Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Το ιδεολόγημα των νεομνημονιακών


του Άκη Σιαμαντζιούρα*

Οι νεομνημονιακοί αποτελούν μία νεοσύστατη κάστα μνημονιακών πολιτικών και πολιτών στην Ελλάδα. Διακρίνονται σε Αριστερούς και Δεξιούς, ανάλογα με το εκλογικό τους αποτύπωμα στις εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015. Δε διστάζουν να αισθάνονται και εθνικά υπερήφανοι για το ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού στο Δημοψήφισμα και κοινωνικοοικονομικά ανακουφισμένοι με το ΝΑΙ της Ελληνικής Βουλής στο Μνημόνιο.

Ο βαθύς πυρήνας του ιδεολογήματος

Οι νεομνημονιακοί οραματίζονται την υποτιθέμενη μετάβαση στη μεταμνημονιακή εποχή με οδικό χάρτη την απαρέγκλιτη υλοποίηση του ...
Μνημονίου, αν και είναι απόλυτα πεπεισμένοι για την προδιαγεγραμμένη αποτυχία του. Αξιόπιστα κριτήρια έγκαιρου εντοπισμού των απανταχού νεομνημονιακών: Η αποδοκιμασία της Ευρωπαϊκής Ελίτ, που υπηρετούν πιστά. Η αποδόμηση των νεοφιλέλευθερων μέτρων, που εφαρμόζουν πειθήνια. Η καταδίκη του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, που προωθούν αριστουργηματικά. Η αποτροπή των κατασχέσεων πρώτης κατοικίας, που λειαίνουν έντεχνα. Η συνέχιση της σκληρής διαπραγμάτευσης, που συμμετέχουν υποκριτικά. Η διακήρυξη ενός παράλληλου προγράμματος, που αγνοούν καθολικά. Η επινόηση ποικίλων ισοδύναμων μέτρων, που ανακυκλώνουν μονότονα. Η δημοσιοποίηση παρακρατικών αποκαλύψεων, που καλλιεργούν συστηματικά. Η αξιοποίηση τρομοκρατικών ενεργειών, που αποπροσανατολίζουν μαζικά.

Όταν το ψάρι δε βρωμάει μόνο απ’ το κεφάλι

Οι αρχιτέκτονες του ιδεολογήματος των νεομνημονιακών δε θα μπορούσαν παρά να είναι ο αχυράνθρωπος Αλέξης Τσίπρας και η πρωθυπουργική αυλή του Μεγάρου Μαξίμου. Ωστόσο, ο εξωραϊσμός  του νέου ιδεολογήματος επιτυγχάνεται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, μεταξύ άλλων, χάρη στους δημοσιογράφους - βουλευτές Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη (Ελλάδα) και Στέλιο Κούλογου (Ευρώπη) και τους συνταγματολόγους - βουλευτές Γιώργο Κατρούγκαλο (Ελλάδα) και Κώστα Χρυσόγονο (Ευρώπη). Στη συνέχεια, ακολουθεί αφενός η πολιτική απενοχοποίηση του νέου ιδεολογήματος, μεταξύ άλλων, από τους κωμικούς Λάκη Λαζόπουλο (Αθήνα) και Χάρρυ Κλυνν (Θεσσαλονίκη) και αφετέρου η χειραγώγηση της κοινής γνώμης από νεομνημονιακά μέσα ενημέρωσης, όπως ενδεικτικά ο ραδιοφωνικός σταθμός “105.5 Στο Κόκκινο”, η εφημερίδα “Η Εποχή” και οι ενημερωτικές ιστοσελίδες “The Press Project”, “Το Κουτί της Πανδώρας” και “AlterThess”.

Ο ευτελισμός του Ναού της Δημοκρατίας

Μετά την αναρρίχησή τους στην εξουσία με αντιμνημονιακή ατζέντα, οι νεομνημονιακοί εκτόνωσαν την πολιτική τους οργή και τις ιδεολογικές τους αντιστάσεις μ’ ένα στιγμιαίο ΟΧΙ στην κάλπη του Δημοψηφίσματος. Σε αγαστή συνεργασία με τους παλαιομνημονιακούς συνοδοιπόρους τους, ολοκλήρωσαν την υπερψήφιση της τρίτης εκδοχής του Μνημονίου, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου του 2015. Πλέον, μετά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές, προωθούν μόνοι όλους τους νόμους με τις επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου, κατασκευάζοντας απροκάλυπτα συνθήκες τεχνητής πόλωσης με τους αθεράπευτα μνημονιακούς (ΠΑΣΟΚ, Θεοδωράκης & Λεβέντης) και τους αντιμνημονιακά μνημονιακούς (ΝΔ & ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ). Ως εκ τούτου, δε διστάζουν να μετατρέπουν τους Έλληνες Βουλευτές σε άβουλα υποχείρια, τη Βουλή των Ελλήνων σε ελλαδικό “κυνοβούλιο” και το Σύνταγμα της Ελλάδας σε μουσειακό έκθεμα.

Εν κατακλείδι, οι αριστεροί νεομνημονιακοί αποτελούν την κορύφωση του πολιτικού αμοραλισμού, της ιδεολογικής υποκρισίας και του κομματικού καιροσκοπισμού της εξάχρονης σκοτεινής περιόδου του Μνημονίου. Με την ακόρεστη δίψα τους για εξουσία, αποτελούν την πιο επικίνδυνη πολιτική αίρεση της Αριστεράς, την πιο εμετική κάστα πολιτικών της Ελλάδας και την πιο μεταδοτική ιδεολογική ασθένεια της Ευρώπης. Πειθήνια όργανα, εκτελεστές συμβολαίων, είναι πρόθυμοι να πουλήσουν και την ίδια τους τη “μάνα”, τη Ριζοσπαστική Αριστερά. Πόσο μάλλον, τους ανυπεράσπιστους Έλληνες, την άμοιρη Ελλάδα και το δύσμοιρο Ελληνισμό.

------------------------------

* Ο Άκης Σιαμαντζιούρας είναι διδάκτορας Οικολογίας

Aπό Βαθύ Κόκκινο μέσω ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ - ΕΠΑΜ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...