Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΓΙΑ «ΑΚΡΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ» ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΩΣ ΠτΒ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


konstantopoulouΓια «ακραία εκδήλωση βίας εναντίον του Συντάγματος» έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της τελευταίας της ομιλίας με το αξίωμα του προέδρου της Βουλής.

Κηρύσσοντας τη ματαίωση της συνεδρίασης της Ολομέλειας για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για εκβιαστική επίθεση εναντίον της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, για βίαιη κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, για βίαιη επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα και για κατάργηση των κεκτημένων ελευθεριών.

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι η κληρονομιά που θα παραδώσουμε και ...
καλούμαστε να παλέψουμε ώστε κανείς να μην κλαδέψει αυτά που άλλοι μας κληροδότησαν κι αυτά για τα οποία πολλοί έδωσαν ιστορικούς αγώνες, αντιστάθηκαν, τίμησαν τη Δημοκρατία, την Αντίσταση και την Αριστερά» επισήμανε η πρόεδρος της Βουλής.

Αναφερόμενη στην απόφαση της κυβέρνησης για εσπευσμένη προσφυγή στις κάλπες, εκτίμησε ότι έγινε ώστε «να μην ολοκληρώσουν το έργο τους οι Επιτροπές για το δημόσιο χρέος, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, για τη Siemens, για το μνημόνιο αλλά και για να μην δημιουργηθεί Επιτροπή για τις δικογραφίες εναντίον των κυβερνητικών στελεχών».

Πηγή: ΑΜΠΕ μέσω kartesios.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...