« Ο τρομοκράτης δεν έχει άλλη έγνοια παρά να βιάσει και να σκοτώσει »Une Syrienne combattant Daech
Η 40χρονη σύρια μαχήτρια Sliviya Kuri, εγκατέλειψε την εταιρία της για να ενταχθεί σ΄ένα τάγμα λαικών πολιτοφυλακών στην επαρχία της Hassaké που πολεμάει την Daech.

Kατά τη διάρκεια των 5 τελευταίων χρόνων από τους τρομοκράτες στη Συρία δεν γλίτωσε κανείς ούτε παιδιά ούτε γυναίκες ούτε γέροι διηγείται στο  Sputnik.« Ο τρομοκράτης δεν έχει άλλη έγνοια παρά να βιάσει και να σκοτώσει να καταστρέψει και να κλέψει…γι αυτό αποφάσισα να μάθω να χειρίζομαι τα όπλα. « , συνεχίζει η κ.Kuri.

Υποχρεώθηκε ν΄αφήσει τα μικρά παιδιά της στους γονείς της για να έχει ...
τη δυνατότητα να προστεθέί στις τάξεις των μαχητών στην πόλη της. »Προσεύχομαι στο Θεό να επανέλθει η ειρήνη στη χώρα μας »… »τα παιδιά μου μου λείπουν πάρα πολύ αυτό είναι επίπονο.Ονειρεύομαι ότι ζουν σε μια χώρα που βασιλεύει η ειρήνη,η αγάπη η φιλία και όπου η τρομοκρατία δεν έχει θέση. « .

Ο άνδρας μιας άλλης σύριας της 26χρονης Sakhar Bahnia, σκοτώθηκε από τους τρομοκράτες εξ αιτίας μιας θέσης που κατείχε στη δημαρχεία της πόλης.Έπειτα από το θάνατό του η χήρα αποφάσισε να ενταχθεί στο γυναικείο τάγμα της πόλης. »Η πατρίδα είναι ανεκτίμητη.Όταν χάσεις κάτι ή καποιον είναι δυαντόν αν το αντικαταστήσεις.Αλλά ανα στερηθείς την πατρίδα σου αυτή η απώλεια είναι αντικάθισταται από τίποτα ! » τονίζει η κ. Bahnia, σε συνέντευξη στο Sputnik.

Des femmes elles aussi prennent les armes pour combattre Daech

« Γι αυτό υποστηρίζω όλες τις νέες κοπέλες που παίρνουν τα όπλα για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους.Στη Συρία γεννηθήκαμε και στη Συρία  θα παραμείνουμε να πολεμήσουμε κατά της τρομοκρατίας »,συμπεραίνει…. sputnik 14.1.16

Πηγή: dimpenews.com