Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Ευρω-ραγιαδισμός, το ανώτατο στάδιο του ευρω-λιγουρισμού!


του Νίκου Περπερά

Τα μάθατε τα νέα; Η τρόικα στο εξής μετονομάζεται σε... Quadriga με εντολή Γιούνκερ!

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ουδόλως ότι άλλαξε ο χαρακτήρας της. Εξακολουθεί να αποτελεί μια κουστωδία τεχνοκρατών υπαλληλίσκων εκπροσώπων των «εταίρων», που όμως έχει δικαίωμα να ξεψαχνίζει τα στοιχεία και αρχεία του ελληνικού κράτους, να κάνει ελέγχους σε υπουργεία, να επιβάλλει νόμους ...
με επιπρόσθετα επώδυνα μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού, αν αυτό κρίνει ότι είναι απαραίτητο με βάση τα συμφέροντα των ξένων πιστωτών. Να λειτουργεί, με μια κουβέντα, με εξουσίες επικυρίαρχου σε μια, κατά άλλα, κυρίαρχη χώρα!

Και βέβαια από σήμερα το πρωί το κουαρτέτο της ...τρόικας έπιασε δουλειά. Μπουκάρησε, με όλες τις τιμές, σε πρώτη φάση, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Τις επόμενες μέρες θα εφορμήσει, προφανώς, σε άλλα υπουργεία, χωρίς ασφαλώς να χρειαστεί να ...δέσει υπουργούς (έχουν άλλωστε παραδοθεί οικειοθελώς), στην Τράπεζα της Ελλάδας, χωρίς να χρειαστεί να ...συλλάβει κανείς τον Στουρνάρα και πιθανότατα στο Νομισματοκοπείο, εκεί στο Χολαργό.

Αν όμως παρακολουθούσε κανείς τα δελτία ειδήσεων των συστημικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από το πρωί ως το βράδυ και τα ρεπορτάζ διαφόρων ιστοσελίδων θα έβγαζε το ασφαλές συμπέρασμα πως όλα αυτά είναι απολύτως ...φυσιολογικά:

Ούτε ευφάνταστα αναγνώσματα και σενάρια επιστημονικής φαντασίας περί «ριφιφί» της τρόικας διαβάσαμε στον εγχώριο και ξένο Τύπο!

Ούτε περισπούδαστες τηλεοπτικές εκπομπές παρακολουθήσαμε με αναλύσεις που να επικρίνουν και να κατακρίνουν το «χακάρισμα», όχι μόνο των ΑΦΜ πολιτών και εταιρειών, αλλά όλων των οικονομικών στοιχείων του ελληνικού κράτους!

Ούτε κάποιους γραφικούς και μη είδαμε να απευθύνονται στη δικαιοσύνη και να ζητούν την κεφαλή της τρόικας επί πίνακι!

Ούτε ανακοινώσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού διαβάσαμε που να καταγγέλλουν μετά βδελυγμίας το γεγονός και να ζητούν όσους το επέτρεψαν να κατηγορηθούν και να συλληφθούν πάραυτα «επί εσχάτη προδοσία»!

Ούτε επερωτήσεις είδαμε να κατατίθενται από κάποιους βουλευτές στη Βουλή των Ελλήνων, που να εγκαλούν τον πρωθυπουργό και να αξιώνουν να τα καταδικάσει και να τα ποινικοποιήσει εξαγγέλλοντας τη σύσταση κάποιας εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των ευθυνών όσων επέβαλαν αυτό το plan A, της ξένης επέμβασης στα εσωτερικά της χώρας και κατάφωρης προσβολής της βούλησης του ελληνικού λαού με το περήφανο «ΟΧΙ» της 5ης Ιουλίου!

Ούτε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως εγγυητή της εθνικής ανεξαρτησίας του κράτους, ακούσαμε να συγκαλεί εκτάκτως το Συμβούλιο των αρχηγών των κομμάτων -μετά γεύματος ή όχι- για να επιληφθεί του τόσο σοβαρού αυτού εθνικού θέματος και να λάβει αποφάσεις αντίστασης ενάντια σε όσους την επιβουλεύονται (την εθνική ανεξαρτησία) και επιβάλλουν τη ρήξη με το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας!

Όχι, δεν τα είδαμε όλα αυτά. Ίσως επειδή δεν αποτελούν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, ασύδοτης υποκρισίας και ανελέητου ξεπεσμού της λογικής, αλλά μια ωμή, ωμότατη, πραγματικότητα.

Μια πραγματικότητα που επιβεβαιώνει ότι το ανώτατο στάδιο της ευρωλαγνείας και του ευρωλιγουρισμού είναι απλούστατα ο ευρωραγιαδισμός!.


Από ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ - ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...