Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Διχασμένη ... πραγματικότητα

του Ηλία Αλεξανδρή

Μάλλον δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη το κάλεσμα που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της 12 Νοέμβρη ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισε για να εφαρμόσει η κυβέρνηση με βασικό κορμό ... τον ΣΥΡΙΖΑ !

Εδώ στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη - μόλις πριν δύο μήνες σχεδόν - οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν για δεύτερη φορά την "Αριστερά" για να μπορέσει ακριβώς να εφαρμόσει ότι πιο βάρβαρο, καταστροφικό και αντιλαϊκό θα μπορούσε να φανταστεί ο πιο διεστραμμένος νεοφιλελεύθερος εγκέφαλος, δηλαδή το 3ο μνημόνιο και την υλοποίηση της συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. 

Όχι δεν πρόκειται για κάποιον διχασμό προσωπικότητας αλλά έναν πρωτόγνωρο  διχασμό της ... πραγματικότητας. 

Πρόκειται για τον διχασμό της πραγματικότητας που είναι αποτέλεσμα από την μια της επιλογής πάνω από 80% των  ψηφοφόρων στις τελευταίες εκλογές να ψηφίσει με το σκεπτικό να μην φύγει από αυτή την σημερινή Ευρώπη κολαστήριο των λαών ...
και των εθνών και από την άλλη να έχει την αυταπάτη ότι αυτό μπορεί να συμβεί με τάχα ισοδύναμα μέτρα χωρίς να υποστεί τις εξοντωτικές συνέπειες των βάρβαρων προαπαιτούμενων, μέσω των μνημονίων που επιβάλει το Δ' Ράιχ της Γερμανοκρατούμενης Ευρωζώνης και Ε.Ε.

Είναι ο ίδιος κυβερνητικός διχασμός της πραγματικότητας ανάμεσα στην από την μια "Αριστερή" ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ ή την "Πατριωτική" κενολογία των ΑΝΕΛ και από την άλλη την εφαρμογή των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών και την πλήρη διάλυση της κρατικής υπόστασης της πατρίδας μας.  

Είναι αυτή η ίδια διχασμένη πραγματικότητα των μνημονίων και της απώλειας της Εθνικής κυριαρχίας μας όπου ακριβώς οι ίδιοι - αλλά και οι εφεδρείες τους, του τύπου ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ - που ευθύνονται για την καταστροφή και την εξελισσόμενη ραγδαία διάλυση της πατρίδας μας, ανέλαβαν  ως σωτήρες και τιμητές να διαχειριστούν τα τραγικά αποτελέσματα των δικών τους πράξεων, για να οδηγήσουν σε εξόντωση τον λαό στο όνομα της σταθερότητας του Ευρώ και της "σωτηρίας" των Τραπεζών με τις διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις και την εκτόξευση του τεχνητού χρέους ώστε να ξεπουληθούν ή να κατασχεθούν - εδώ και τώρα - τα πάντα σε αυτό τον τόπο από αεροδρόμια μέχρι οι πρώτες κατοικίες εκατοντάδων χιλιάδων ελλήνων.  

Μια πραγματικότητα που αναπαράγει με τον πιο σκληρό και χυδαίο τρόπο τις φασιστικές "τεχνοκρατικές" δοξασίες του νεοφιλελευθερισμού που αφού κατάργησε με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και "εργαλειοθήκες" του, την οικογενειακή πρόνοια και την προστασία της μητρότητας, δημιουργώντας τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα, ληστεύοντας τα ασφαλιστικά ταμεία και εκτοξεύοντας την ανεργία στα - επίσημα - επίπεδα του 30% έρχεται στην συνέχεια να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν αρκετά έσοδα στα ταμεία, αφού δεν υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι ασφαλισμένοι και ότι εφόσον τα διαθέσιμα στα ταμεία δεν επαρκούν θα πρέπει να καταργηθούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και να πετσοκοπούν οι συντάξεις των πατεράδων μας και των παππούδων μας. 

Μια πραγματικότητα που στηρίζεται στον διχασμό από την μία της επικοινωνιακής γκεμπελίστικής προπαγάνδας του ευρωμονόδρομου, των "σωτηριών", των success stories και των ΤΙΝΑ και από την άλλη της εφιαλτικής πραγματικότητας της ανεργίας, των λουκέτων, των αυτοκτονιών, της κατάργησης κάθε κοινωνικού και ανθρώπινου δικαιώματος, την κατάργηση στην ουσία της ίδιας της Δημοκρατίας και τελικά ακόμα και αυτής της υπόστασης του ίδιου του ελληνικού κράτους με τις στρεβλώσεις του αλλά και τα όποια δικαιώματα έδινε στον λαό και τους πολίτες μέχρι σήμερα. 

Το τέλος αυτής της διχασμένης πραγματικότητας και της κάθε είδους αυταπάτης μας για την τάχα δημοκρατική και "πολιτισμένη" Ε.Ε. και την "ασφαλή" Ευρωζώνη είναι προαπαιτούμενα για την ανατροπή  όλων των εφαρμοζόμενων πολιτικών εξόντωσης του λαού και διάλυσης της πατρίδας μας. 

Αυτόν τον διχασμό οφείλει κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος, κάθε Δημοκράτης, πατριώτης και ελεύθερος άνθρωπος να παλέψει με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο μέχρι την διάλυσή του και την ανατροπή του, για την σωτηρία του λαού και την απελευθέρωση της πατρίδας μας από κάθε είδους δεσμά εξάρτησης και υποτέλειας. 

* Ο Ηλίας Αλεξανδρής είναι μέλος του ΕΠΑΜ στον πυρήνα Αχαρνών - Καματερού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...