Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Go back κύριε Τσίπρα!


Κι εσύ, ιερουργέ της παπαρδέλας,

πες μας σαν τι ζητάς;
Εμείς κανέναν άλλο δεν ακούμε αερολόγο,
τρόμπα του φρέσκου αέρα, κανέναν άλλο
αερογάμη μ΄ανεμογκάστρι, εξόν από …

Αριστοφάνης : Νεφέλαι
απόσπασμα από τον "χορό",  μτφ. Κ.Χ. Μοίρης                                        

του Μανώλη Παπαδάκη

Η εξαέρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Τσίπρας αποδέχτηκε ένα βάρβαρο πρόγραμμα λιτότητας με φόντο: μισθούς, συντάξεις, φορολογία, κοινωνικό ντάμπινγκ, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι στο προεκλογικό του πρόγραμμα δεν δεσμεύτηκε για ρήξη με την ΕΕ. 

Αλήθεια, πότε ακριβώς δεσμεύτηκε για μετατροπή της Ελλάδας σε γερμανικό προτεκτοράτο, και εν τέλει υπό ποία νομιμοποίηση ανάμεσα σ΄αυτά που δεν δεσμεύτηκε, αποφάσισε το δεύτερο;

Ποιος έχει το δικαίωμα να υπογράφει μια συμφωνία, συνέπεια της οποίας θα είναι η μετατροπή ενός ανεξάρτητου κράτους σε αποικία της γερμανίας;

Γνωρίζει ο κ. Τσίπρας ότι η παροχή εγγυήσεων προς εξωτερικούς δανειστές για ...
ένα εξπρές και καταστροφικό δάνειο, με τη μορφή δημόσιων περιουσιακών στοιχείων του κράτους –λιμάνια, νησιά, αεροδρόμια– ισοδυναμεί με μια εν δυνάμει εσχάτη προδοσία; (Βάτσλαβ Μπιελοχράντσκι).

Επειδή τα "δάνεια σωτηρίας" είναι όχι μόνο βαθύτατα αντιλαϊκά, αλλά απάνθρωπα και καταστροφικά για τους λαούς, ο πολιτικός ηγέτης που τα υπογράφει, στην καλύτερη περίπτωση εξαφανίζεται από το πολιτικό προσκήνιο (Τανσού Τσιλέρ, Μένεμ) και το κόμμα του εξαερώνεται, ή στη χειρότερη τον περιμένει το ελικόπτερο (Ντε λα Ρούα, Καβάγιο) ή η φυλακή (Ζοζέ Σόκρατες, Πορτογαλία).

Το πιθανότερο σενάριο μέχρι την εξαέρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η συγκυβέρνησή του με τη ΝΔ, μέχρις ότου το μνημόνιο που δεν μπορεί να εφαρμοστεί αχρηστευθεί εξ αιτίας της σκληρότητάς του.

Ελπίζουμε αυτό να συμβεί πριν η FRAPORT αρπάξει τα αεροδρόμιά μας και οι τοκογλύφοι το δημόσιο πλούτο μας. Μια καλή ευκαιρία θα δοθεί την 1η Ιανουαρίου του 2016, όταν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα αντιληφθούν τι ακριβώς σημαίνει η αποδοχή του τρίτου μνημονίου.

Αυτό που μένει ως απορία είναι πώς θα βλέπουν το στίγμα τους στην ελληνική κοινωνία οι 222 που υπέγραψαν το μνημόνιο, όταν ο λαός θα έχει ανατρέψει το σάπιο καθεστώς.

Ο υπογράφων το παρόν έχει μιαν ιδέα, ή μάλλον μια βαθύτερη σκέψη, αλλά δεν είναι της παρούσης στιγμής.


Πηγή: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...