Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Γερμανο-Γαλλικό Τελεσίγραφο Επιβολής Ευρωπαϊκού Υπερκράτους καταγγέλλουν Βρετανικές Εφημερίδες


Απόδοση Μιχ. Στυλιανού

Σπασμωδική αντίδραση πανικού στο Brexit

Γερμανο-Γαλλικό Σχέδιο Ευρωπαϊκου Υπερκράτους θα παρουσιασθεί σήμερα το απόγευμα, υπό μορφήν τελεσιγράφου, από τον Γερμανό υπουργός των Εξωτερικών Στάϊνμάγιερ, σε σύνοδο της ομάδας κρατών του Βιζεγκραντ, που αποτελείται από την Πολωνία, την Τσεχία, την Ουγγαρία και την Σλοβακία.
Αυτή είναι η δραστική γερμανο-γαλλική αντίδραση στο βρετανικό δημοψήφισμα υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, κατά πληροφορίες βρεταννικών εφημερίδων, που επισημαίνει και σχολιάζει το αμερικανικό οικονομικό πρακτορείο ZeroHedge, το οποίο αναφέρει:

«Οι υπουργοί των Εξωτερικών της Γερμανίας και της Γαλλίας αναμένεται να παρουσιάσουν, κατά τελεσιγραφικό, όπως περιγράφεται, τρόπο, ένα σχέδιο για την ουσιαστική κατάργηση των κρατών που συμμετέχουν στην ΕΕ. Οπως γράφει η εφημερίδα Νταίηλυ Εξπρές, η συγκλονιστικά προβλέψιμη τελική λύση στην υπαρξιακή κρίση της ΕΕ που πυροδότησε το Brexit, είναι ένα από μακρού έτοιμο σχέδιο να μορφοποιήσουν της χώρες της ηπείρου σ’ ένα γιγάντιο υπερκράτος.

Οι ριζοσπαστικές προτάσεις σημαίνουν ότι οι χώρες της ΕΕ θα χάσουν το δικαίωμα να έχουν δικά τους στρατό, ποινικό δίκαιο, φορολογικό σύστημα ή κεντρική τράπεζα και όλες αυτές οι εξουσίες θα μεταφερθούν στις Βρυξέλλες. Κατά την Νταίηλυ Εξπρές το εννεασέλιδο σχέδιο έχει εξαγριώσει ορισμένους Ευρωπαίους ηγέτες.

Τα σχέδια για τη δημιουργία μιας σφιχτότερης Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης χαρακτηρίζονται απόπειρα δημιουργίας «Ευρωπαϊκού Υπερκράτους» γράφει και η Νταίηλυ Μαίηλ.

Ο Γερμανός υπουργός των Εξωτερικών Φράνκ-Βάλτερ Σταϊνμάγιερ και ο Γάλλος συνάδελφός του Ζαν-Μαρκ Εϋρώ παρουσίασαν σήμερα μια πρόταση στενώτερης ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης, βασιζόμενης σε τρεις κρίσιμες περιοχές –εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια, μεταναστευτική κρίση και οικονομική συνεργασία.

Αλλά τα σχέδια χαρακτηρίσθηκαν «τελεσίγραφο” στην Πολωνία, με το επιχείρημα ότι συνεπάγονται την υποχρέωση των χωρών-μελών να μεταφέρουν στην ΕΕ τις ένοπλες δυνάμεις τους, την οικονομική τους διαχείριση και τους συνοριακούς ελέγχους τους. 

Επίμαχο είναι επίσης ότι τά κράτη μέλη θα χάσουν όποιον ελάχιστο έλεγχο διατηρούν επί των συνόρων τους, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας να επιτρέπουν την είσοδο και να διαχειρίζονται την γεωγραφική κατανομή προσφύγων.

Η Νταίηλυ Εξπρές αναφέρει ότι η πραξικοπηματική απόπειρα πυροδότησε μανία και πανικό στην Πολωνία -παραδοσιακή σύμμαχο της Βρετανίας στον αγώνα κατά της ομοσπονδιοποίησης- μετά την διαρροή του σχεδίου στο πολωνικό ειδησεογραφικό κανάλι TVP INFO.

Το δημόσιο δίκτυο ανέφερε ότι η πρόταση-βόμβα θα παρουσιαστεί στη σύνοδο της ομάδας Βίζεγκραντ από τον κ. Στάϊνμάγιερ, στη διάρκεια της ημέρας. Αποσπάσματα της εννεασέλιδης έκθεσης δημοσιεύθηκαν σήμερα, ενώ γινόταν η συνάντηση στο Βερολίνο των ηγετών Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας για την “Κρίση του Brexit”.

Στην εισαγωγή της έκθεσης οι δύο υπουργοί (Γερμανός και Γάλλος) έγραψαν. « Οι χώρες μας συνδέονται με κοινή μοίρα και κοινές αξίες, που ωθούν σε ολοένα στενώτερη ένότητα μεταξύ των πολιτών μας. Κατά συνέπειαν θα αγωνιστούμε για μια πολιτική ένωση στην Ευρώπη και καλούμε τους επόμενους Ευρωπαίους να συμμετάσχουν σ’ αυτή την προσπάθεια».

Αντιδρώντας στο πραξικόπημα, ο Πολωνός υπουργός των Εξωτερικών εξερράγη. ” Φυσικά και δεν είναι καλή η προτεινόμενη λύση. Επειδή πολλά έχουν αλλάξει από τότε που επινοήθηκε η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση.

«Η διάθεση των ευρωπαϊκών κοινωνιών είναι διαφορετική. Η Ευρώπη και οι ψηφοφόροι μας δεν θέλουν να παραδώσουν την ΄Ενωση στα χέρια των τεχνοκρατών.

Γι’ αυτό θέλω να το συζητήσουμε, εάν αυτή είναι πράγματι μια καλή σύνταγη, ακριβώς σήμερα, στον απόηχο του Brexit.”

Yπάρχει σήμερα ένα βαθύ ρήγμα στην καρδιά της Ευρώπης για το πως πρέπει να προχωρήσουν σ’ αυτό το σχέδιο, υπό το φως του βρεταννικού δημοψηφίσματος υπέρ της απόσχισης.

Ορισμένες προσωπικότητες προειδοποιούν εναντίον της απόπειρας εξαναγκασμού σε παραπέρα πολιτική συγχώνευση, επισημαίνοντας ότι εάν επέμεναν να το κάνουν εναντίον της θελήσεως των ευρωπαϊκών λαών, θα πυροδοτούσαν περαιτέρω ένταση του ευρωσκεπτικισμού.

Πηγή: freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...