Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Μάρτυρας κατηγορίας , το Αιγαίο !

του Κώστα Γιαννιώτη*

Σ` αυτή τη μικρή γωνιά του κόσμου, που την ονομάζουν Ελλάδα, σ` αυτόν το μυτερό βράχο του χάρτη, που βουτά προκλητικά στο αρχιπέλαγος του Αιγαίου, τραγουδήθηκαν θρύλοι και μύθοι, ιστορήθηκαν ηρωισμοί, που απ` αυτούς γεννήθηκε η παράδοσή μας, το ΕΙΝΑΙ μας.  Ζυμώθηκε αυτός ο λαός με την αισθαντικότητα, την ευαισθησία, την τρυφερότητα, το εύκολο γέλιο αλλά και το εύκολο δάκρυ. Βαθύτερο και πιο συμπαγές γνώρισμά του, η αγάπη για τη ζωή και τον Άνθρωπο ! Η αγάπη για το ατλάζι του ουρανού που σκεπάζει αυτόν τον τόπο και τη μοσχοβολιά της Άνοιξης, που την ερωτεύεται καθετί που ανασαίνει. 

Μέσα από τη δισχιλιόχρονη, βασανιστική και αιματοποτισμένη, διαδρομή αυτού του λαού μέσα από τα στενορύμια της ιστορίας πραγματώθηκε η μετάγγιση, από γενιά σε γενιά, αυτών των γνωρισμάτων, αυτής της αγάπης για τους ανθρώπους και τη ζωή, και μετουσιώθηκε σε δυο λέξεις: Ανθρωπιά και Αλληλεγγύη
Αυτά ακριβώς τα γνωρίσματα, όσων έζησαν και ζουν πάνω σ` αυτόν ...
το θαλασσοδαρμένο βράχο του αρχιπελάγους του Αιγαίου, αποτελούν και την ειδοποιό διαφορά αυτού του λαού από άλλους.   

Αυτό το χιλιοτραγουδισμένο Αιγαίο, που για χάρη του ο Οδ. Ελύτης γράφει πως …. «Ένα δειλινό στο Αιγαίο, περιλαμβάνει τη χαρά και τη λύπη σε τόσες ίσες δόσεις που δε μένει στο τέλος παρά η αλήθεια», είναι αυτό που ξεγυμνώνει σήμερα κάθε τι που δεν έχει σχέση με την ΑΛΗΘΕΙΑ !!
Μέσα στα αφρισμένα του κύματα απογυμνώνει τους πολιτικούς απατεώνες, τους πολιτικούς εγκληματίες της περίφημης Ε.Ε. και των ‘’ιδεωδών’’ της !!
Αποκαλύπτει την υποκρισία και το φασισμό που κρύβουν κάτω από το μειλίχιο ύφος και τη σοβαροφάνεια των λόγων, οι πραίτορες της ….. ‘’ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης’’ !!

Κόπτονται – τάχα – για την τύχη των άμοιρων προσφύγων και ……. ‘’συσκέπτονται’’ για την εξεύρεση λύσης του προβλήματος που οι ίδιοι δημιούργησαν, ενώ την ίδια ώρα ορθώνουν ατσαλοδεμένους τοίχους για να προφυλαχτούν από τα θύματά τους!!

Για τα αίτια αυτής της – ιστορικών διαστάσεων – τραγωδίας, ούτε λέξη. Γιατί αν τολμούσαν να ανοίξουν τα στόματά τους για τις αιτίες, θα έπρεπε κα καταχωρίσουν τα ονόματά τους και τις πολιτικές τους στους πρωταίτιους αυτής της τραγωδίας. 
Τους ξεβράκωσε ο άλλος ανεκδιήγητος υπαλληλίσκος της χρηματιστικής μαφίας, ο Τόνι Μπλερ, που σε συνέντευξή του στο CNN παραδέχτηκε – εμμέσως πλην σαφώς – πως η σημερινή κατάσταση με τους τζιχαντιστές στη Συρία δεν είναι τίποτε άλλο παρά απότοκος της δικής ΤΟΥΣ πολιτικής στο Ιράκ !!
Ελπίζουν όμως στη λήθη ή την άγνοια των λαών. Και δε φτάνει αυτό αλλά διακατέχονται και από τη σφοδρή επιθυμία να δρέψουν δάφνες για τα σημερινά κροκοδείλια δάκρυα και να κάνουν …… ‘’μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα’’ !!

Δε φτάνει που τα πολιτικά εκτρώματα του φασισμού, διαφεντεύουν και διαγουμίζουν τις τύχες εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων της Ευρώπης, κάτω από το μανδύα της ΕΕ, αλλά επιδιώκουν να καρπωθούν και τις δάφνες της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, που ανήκουν εξ ολοκλήρου σ` αυτόν τον ταπεινό και ανώνυμο άνθρωπο που ζει και αναπνέει τον αιγιοπελαγίτικο αέρα ! Τον ταπεινό και θαλασσοδαρμένο βαρκάρη, τον ξωμάχο με το ρυτιδιασμένο - από το αιγιοπελαγίτικο δρολάπι - πρόσωπο, τον ονειροπόλο και μοναχικό δάσκαλο των εγκαταλελειμμένων νησιών μας, τον παπά που λειτουργεί σε ξωκλήσι , τον χωρίς μέσα λιμενικό, τον  εμποράκο που φυτοζωεί, τη μαυροντυμένη και ορφανεμένη από τη μετανάστευση γιαγιά, που όλοι τους άνοιξαν μια τεράστια αγκαλιά, τα σπίτια τους και τα ξωκλήσια τους στους κατατρεγμένους συνανθρώπους μας ! Τους τάισαν από τη μπουκιά τους, τους έντυσαν από τα φτωχόρουχα που τους έχουν αφήσει ακόμα οι κατακτητές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους, τους στέγνωσαν και τους ζέσταναν με την αγάπη και τη θαλπωρή τους, πριν τους αφήσουν να συνεχίσουν το δρόμο τού Γολγοθά τους !   

Την ίδια ώρα, τα θρασίμια της ΕΕ, αφού πρώτα έκλεψαν τα όνειρα και τη ζωή του ελληνικού λαού, τώρα προσπαθούν να οικειοποιηθούν και την απεριόριστη ανθρωπιά του. Την ψυχή του ! Είναι οι φεντεραλιστές της Ευρώπης, που δεν  εκπροσωπούν τίποτε περισσότερο από τη χρηματοπιστωτική μαφία. Που προσπαθούν να δώσουν σάρκα και οστά στο όνειρο του Χίτλερ για μια ναζιστική ‘’ενωμένη Ευρώπη’’  !  Αυτοί που εξέθρεψαν και συντηρούν τους κάθε είδους τζιχαντιστές ! 
Αυτοί που μετέτρεψαν το φωτεινό Αιγαίο – και όλη τη Μεσόγειο  - σε μαζικό υγρό τάφο, δηλώνουν (βλ. Γιούνκερ) ότι είναι περήφανοι για τα ανθρωπιστκά ιδεώδη της ΕΕ, όπως αυτά εκδηλώνονται μέσα από τη στάση των ανθρώπων των νησιών μας.
Λάθος, πολιτικέ απατεώνα ! Η ΕΕ, τα δικά της, ναζιστικά ‘’ιδεώδη’’ και ο απλός Έλληνας τα δικά του ΙΔΕΩΔΗ της ανθρωπιάς, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της αλληλεγγύης !! 

Δεν έφταναν όμως όλα αυτά ! Έπρεπε να παρακολουθήσουμε και την παράσταση των ντόπιων πολιτικών υπαλλήλων του δωσιλογισμού, που θεώρησαν σαν ευκαιρία την τραγωδία ενός άλλου λαού για να ζητήσουν ανταλλάγματα. 
Κουνώντας φωτογραφίες με τα άψυχα κορμάκια μωρών και βρεφών - που στο στοματάκι τους είχε απομείνει να στεγνώνει το αλάτι του Αιγαίου – ζητούν από τους υπεύθυνους του εγκλήματος, και βιαστές του ελληνικού λαού, να συμψηφίσουν την ανθρωπιά τού λαού μας με μέρος του ‘’χρέους’’ ΤΟΥΣ !

Εξαπατώντας για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό, κάνουν δήθεν εθνική πολιτική, ενώ έχουν παραδώσει κάθε ιερό και όσιο αυτού του τόπου, στους γύπες και τα κοράκια ! 
Δεν ορρωδούν προ ουδενός για να κρατήσουν την εξουσία ! Είναι αδίστακτοι και γι` αυτό επικίνδυνοι !

*Ο Κώστας Γιαννιώτης είναι μέλος του ΕΠΑΜ


Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο τεύχος Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2015, 
της Πολιτικής Επιθεώρησης‘’ΑΝΑΠΟΔΑ’’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...