Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Απίστευτες αερολογίες από τη Μέρκελ για το προσφυγικό – Δεν ξέρει τι της γίνεται!


Συνέντευξη Τύπου στον απόηχο των τζιχαντιστικών επιθέσεων στη Γερμανία έδωσε την Πέμπτη το μεσημέρι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Η κ. Μέρκελ διέκοψε τις καλοκαιρινές διακοπές της για να μιλήσει στα γερμανικά Μέσα και να υπερασπιστεί την πολιτική της στο προσφυγικό, η οποία δέχεται δριμεία κριτική.

Η ίδια αν και παραδέχτηκε ότι η Γερμανία αντιμετωπίζει μείζονα απειλή από την τρομοκρατία, επεσήμανε ότι αυτό δεν θα σταματήσει την Ευρώπη από το να καλοδέχεται τους πρόσφυγες.

Βεβαίως ουδείς κατάλαβε για ποια ακριβώς Ευρώπη μιλά.
Η «βαλκανική οδός» έκλεισε στα Σκόπια (τα οποία δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και η Αυστρία έχει κλείσει εντελώς τα σύνορά της με την Ιταλία. Αποτέλεσμα, βγαίνει η Αυστρία «κακιά» και «ακροδεξιά» ενώ «καλή» και «φιλόξενη» φαίνεται η Γερμανία της Μέρκελ.

Η Άνγκελα Μέρκελ αναφερόμενη στις τελευταίες επιθέσεις στη Γερμανία τις περιέγραψε ως «τρομακτικές και καταθλιπτικές» αλλά επέμενε ότι η Γερμανία δεν θα γυρίσει την πλάτη της στους ανθρώπους που φεύγουν από τη Μέση Ανατολή.

Φυσικά! Η Γερμανία δεν γυρνά σε κανέναν πρόσφυγα την πλάτη της, έχει «αναθέσει» στην Αυστρία να κλείσει τα σύνορα και τα έχουν καταφέρει μια χαρά.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η Γερμανία χρειάζεται ένα καλύτερο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης που θα εντοπίζει τους εξτρεμιστές μουσουλμάνους μεταξύ των νεοαφιχθέντων προσφύγων.

Η πραγματικότητα είναι ότι η Γερμανία διαθέτει ένα τέτοιο σύστημα και έχει εντοπίσει εκατοντάδες εξτρεμιστές, ωστόσο δεν έχει συλλάβει κανέναν.

Ακόμα και τους «δικούς» της, Γερμανούς υπηκόους που πήγαν ως τζιχαντιστές στη Συρία κι επέστρεψαν, τους έχει και κυκλοφορούν ελεύθεροι. Οπότε;

«Οι τρομοκράτες θέλουν να διαλύσουν τη συνοχή μας και την αίσθησή μας ως κοινότητα, καθώς και να επηρεάσουν τον τρόπο ζωής μας και την προθυμία μας να φιλοξενούμε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη» σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Βλέπουν έχθρα και φόβο μεταξύ των πολιτισμών, όπως και μεταξύ των θρησκειών, όμως εμείς στεκόμαστε με αποφασιστικότητα απέναντι σε αυτό» πρόσθεσε.

Η Γερμανία θα παραμείνει αμετακίνητη στις αξίες της και θα παράσχει καταφύγιο σε όσους το δικαιούνται, υπογράμμισε.

Ήδη η βρετανική Express, που δεν φημίζεται για τη συμπάθειά της στη Μέρκελ, την κατηγορεί ότι κάλεσε με αυτές τις δηλώσεις ακόμα περισσότερους πρόσφυγες στην Ευρώπη.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η Μέρκελ καλεί πρόσφυγες στη Γερμανία για να εξασφαλίσει το νεανικό εργατικό δυναμικό της χώρας και ακμαία την οικονομία της, όπως εξάλλου επιθυμούν οι Γερμανοί βιομήχανοι.

Απορία όμως προκαλεί γιατί η Γερμανία δεν ζητά εργατικό δυναμικό από τις ευρωπαϊκές χώρες του νότου, που η ίδια Γερμανία γονάτισε με τη λιτότητα και τα μνημόνια, και επιλέγει να μετακινήσει εκατοντάδες χιλιάδες, ίσως και εκατομμύρια, μουσουλμάνους από τη Συρία για να καλύψει τις ανάγκες της.

Οι «εύκολες» απαντήσεις ότι οι Σύροι αποτελούν φτηνότερο εργατικό δυναμικό από τους Έλληνες ή τους Ισπανούς δεν πείθουν. Ή, έστω, δεν είναι αρκετές. Εδώ πάνω, φυσικά, έχουν διατυπωθεί διάφορες θεωρίες, κάποιες και συνωμοσίας, για σχεδιασμούς που έχουν να κάνουν με την αλλοίωση του πληθυσμού της Ευρώπης από τους μουσουλμάνους κ.λπ.

Η Άνγκελα Μέρκελ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε φρόντισε να διευκρινίσει ότι η Γερμανία θα δράσει στο μέλλον ώστε να μειωθούν οι προσφυγικές ροές που φτάνουν στα σύνορά της.

Φυσικά αυτό το έχει ήδη κάνει με την Αυστρία, που έκλεισε τα σύνορα και δεν περνάει κανείς.

Απλά, ως πολιτικός, λέει διάφορα λόγια του αέρα για να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις και παράλληλα να μη χαλάει το «ανθρωπιστικό» προφίλ της Γερμανίας, που ενώ κατέστρεψε οικονομικά την Ελλάδα «κόπτεται» για να σώσει τους φυγάδες του πολέμου στη Συρία. Είναι αυτός ο επιλεκτικός ψευτοανθρωπισμός.

«Χιλιάδες πεθαίνουν στη Μεσόγειο και είπαμε δύο πράγματα: πρώτο, ότι πρέπει να νομιμοποιήσουμε τις ροές και αυτός είναι ο λόγος που η συμφωνία με την Τουρκία περιέχει ανθρωπιστικές ποσοστώσεις, και επίσης μια χώρα σαν τη Γερμανία, ισχυρή όπως η Γερμανία, δεν μπορεί να συνεχίσει να δέχεται τόσο μεγάλη ροή μεταναστών για αυτό πρέπει να μειώσουμε τα νούμερα», είπε, μιλώντας για τα νούμερα που έχει ήδη μηδενίσει, αφού η Αυστρία έκλεισε τα σύνορα και έκλεισε και η «βαλκανική οδός».

«Λέμε ότι οι πρόσφυγες μπορούν να έχουν μια καλή ζωή κοντά στα σπίτια τους και για αυτό τρία δισεκατομμύρια ευρώ προορίζονται για τους πρόσφυγες στην Τουρκία».

Προφανώς και κοροϊδεύει τον κόσμο η κ. Μέρκελ. Τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ θα τα πάρει ο κ. Ερντογάν να τα διαχειριστεί, όχι οι πρόσφυγες. Εάν τα χρήματα αυτά και πόσα από αυτά θα φτάσουν στους πρόσφυγες κι εάν μέχρι τότε η Τουρκία δεν θα έχει παραδοθεί στο χάος, όλα αυτά είναι επεισόδια που θα τα δούμε στο μέλλον.

Αλλά μην μας λέει ότι τα 3 δισ., που θα δώσει η Ε.Ε. για τους πρόσφυγες, θα εξασφαλίσουν μια καλή ζωή στους πρόσφυγες. Αυτά δεν πείθουν ούτε νήπια. Στους Τούρκους που θα τα διαχειριστούν θα εξασφαλίσουν πάντως σίγουρα καλύτερη ζωή.

Επεσήμανε, κάπου εδώ, ότι οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες του προσφυγικού. Μετά από πέντε χρόνια πολέμου στη Συρία νωρίς το θυμήθηκε.

Με άλλα λόγια, η Μέρκελ έδωσε μια συνέντευξη Τύπου που είπε λόγια του αέρα, γιατί απλώς δεν ξέρει τι της γίνεται! Ή ξέρει πολύ καλά, απλώς αυτό που ξέρει δεν είναι προς όφελος των ευρωπαϊκών εθνών.

Πηγή: tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...