκ από τα φιλόξενα εξευρωπαϊσμένα Σκόπια.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δημοσιοποίησαν ότι οι ομάδες τους που ...
βρίσκονται στην Ειδομένη παρέχουν φροντίδα σε όσους τραυματίστηκαν από τα θραύσματα από τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης που εκτόξευσε ο στρατός των Σκοπίων εναντίον των εκατοντάδων προσφύγων που από την Ελλάδα στάλθηκαν προς τα σύνορα με τα Σκόπια για να ...."εξαφανιστούν".


Σώθηκαν από τον πόλεμο, βασανίζονται στην ειρήνη

Στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Γευγελής και Ειδομένης Κιλκίς,  οι εκατοντάδες πρόσφυγες που με τον σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης μπλοκαρίστηκαν εκεί, έμαθαν πως θα τούς επιτραπεί, σταδιακά, να περάσουν τα σύνορα. Μάζεψαν τις σκηνές και τα υπάρχοντά τους και συγκεντρώθηκαν μπροστά από το χαμηλό συρματόπλεγμα, που είχαν στήσει, χθες το απόγευμα οι συνοριοφύλακες των Σκοπίων.


Οι ώρες κυλούσαν δραματικά και οι πρόσφυγες άρχισαν να διαμαρτύρονται ζητώντας να τους επιτρέψουν οι δυνάμεις της αστυνομίας των Σκοπίων να εισέλθουν στο έδαφος της χώρας. Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, με γκλομπς στα χέρια επέτρεψαν (χτυπώντας παράλληλα), μόνο σε ευπαθείς ομάδες -κυρίως γονείς με παιδιά- να περάσουν το μπλόκο και το αγκαθωτό σύρμα που έχουν στήσει κατά μήκος της ουδέτερης ζώνης. Στον αναβρασμό που ακολούθησε ο στρατός πέταξε χειροβομβίδες κρότου λάμψης και πυροβόλησε με σφαίρες καουτσούκ με τα τραγικά αποτελέσματα που κατέγραψαν φωτορεπόρτερς.

Σύμφωνα με τους Γιατρούς του Κόσμου και τον Ερυθρό Σταυρό αρκετοί λιποθύμησαν και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων «ΜΙΑ», οι ομάδες του Ερυθρού Σταυρού που βρίσκονται στην περιοχή παρείχαν βοήθεια σε 125 άτομα, μεταξύ των οποίων και 16 έγκυες. 

Αποχωρώντας η κυβέρνηση της Αριστεράς άφησε την ματωμένη υπογραφή της όχι μόνο μέσω νέου μνημονίου στους Έλληνες, αλλά και μέσω απάνθρωπης συμπεριφοράς απέναντι σε ανθρώπινες ψυχές με έναν επιπόλαιο χειρισμό στο μεταναστευτικό με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες να "λιάζονται" στον ελληνικό ήλιο και χιλιάδες  άλλοι να τρώνε ξύλο και σφαίρες στην προσπάθεια να "εξαφανιστούν". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...