Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Εδώ τρομοκράτης, εκεί τρομοκράτης, πού είναι ο τρομοκράτης;


του Κώστα Γιαννιώτη

Βουίζει ο τόπος, τα κανάλια, τα ραδιόφωνα κι όλα τα μέσα που έχουν ήχο ή γραφή, με το νέας κοπής σήριαλ…. του ‘’επικηρυγμένου από τους τρομοκράτες’’ πρώην υπουργού.… Προστασίας του Πολίτη(!!!) Γ. Πανούση.

Δεν ασχολήθηκα και ούτε πρόκειται να ασχοληθώ με το αληθές ή όχι των καταγγελιών του γιατί δε συνηθίζω να εμπλέκομαι σε…. ενδοοικογενειακές διενέξεις!! Ας τα βρουν οι συγγενείς μεταξύ τους!

Εκείνο όμως που με ερέθισε είναι το γεγονός ότι μιλούν για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου!

Τα μέτρα που προβλέπει το γενοκτόνο τέρας του 3ου μνημονίου και που καλείται να υποστεί η κοινωνία, δεν είναι δυνατόν να περάσουν χωρίς οι δουλοπρεπείς ‘’κυβερνώντες’’ να πληρώσουν τα επίχειρα της εγκληματικής τους πολιτικής. Και το ξέρουν! Κι αντιδρούν, σπασμωδικά, παίζοντας με ...
πρώτο όπλο την…. ‘’τρομοκρατία’’! Άλλωστε οι οδηγίες που έλαβαν άνωθεν ήταν σαφείς.

Μόλις πριν λίγες διέρρευσε στη δημοσιότητα ένας διάλογος που έγινε σε συνάντηση ‘’κυβερνητικών’’ παραγόντων και εκπροσώπων των τοκογλύφων. Στη διάρκεια των ‘’διαπραγματεύσεων’’ και μπροστά στην επιμονή των δανειστών να αρχίσουν άμεσα οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, κάποιος από τους υποτακτικούς ‘’κυβερνητικούς’’ εκπροσώπους τόλμησε να ψελλίσει…. «…μα γιατί τέτοια επιμονή με τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας και την απόρριψη όσων ισοδύναμων σας προτείνουμε;» πήρε την κυνική και μαφιόζικης λογικής απάντηση, από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ: « Γιατί θέλουμε να αποκτήσει ο Έλληνας κουλτούρα φόβου!»!!!!!

Μια και μοναδική φορά ακούστηκε από το ραδιόφωνο του Real fm και στη συνέχεια…. σιωπή!! Απόλυτη! Δεν ξέρω αν και πόσο ξεχείλωσαν το αυτί του παραγωγού που αποκάλυψε το διάλογο!

(Από το 2012 έγραφα και ξανάγραφα ότι δε θέλουν τα λεφτά αλλά την ψυχή αυτού του λαού και περίμενα υπομονετικά στη….. χαραμάδα μου!!)

Μπροστά σ` αυτήν την κυνική πολιτική, η ‘’κυβέρνηση’’ είναι υποχρεωμένη -κατά το συνήθειο της- να σκύψει το κεφάλι και να πάρει το βούρδουλα. Όχι γι` αυτούς ! Για το λαό!

Το καθεστώς -το πολυπλόκαμο αυτό τέρας- παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, αρωγός της ‘’κυβερνητικής’’ πολιτικής. Βάζει μπροστά, για άλλη μια φορά, τους μηχανισμούς του μπαμπούλα της ‘’τρομοκρατίας’’. Τώρα όμως με νέο τρόπο. Όχι με γκαζάκια και βόμβες, αλλά με…. θεσμικά πρόσωπα, που ανασκαλεύουν και αποκαλύπτουν -τάχα- το βαθύ κράτος και το παρακράτος!

Η κοινωνία επιβάλλεται να παρακολουθεί το show, και να  αναζητά εναγωνίως τους τρομοκράτες που επιβουλεύονται τη ζωή ’’επιφανών’’ εκπροσώπων της πολιτικής! Να γυρίσει αλλού τα μάτια και να χάσει από το οπτικό της πεδίο τον πραγματικό τρομοκράτη. Την ‘’ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ’’ και τις πολιτικές της!

Μια ‘’κυβέρνηση’’ που προβάλλει σαν νίκη της το γεγονός ότι το 40 % -και πλέον- των εκτεθειμένων σε κόκκινα δάνεια θα χάσουν το σπίτι τους και θα βρεθεί η οικογένειά τους σε χαρτόκουτα!
Που αδιαφορεί για το γεγονός ότι το 70 % του ελληνικού πληθυσμού -στο σύνολό του- είναι άνεργο!
Που καμαρώνει για την προνοιακή της πολιτική, την ώρα που καταρρέουν τα απομεινάρια των νοσοκομείων και μετατρέπονται σε σκέλεθρα και νεκροκρέβατα του πληθυσμού αυτής της χώρας!
Που είναι θεατής του αφανισμού των εγκαταλελειμμένων σχολείων όλων των βαθμίδων!
Που παρακολουθεί αδιάντροπα τον ξεριζωμό και την προσφυγιά περισσότερων από 300.000 ανθών της πατρίδας μας, στην απέλπιδα προσπάθεια επιβίωσης!
Που προσποιείται ότι δε βλέπει ότι, για πρώτη φορά, οι θάνατοι σ` αυτόν τον τόπο υπερσκέλισαν τις γεννήσεις, με αποτέλεσμα τη σταδιακή μείωση του πληθυσμού της χώρας!
Που εξωθεί στον αφανισμό κάθε μικρομεσαία επιχείρηση σε όφελος ντόπιων και -κυρίως- ξένων τραστ !
Που ξεπουλά, χωρίς ντροπή τα τελευταία ‘’ασημικά’’ του τόπου μας παραχωρώντας τα, πεσκέσια, στους κατακτητές! 
Που παρακολουθεί απαθής έναν ολόκληρο λαό στο κατώφλι της επιθανάτιας εξαθλίωσης!

Αυτός είναι ο τρομοκράτης! Η κατοχική ‘’κυβέρνηση’’ και τα ξένα αφεντικά της! Μια δράκα δωσίλογων, που για να προστατευτεί από τη μήνι του λαού -που θα φτάσει ούτως ή άλλως- σείει τον μπαμπούλα της τρομοκρατίας. Μια μέθοδος με πολλαπλούς στόχους !

Δεν είναι μοναδικός και κύριος στόχος ο αποπροσανατολισμός. Το κύριο είναι η προσπάθεια να αποσπάσει τη συναίνεση της κοινωνίας στη λήψη έκτακτων μέτρων και τη σκλήρυνση των κατασταλτικών μεθόδων και μηχανισμών του κατοχικού καθεστώτος, με στόχο την υποταγή του λαού, που θα σηκώσει κεφάλι και θα απαιτήσει να πατήσει στα πόδια του! Στην αποδοχή και τον εξαγνισμό τους, σαν αναγκαίου μέτρου.

Αυτός ο τρομοκράτης είναι…. τρομοκρατημένος!
Επειδή όμως δόγμα του είναι ο τρόμος, μέσα στον οποίο ζει ο ίδιος -μπροστά στις αναμενόμενες κοινωνικές αντιδράσεις- θα επιχειρήσει να τρομοκρατήσει το λαό !

Ας έχει υπόψη του ο λαός και ας το κρατήσει σαν δεδομένο ότι ο τρόμος μέσα στον οποίο ζουν οι ίδιοι είναι πολύ μεγαλύτερος απ` αυτόν που προσπαθούν να σπείρουν στο λαό!

Για το λόγο αυτό, θα το ξαναπώ. Κάθε μέρα που περνά γίνονται όλο και πιο επικίνδυνοι για τον τόπο !! Είναι ώρα να ξεκουμπιστούν! Όλοι τους!

Χρέος του λαού να τους σπρώξει στο ξεκούμπισμα!

*Ο Κώστας Γιαννιώτης είναι μέλος του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...