Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Πραξικόπημα Οπερέτα, Στρατός για δέσιμο και ... “Ισλαμοφρουροί” για κλάμματα!


του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη

Μετά από μια ανεξήγητη σειρά γεγονότων στην Τουρκία, όλα δείχνουν ότι οι νεώτεροι ισλαμιστές του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, μαζί με όσους λαϊκούς υπάκουσαν στο κάλεσμα του μουεζίνη... και όλα τα κοσμικά κόμματα της αντιπολίτευσης, υποκλίνονται “δημοκρατικά” στον ραδιούργο Ερντογάν. Έτσι, τον είδαμε να γυρίζει θριαμβευτής στην Πόλη, εφτάψυχος όπως ο Χίτλερ, που γλίτωνε μυστηριωδώς από κάθε απόπειρα εναντίον του επί σειρά ετών.

Όλα δείχνουν επίσης ότι οι στασιαστές αξιωματικοί κινήθηκαν όπως οι τελευταίοι Σοβιετικοί το 1991 στην Μόσχα, την ώρα που ο Ερντογάν, σαν τον Γκορμπατσώφ, ήταν σε διακοπές. Κάτι δηλαδή πουδεν προοιωνίζει την έκβαση ενός επιτυχημένου πραξικοπήματος. Όπως λέει και ο λαός, “τρέχα γύρευε και Νικολό καρτέρει”... Η ιστορία, που έδειξε ότι το αποτυχημένο κίνημα του '91 ήταν το ρέκβιεμ της Σοβιετικής Ένωσης, πιθανόν και σήμερα να επαναληφθεί στην περίπτωση της Τουρκίας. Βέβαιον, πάντως, είναι ότι ο τουρκικός στρατός θα βρεθεί σε τροχιά διάλυσης μετά τα χθεσινά, χάνοντας σε μεγάλο βαθμό την συνοχή και το αξιόμαχό του.


Από την άλλη, ένας λαός παραζαλισμένος από τις φανφάρες και τα χημικά του Σουλτάνουβγήκε στους δρόμους και του παρέχει το απαραίτητο άλλοθι για να εγκαθιδρύσει το απόλυτο προσωποπαγές καθεστώς που ονειρευότανε.

Από κοντά και οι Κούρδοι της Κωνσταντινούπολης... έβαλαν τα στήθη τους μπροστά για να στηρίξουν την “δημοκρατία” του νεοοθωμανού σφαγέα τους!


Η αποθέωση της οπερέτας ήταν οι αστυνομικοί μαζί με διαδηλωτές να αφοπλίζουν και να συλλαμβάνουν πάνοπλους στρατιώτες και αξιωματικούς ενός από τους ισχυρότερους στρατούς στο ΝΑΤΟ... Κι όλα αυτά συνοδευόμενα από την ανόητη υμνολογία των ΜΜΕ για τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον σύγχρονο κόσμο!


Νύχτα παράνοιας στην Τουρκία, αμηχανίας στην Δύση, που παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα μέχρι τα χαράματα, και πανηγυρισμών στην Συρία όπου ο βασανισμένος λαός της βγήκε στις πλατείες για να γιορτάσει το διαφαινόμενο τέλος του μισητού Ταγίπ. Αυτού του ανθρώπου που έχει βυθίσει στο χάος την περιοχή και έχει υποθάλψει τις πιο τυχοδιωκτικές καταστάσεις στην Μέση Ανατολή, με μια άκρως επικίνδυνη πολιτική για την περιφερειακή αλλά και την διεθνή ασφάλεια.

Το σίγουρο είναι ότι, μετά τα χθεσινοβραδινά ιλαροτραγικά γεγονότα, η γειτονική Τουρκία θα βυθισθεί ακόμα περισσότερο στην νύχτα που βρέθηκε, συμπαρασύροντας κι άλλους μαζί της στο σκοτάδι. Στην ουσία, αυτοί που έδεσε χειροπόδαρα ο Ερντογάν χθες το βράδι είναι οι “πολίτες που τον στήριξαν” και όχι οι στρατιώτες που αυτοί περιέφεραν με τις χειροπέδες στα κανάλια.
Είναι αμφίβολο πάντως αν θα μπορέσει αυτή η ετερόκλητη συμμαχία “Ισλαμοφρουρών” να διασώσει πολιτικά τον Ερντογάν. Όσο για την δική μας δουλική “ηγεσία” και τα ΜΜΕ, επέδειξαν για άλλη μια φορά την ενδοτική τους στάση απέναντι στην Άγκυρα στηρίζοντας ομοθυμαδόν ...την “νομιμότητα” της ισλαμοποίησης της Τουρκίας, ως εγγυήτριας δύναμης της κατοχής στην Κύπρο.


Απομένει να δούμε στην πράξη τούς καρπούς αυτής της σχιζοφρένειας, από την ώρα που ο ισλαμιστής Φύρερ-δημιουργός του ISIS απεγκλωβιστεί από το αεροδρόμιο Ατατούρκ και οδεύσει στο Παλάτι του για να ολοκληρώσει το διαλυτικό του έργο, δοξάζοντας τον εαυτό του:“Ave, Moi”!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...