Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Έχουμε την πιο "σκληρή" Ολιγαρχία


Όσο και αν ακούγεται παράξενο, η χρεοκοπημένη και εξαθλιωμένη Ελλάδα, έχει την πιο πλούσια αναλογικά ολιγαρχία στο κόσμο.
Στις λίστες ελβετικών τραπεζών και εξειδικευμένων εταιρειών, υπάρχουν 576 Ελληνες που διαθέτουν συνολικά περιουσία 88 δισ. δολαρίων. Αυτοί είναι μόνο όσοι διαθέτουν προσωπική περιουσία άνω των 30 εκατομμυρίων έκαστος. Μεταξύ αυτών των Ελλήνων, στις σχετικές λίστες των Wealth-X και UBS, συμπεριλαμβάνονται 11 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι που διαθέτουν μαζί περιουσία 18 δισ. Δολαρίων. 

Ενώ σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, αντιστοιχεί ένας δισεκατομμυριούχος ανά τρία εκατομμύρια ανθρώπους, στην ...
Ελλάδα, αντιστοιχεί ένας δισεκατομμυριούχος ανά εννιακόσιες χιλιάδες περίπου Έλληνες. Αυτό δείχνει ότι η Ελλάδα έχει αναλογικά τους πιο πολλούς δισεκατομμυριούχος.

Οι απλοί τώρα εκατομμυριούχοι Έλληνες, δηλαδή αυτοί που διαθέτουν ατομική περιουσία από ένα εκατομμύριο δολάρια μέχρι 30 εκατομμύρια, έχουν υπολογιστεί από την ελβετική Julius Baer σε 34.723 άτομα. Αν πάρουμε το μέσο όρο αυτού του πλούτου, δηλαδή τα 15 εκατομμύρια δολάρια και κάνουμε τον σχετικό πολλαπλασιασμό, τότε βρίσκουμε πως αυτοί οι 34.723 Έλληνες, διαθέτουν τουλάχιστον συνολική περιουσία 520,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στα οποία, αν προσθέσουμε και τα 88 δισεκατομμύρια των πιο πάνω 576 πολυεκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων Ελλήνων, τότε έχουμε μια συνολική περιουσία 608,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων για μόνο 35.299 (34.723 + 576) Έλληνες. Δηλαδή σχεδόν διπλάσια περιουσία από το συνολικό δημόσιο χρέος.

Από όλα τα πιο συνάγεται ότι η Ελλάδα διαθέτει την πιο "σκληρή" οικονομική ολιγαρχία.

Ας αναρωτηθούμε λοιπόν τώρα όλοι. Ποιος ενδέχεται να ελέγχει το ελληνικό πολιτικό σύστημα και φυσικά τις εξελίξεις της κρίσης και τους σχετικούς νόμους; Εμείς οι απλοί πολίτες ή οι πιο πάνω δισεκατομμυριούχοι και πολυεκατομμυριούχοι; Ποιος τελικά θα είναι ο χαμένος και ποιος ο κερδισμένος από την τεχνητή κρίση που έχει προκληθεί;

Αυτό το πρόβλημα διορθώνεται μόνο με πολιτειακή αλλαγή, ώστε να αποσπαστεί το πολιτικό σύστημα από τον έλεγχο της οικονομικής ολιγαρχίας και να περάσει στα χέρια των απλών Ελλήνων πολιτών. Ποιος όμως περιμένουμε να το κάνει αυτό; Μήπως το απόλυτα ελεγχόμενο πολιτικό σύστημα από μόνο του; 


Πηγή: http://hassapis-peter.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...