Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Περιμένοντας την «Αριστερά»


 του Γιάννη Γκινοσάτη*


Χαίρετε και αγαλλιάσθε! Η Αριστερή Πλατφόρμα σκέπτεται να αρχίσει να επεξεργάζεται σχέδιο μετάβασης σε εθνικό νόμισμα, πράγμα που είχε λησμονήσει να κάνει από το 2012, γιατί έμπλεξε με ένα σωρό δουλειές! Ως εναλλακτική λύση βεβαίως - βεβαίως, διότι ακόμα δεν έχει πεισθεί για την απόλυτη αναγκαιότητα του εγχειρήματος, επειδή υπάρχουν στελέχη της που ελπίζουν σε μια βελτίωση της κατάστασης στο μέλλον ως αποτέλεσμα μιας καλύτερης διαπραγμάτευσης με τους Εσμούς! Σε κάθε περίπτωση οι φίλοι της αριστερής πλατφόρμας πιστεύουν ότι η αναγκαιότητα του εθνικού νομίσματος πρέπει να προκύψει μέσα από βασανιστική εξέταση και ανάλυση του ζητήματος του ρόλου του νομίσματος στον σύγχρονο καζινοκαπιταλισμό, πράγμα που θα γίνει ...
από τα στελέχη της εν καιρώ και χωρίς καμία σπουδή, αφού στο κάτω - κάτω της γραφής κανενός από αυτούς δεν καίγεται ο κώλος. Άλλωστε δεν έχουν και το περιθώριο να ασχοληθούν εν ευθέτω χρόνω με το πρόβλημα του εθνικού νομίσματος, διότι πρέπει να προετοιμαστούν για το συνέδριο του κόμματος, όπου θα τεθεί, στα πλαίσια πάντα της υπέρτατης αρχής της ενότητας του κόμματος, το διαλεκτικό πρόβλημα, αν μπορεί μια «αριστερή» κυβέρνηση να γράφει στα παπάρια της την λαϊκή εντολή.

Μετά το συνέδριο και αφού τους έχουν σουτάρει από το κόμμα (γιατί για να φύγουν μόνοι τους δεν... τους έχω ικανούς), θα έχουν τον ελεύθερο χρόνο να εντρυφήσουν πάνω στο νόμισμα, εκτός βέβαια και αν αρχίσουν πάλι να τρέχουν για τη δημιουργία «νέου φορέα», «νέου πόλου» και άλλα τέτοια γνωστά έκπαλαι. Ειρήσθω εν παρόδω, ότι δεν πρέπει να δένουμε κόμπο στο μαντήλι ότι το κόμμα τελικά θα διασπαστεί. Η εξουσία διαφθείρει τους καλύτερους, πόσο μάλλον όταν είναι «αριστερή» εξουσία.

Εν τω μεταξύ εμείς οι υπόλοιποι, οφείλουμε να καθεύδουμε περιμένοντας τις εξελίξεις στην «Αριστερά», διότι, ως γνωστόν, οποιαδήποτε λύση δεν εκπηγάζει ή δεν έχει επικυρωθεί από τους πιστοποιημένους αριστερούς, δεν έχει καμία τύχη στην πιάτσα. Τώρα, αν καθώς περιμένουμε τινάξουν και μερικοί από μας τα πέταλα, δεν ήρθε δα και το τέλος του κόσμου. Ούτως ή άλλως περιμένοντας αυτή την «Αριστερά», να είστε σίγουροι ότι θα υποχρεωθούμε να πιούμε το ποτήρι του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον πάτο.

*Ο Γιάννης Γκινοσάτης είναι μέλος του Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...