Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Η εποχή του Ναζισμού έρχεται

Ένας ναζιστής πρόεδρος της Ε.Ε, ένας Αυστριακός νεοΧίτλερ και δημοψηφίσματα για την καθαρότητα της φυλής των Ευρωπαίων.
της Μαρίας Τσολακίδη

Ήταν βέβαιο ότι το δημοψήφισμα της Μ. Βρετανίας θα ήταν ένα ατού για τις ακροδεξιές κυβερνήσεις κρατών-μελών της Ε.Ε όχι για να φύγουν από την Ένωση,  από την οποία είναι δεμένες χειροπόδαρα με ευρωπαϊκά κονδύλια και ιδιωτικές "επενδύσεις ανάπτυξης", αλλά για να ισχυροποιήσουν την θέση τους στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, πράγμα που καταβάθος πάντα ήθελε η "αλληλέγγυα" Ε.Ε.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν "απειλεί" ότι το φθινόπωρο θα διοργανώσει δημοψήφισμα με αντικείμενο το προσφυγικό. Η Ουγγαρία, όπως και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ε.Ε της κεντρο-ανατολικής Ευρώπης, δεν έχει κανένα πρόβλημα με την ακραία πολιτική λιτότητας και καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πολιτών της Ε.Ε, αλλά το μέλημά της είναι να μην πατήσει "σκουρόχρωμος" το πόδι του στην χώρα.

Μπορεί ο Όρμπαν μέχρι σήμερα να έχει συγκρουστεί με την Ε.Ε όσον αφορά την δικαιοσύνη και την κεντρική τράπεζα της χώρας του που ελέγχονται από τις Βρυξέλλες αλλά το δημοψήφισμα δεν το κάνει για την εθνική κυριαρχία της Ουγγαρίας όπως δήθεν υποστηρίζει: "Πρέπει να δώσουμε μάχη για να αποδείξουμε στον κόσμο ότι είναι εφικτό να καταρτιστεί μια πολιτική της ΕΕ για τη μετανάστευση που θα συνάδει με τα εθνικά συμφέροντα της Ουγγαρίας. Θα είναι ένας μακρύς αγώνας για τον οποίο θα χρειαστώ μια ισχυρή εντολή, κάτι που δεν μπορεί να εξασφαλιστεί χωρίς ένα δημοψήφισμα" δήλωσε ο Όρμπαν. Το "μεταναστευτικό" έγινε "εθνικό" αλλά το ότι η πραγματική διακυβέρνηση και αυτής της χώρας γίνεται ουσιαστικά από τις Βρυξέλλες δεν απασχολεί τους Ούγγρους, όπως και τους Σλοβάκους που από το 2003 δεν υπάρχει τίποτε ως δημόσια περιουσία στην χώρα τους.

Το φθινόπωρο θα είναι μια εποχή που θα ακούσουμε την άκρα ακροδεξιά της Ε.Ε να αλαλάζει, αφού την προεδρία για το επόμενο εξάμηνο την έχει στην χέρια της η Σλοβακία με τον ναζιστή πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος χαρακτηρίζει τον εαυτό του σοσιαλδημοκράτη, να δίνει από τώρα το στίγμα για τη μάχη που θα δώσει για την Ε.Ε ως πρόεδρός της και η οποία δεν είναι άλλη από το μεταναστευτικό-προσφυγικό εφόσον η Σλοβακία είναι ακόμη μία χώρα που δεν δέχεται μετανάστες εξωευρωπαϊκής ράτσας εκτός από μόνο 8 πρόσφυγες που ζήτησαν άσυλο. "Έχουμε μεγάλο πρόβλημα με την προτεινόμενη μεταρρύθμιση του συστήματος του Δουβλίνου. Θεωρούμε ότι είναι βλακώδης, διότι αυτό ακριβώς θα συνεχίσει να διχάζει την Ευρώπη, το ότι (οι χώρες μέλη) θα αναγκάζονται να πληρώνουν 250.000 ευρώ για κάθε μετανάστη που θα αρνούνται να υποδεχθούν" δηλώνει ο νέος πρόεδρος της Ε.Ε.

Ο ίδιος στην βουλή της χώρα του ξεκαθάρισε πρόσφατα ότι "δεν γίνεται να επιμένουμε σε μια προσφυγική πολιτική την οποία η πλειοψηφία των πολιτών την απορρίπτει.  Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αλλάξει σε βάθος".

Το φθινόπωρο θα είναι η εποχή που η Ε.Ε πραγματικά θα αλλάξει σελίδα ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο όπου Πολωνία, Τσεχία και Ουγγαρία θα είναι σε ένα κοινό στρατόπεδο με την Σλοβακία στην κεφαλή της Ε.Ε για να γίνει η πρώτη έκτακτη Σύνοδος Κορυφής χωρίς τη Μ. Βρετανία να παίρνει μέρος για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι χώρες αυτές βέβαια ανοικτά είναι καθοδηγούμενες από την Αυστρία όπου εκεί καιροφυλακτεί ο ναζιστής Νόμπερ Χόφερ, ο οποίος χθες κατάφερε μέσω της Δικαιοσύνης να επαναληφθούν οι προεδρικές εκλογές "λόγω παρατυπιών σχετικά με το άνοιγμα των φακέλων". Αν Ο Χόφερ κερδίσει θα είναι ο πρώτος "ακροδεξιός" επικεφαλής της Αυστρίας από την εποχή του Χίτλερ.

Να μην ξεχνάμε ότι το πρώτο βέτο της Μ. Βρετανίας ήταν η αλλαγή προς σκληρότερη πολιτική όσον αφορά το μεταναστευτικό γενικά, ασχέτως αν οι μετανάστες ήταν πολίτες εκτός Ε.Ε ή εντός Ε.Ε και η παύση επιδομάτων για Ευρωπαίους μετανάστες όταν αυτοί μείνουν άνεργοι πάνω από 6 μήνες, δικαίωμα απέλασης στον πρώτο χρόνο ανεργίας και 3 χρόνια εργασίας στη Μ. Βρετανία για να έχουν τα ίσα προνοιακά και εργασιακά δικαιώματα για όσους μεταναστεύουν εκεί.  

Το δεύτερο που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι η Ε.Ε είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον "ανθρωποφύλακα" Τουρκία μετά την Συμφωνία Ε.Ε-Τουρκίας να μαντρώνει ο Ερντογάν πρόσφυγες και μετανάστες αντί ευρωπαϊκών κονδυλίων. Η Τουρκία επιθυμεί να τελειώνει το θέμα της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ε.Ε και να ξεκινήσει για τα καλά η συζήτηση για την ένταξή της,  διαφορετικά ακυρώνει την Συμφωνία και σπρώχνει τους πρόσφυγες προς την μεριά του Αιγαίου. 

Το τρίτο, είναι ότι αν ο Αυστριακός Χόφερ πάρει την προεδρία της Αυστρίας έχει θέσει ξεκάθαρα ότι θα διεξάγει δημοψήφισμα αν συνεχιστούν οι συζητήσεις για ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους πρόσφυγες αλλά και για τους μετανάστες που σιγά-σιγά χάνουν τα δικαιώματά τους ως πολίτες στην Ευρώπη είτε είναι τρίτων χωρών είτε φτωχών χωρών της Ε.Ε. 

Πηγή: stontoixo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...