Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΑΝ τραβήξουν τον αναπνευστήρα του τέρατος !!

του Κώστα Γιαννιώτη*

Μπροστά στο φόβο του συστήματος από μια κοινωνία που αρχίζει να ξυπνά από το λήθαργο και να κινεί τα μέλη της απειλητικά, ξαναστήνουν τη μούμια του δικομματισμού και προσπαθούν να εγκλωβίσουν, για άλλη μια φορά, την κοινωνία, στα πλοκάμια του τέρατος!
Προσπαθούν να συντηρήσουν το αιμοβόρο τέρας του συστήματος, που, αν και διασωληνωμένο, διατηρείται αλώβητο!

Ενόψει του νομοσχεδίου γενοκτονίας του ελληνικού λαού, που προωθεί  η κυβέρνηση των ‘’αριστερών’’ δωσίλογων, ένα πλατύ φάσμα του κοινωνικού ιστού ξεσηκώνεται, σε μια ενστικτώδη κίνηση άμυνας και αυτοσυντήρησης.
Κινήσεις διαφόρων κοινωνικών στρωμάτων δίνουν ελπιδοφόρα μηνύματα αντίδρασης. Αρχίζει να αχνοφαίνεται η ελπίδα ότι ο κατακερματισμένος κοινωνικός ιστός αρχίζει σιγά σιγά να ανασυνθέτει τα κομμάτια του.

Ο ξεσηκωμός των αγροτών αποτελεί την αιχμή του δόρατος αυτής της κοινωνικής αντίδρασης.
Μέσα απ` αυτόν τον ξεσηκωμό αρχίζει να αχνοφαίνεται η ελπίδα ότι ...η σύγκρουση αυτή με την κυβέρνηση δε θα είναι άλλη μια κούφια τουφεκιά στον αέρα αλλά θα πάρει τη μορφή σύγκρουσης με το σύστημα, με το τέρας, με το κατοχικό καθεστώς! Δείχνει να θέλει να επεκταθεί και να γιγαντωθεί!

Σ` αυτήν την κρίσιμη στιγμή, στις πλάτες των αγροτών, στην ‘’ψυχή’’ που θα δείξουν και στις επιλογές τους, πέφτει βαρύ το φορτίο της σωτηρίας όχι μόνο των οικογενειών τους, όχι μόνο των παιδιών τους, όχι μόνο των σπιτιών τους, αλλά και της ίδιας της πατρίδας!!
ΑΝ αντιληφθούν ότι η πατρίδα κατακερματίζεται και αφανίζεται κι ότι κανένας, ποτέ και πουθενά δεν κατόρθωσε να επιβιώσει χάνοντας την πατρίδα του …..
ΑΝ αντιληφθούν ότι η οποιαδήποτε πρόσκαιρη ‘’λύση’’ στα δικά τους προβλήματα, θα είναι το ‘’κόκκαλο’’ στο σκύλο, που στόχο θα έχει να τους αποκόψει από τον αγώνα των άλλων στρωμάτων και να τους κάνει εύκολο θύμα των σχεδίων του καθεστώτος αύριο …..
ΑΝ αντιληφθούν ότι τώρα είναι η ώρα να μην περιοριστούν στις δικές τους μόνο, κλαδικές, διεκδικήσεις, αλλά να αγκαλιάσουν, μαζί με τα δικά τους, τα αιτήματα και των άλλων στρωμάτων της κοινωνίας ………
ΑΝ αντιληφθούν ότι όλοι μαζί πρέπει να στήσουν συντονισμένο αγώνα εναντίον του κοινού εχθρού, του τέρατος του κατοχικού καθεστώτος που επέβαλε στη χώρα μας η κόλαση της Ε.Ε. με όπλο της το ΕΥΡΩ ……
Τότε υπάρχει ελπίδα για τον τόπο μας!! Για ‘’τις πεζούλες και τα καλύβια μας’’ !!
Αλλιώς, ένας ένας και ο κάθε κλάδος χωριστά, θα αφανίζεται, η χώρα θα εκποιηθεί, κομμάτι κομμάτι και θα αφανιστεί από το χάρτη των κρατών! Αυτό επιδιώκουν!

ΑΝ τραβήξουν όλοι μαζί τα σωληνάκια που, με το αίμα του κάθε πολίτη, συντηρούν το τέρας που τρώει τα σπίτια τους, τα παιδιά τους και το βιος τους, μόνο τότε έχουν ελπίδα σωτηρίας!
ΑΝ τραβήξουν όλοι μαζί τα σωληνάκια της αιμοδοσίας του τέρατος, που δεν είναι άλλα από τις εφορίες και τις τράπεζες!
ΑΝ μαζί με τις άλλες κοινωνικές ομάδες, αποκλείσουν κάθε εφορία και κάθε τράπεζα, σε κάθε πόλη και χωριό, τότε ……
Ζήτημα ελάχιστου χρόνου θα είναι πλέον το σπαρτάρισμα του τέρατος!
ΑΝ του τραβήξουν τον αναπνευστήρα!! Κι ο αναπνευστήρας δεν είναι στις εθνικές οδούς! Είναι μέσα στις πόλεις και τα χωριά!
Στις εθνικές οδούς θέλουν τους αγρότες οι αγροτοπατέρες και τα αφεντικά τους  στα κομματικά γραφεία, κι ας κάνουν πως τους ενοχλεί, τάχα και τους …..‘’βάζει σε μπελά’’ ο αποκλεισμός των δρόμων! Στην πραγματικότητα εκεί τους θέλουν! Μακριά από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο και αποκομμένους!!  
ΑΝ το καταλάβουν, βλέπω το καθεστώς να τρίζει!!

*Ο Κώστας Γιαννιώτης είναι μέλος του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...