Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Έλεος. Λίγη τσίπα (όχι Tsipra) δεν υπάρχει;


του Γιώργου Χαλιμούρδα

Για να καταλάβω βρε αδέρφια. Ο Tsipras και η κυβέρνηση μας πήγαν σε δημοψήφισμα για να ψηφίσουμε αν δεχόμαστε τα 11 δις μέτρα που αντιπρότεινε τελεσιγραφικά ο Γιούνκερ στην πρόταση 8 δις της κυβέρνησης. Και ο Ελληνικός λαός, αυτός ο περήφανος λαός βροντοφώναξε ΟΧΙ. Βροντοφώναξε #‎oxi και μαύρισε τη λιτότητα της Μέρκελ κατά 62% ενώ σε νορμάλ συνθήκες, χωρίς τον εκφοβισμό των βρωμοκάναλων και χωρίς τις ουρές στα ΑΤΜ θα ήταν 85%. Και τώρα έρχεται ο Mister Tsipras και μας λέει ότι θέλει να περάσει μια άλλη πρόταση 13 έως 15 δις νέα μέτρα. Πώς μπορείς να τους χαρακτηρίσεις; Προδότες, δοσίλογους, γερμανοτιολιάδες, κιοτήδες, λαμόγια; Πώς; Αυτοί που το έπαιζαν αντημνημονιακοί τόσα χρόνια. Και τώρα έρχονται ξεδιάντροπα να υποθηκεύσουν το μέλλον ενός ολόκληρου λαού. ΕΝΦΙΑ, μειώσεις μισθών, συντάξεων, εργατικός μεσαίωνας κι όλα αυτά για να μας ξανασώσουν. Για να μην πάθουμε #‎grexit. Να πάει στο διάολο το Ευρώ. Αφού δε θα έχουμε ευρώ στις τσέπες μας. Δε γουστάρουμε άλλο σώσιμο ρε κερατάδες. Το καταλάβατε; Είπαμε ΟΧΙ, το καταλάβατε; Και με τι πρόσχημα; Μια υποσχετική για ρύθμιση του χρέους. Ποιου χρέους αυτού του χρέους που είναι παράνομο, επαχθές, απεχθές, αθέμιτο και καταχρηστικό. Τη στιγμή που ...
ο Ελληνικός λαός έχει πληρώσει σε τόκους και χρεολύσια για αυτό το παράνομο χρέος, από το 1994, 1 τρις και 27 δις ευρώ.

Αλλά δεν υπάρχει καθόλου τσίπα αδέρφια. Βγαίνει ο αριστερός τάχα μου τάχα μου Λαφαζάνης να μας πει ότι θα βγει από υπουργός αλλά θα ψηφίσει τα νέα μέτρα. Αλήθεια κε Λαφαζάνη,
εσείς που στα 65 σας είστε τόσες δεκαετίες στην αριστερά πιστεύετε σε αυτόν το λαό; Πιστεύετε σε αυτόν τον κόσμο που βροντοφώναξε ΟΧΙ; Πιστέψατε ποτέ στο λαό; Για ποιον δουλεύετε; Για το λαό δουλεύετε η για τη ντόπια ολιγαρχία; Ο λαός κύριε Λαφαζάνη είναι πολύ πιο μπροστά από εσάς και ας μην είναι κομμουνιστής και το απέδειξε. Ο λαός είναι πιο έτοιμος και πιο ώριμος να πει το μεγάλο ΟΧΙ. Εσείς αντιθέτως ΟΧΙ.


Κύριε Παπαδημούλη, κε αντιπρόεδρε του ευρωκοινοβουλίου, να κάτσετε εκεί στας Ευρώπας με το φίλο σας τον πρόεδρο κο Σούλτς, και τον Βέμπερ, και τον Ντάισελμπλουμ, και τον Σόιμπλε. Να κάτσετε εκεί στο Ευρωφασιστοκοινοβούλιο, με τους φασίστες σας και τους λομπίστες της ΕΕ, των δισεκατομμυρίων. Αφήστε μας εμάς εδώ, μια χαρά θα είμαστε χωρίς εσάς. Μαζί σας και ο κος Κούλογλου και ο κος Χρυσόγονος. Μια χαρά θα είστε εκεί.

Εσείς κε Γλέζο κάνατε την επανάστασή σας μετά την υπογραφή της επαίσχυντης συμφωνίας
της 20ης Φεβρουαρίου και μετά σας μάζεψαν και βάλατε την ουρά στα σκέλια. Εδώ και μια εβδομάδα δε βγάλατε κουβέντα. Νομίζετε ότι θα σας ακούσουν τα φασισταριά εκεί πέρα στην Ευρώπη; Τώρα τι θα κάνετε, θα στηρίξετε την επαίσχυντη συμφωνία που έρχεται; Θα κάνετε μόκο πάλι; Για πείτε μας;
Εσείς κα Σακοράφα; Δεν ψηφίσατε τα προηγούμενα μνημόνια; Πρωτοστατήσατε για την επιτροπή αλήθειας για το χρέος, που έβγαλε αυτά τα αποτελέσματα που είναι πασιφανή. Εσείς τι θα κάνετε κα Σακοράφα, λίγο πριν το τέλος, θα υποκύψετε;



Εσείς κα Μακρή; Επαναστάτρια και αντισυμβατική κα Μακρή; Με τις χιλιάδες δηλώσεις κατά των μνημονίων. Που ήσασταν πάνω στα κάγκελα της ΕΡΤ; Εσείς κα Μακρή τι θα κάνετε; Θα ψηφίσετε το θάνατο του ελληνικού λαού; Για πείτε μας.

Εσείς κα Κωνσταντοπούλου; Εσείς που σας παραποιούν ιδιαιτέρας τιμής τα τσοντοκάναλα; Εσείς με την σιδηρά πυγμή και τους πύρινους λόγους; Μετά την κοινοποίηση στο λαό ότι το χρέος είναι «παράνομο, απεχθές και αθέμιτο» θα πάτε να ψηφίσετε νέο μνημόνιο; Θα ακολουθήσετε τον mister Tsipras στο να βάλετε ταφόπλακα στον ελληνικό λαό;

Εσείς κε Καμμένο, με την μεγαλοστομίες σας, με τις
πατριωτικές κορώνες σας, με τις κορώνες περί δικαιοσύνης και ότι θα τους έβαζες στη φυλακή, τώρα τι θα κάνετε; Για πείτε μας.


Και η δημοκρατία; Και η βούληση του λαού και η ετυμηγορία του ελληνικού λαού; Στα αρχίδια σας; Αλήθεια έχετε, γιατί από ότι φαίνεται δεν έχετε;

Κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ δεν θα πρέπει να υπογράψει το Μνημόνιο. Η παραίτηση είναι η τίμια επιλογή, αν πραγματικά είσαι αριστερός και αν είσαι πάνω από όλα πατριώτης και δημοκράτης.

Μιλάτε για αποφυγή του διχασμού και πάτε και τα τακιμιάζετε με το μαύρο μέτωπο, με τα τσοντοκάναλα και τη ντόπια ολιγαρχία που λυμαίνεται αυτό τον έρμο το λαό; Καμάρια μου δεν υφίσταται κανένας διχασμός. Ο ελληνικός λαός βροντοφώναξε ένα τεράστιο ΟΧΙ που ήθελε κάτι αρχίδια ΝΑ με το συμπάθιο, να το πει και το είπε, απέναντι σε θεούς και δαίμονες, απέναντι σε μια μικρή μερίδα μικρονόων και γερμανοτσολιάδων. Ο λαός είναι ενωμένος κατά αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρώ όσο και αν το υπονομεύουν ηλίθιοι Κουτσούμπες και αριστεροί της κακιάς συμφοράς που ζητάνε μέτωπο της αριστεράς από τη μια και οι χρυσαυγίτες φασίστες και οι κρυφοφασίστες Τζήμεροι από την άλλη, που θέλουν να διχάσουν το λαό και να είναι πάντα υποχείριο της άρχουσας τάξης.

Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι δυστυχώς, δεν βρέθηκε ποτέ μια πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα που να μην πούλησε τους πολίτες αυτού του τόπου, επί δεκαετίες.

Η μόνη πολιτική ηγεσία η οποία θα βγάλει το λαό στην επιφάνεια, που θα νοιάζεται και θα αντιπροσωπεύει τον ίδιο το λαό, θα είναι μόνο μια ηγεσία που θα βγει από τα σπλάχνα του λαού, μακριά από τα σημερινά ανδρείκελα του σημερινού κοινοβουλίου.

Τώρα επιβάλλεται το ΟΧΙ να πάρει σάρκα και οστά στα χέρια του λαού μας και να γίνει μια πολιτική οντότητα που θα βάλει τέλος σε ολόκληρο το πολιτικό προσωπικό της εθελοδουλίας και της υποταγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση του φασισμού και του ολοκληρωτισμού. Ή τώρα ή ποτέ αδέρφια. Για την εθνική ανεξαρτησία, την Δημοκρατία, την αυτοδιάθεση και την ελευθερία της Πατρίδας μας.
Ο Γιώργος Χαλιμούρδας είναι Γεωπόνος Γ.Π.Α., MSc Περιβάλλον και Ανάπτυξη Ε.Μ.Π., και μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. Ακρόπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...