Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Γαλέρα, η .... ‘’ΕΛΛΑΣ’’ !!

Του Κώστα Γιαννιώτη

Η καταιγίδα φοροεπιδρομών που έρχεται με το τέλος του καλοκαιριού δε θα έχει προηγούμενο! 
Ό,τι είχε απομείνει όρθιο από τα δικαιώματα των εργαζομένων, θα κατεδαφιστεί! Ό,τι φυτοζωούσε και ανέπνεε, θα το τυλίξουν σε σάβανο και θα το θάψουν με διαδικασίες  express!
Κάθε σπίτι θα περάσει στα χέρια των ξένων αρπακτικών (funds), μηδέ εξαιρουμένων κι αυτών των πρώτων κατοικιών, που κατάφερε να ...... ‘’σώσει’’ ο υπάλληλος, που παριστάνει τον πρωθυπουργό, ο έχων το ...... ‘’ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς ’’ – τρομάρα του!

Κάθε ένας απ` αυτούς που μέχρι σήμερα ονομαζόταν εργαζόμενος και είχε την υποψία ότι καλύπτονταν από κάποια αποκαΐδια συλλογικών συμβάσεων, θα νιώσει στο πετσί του το νέο δόγμα του ‘’ηθικού πλεονεκτήματος’’ που θα τον αφήσει γυμνό στις διαθέσεις του κάθε εργοδότη, που θα τον καλεί – και με την άδεια Τσίπρα – να υπογράψει ατομικό συμβόλαιο για ...... ωριαία εργασία! Για εργασία χωρίς ωράριο, χωρίς ασφάλιση, χωρίς υπερωρίες, χωρίς επιδόματα, χωρίς......, χωρίς......!  

Οι ομαδικές απολύσεις – το συνεχές και επίμονο αίτημα την εργοδοτών, εδώ και χρόνια – απελευθερώνονται, σε δόξα του ...... ‘’ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς’’ και όλων των ανθρωπόμορφων που παριστάνουν το πολιτικό προσωπικό αυτού του τόπου! 
Τα δάνεια που θα περάσουν στα νύχια των αρπακτικών, θα τους προσφερθούν δώρο! Μπαξίσι σε ένδειξη υποταγής στα κελεύσματα του ράιχ της ΕΕ και του ΔΝΤ! 

Το σπίτι του κάθε πολίτη θα προσφερθεί θυσία Μολώχ στο θεό Βάαλ των τραπεζιτών!
Καταναλωτικά δάνεια, θα προσφερθούν στα funds στην εξευτελιστική τιμή του 0,5% της αξίας τους! ( Π.χ. ακόμα και ένα εξυπηρετούμενο καταναλωτικό δάνειο των 10.000, θα πωληθεί στα funds στην τιμή των 50 ευρώ) !!!! Ναι καλά διαβάσατε! Των ΠΕΝΗΝΤΑ ευρώ!! Μόνο που ο δανειολήπτης δε θα έχει κανένα δικαίωμα να ωφεληθεί από τη ρύθμιση αυτή! Δε θα έχει το δικαίωμα να το αγοράσει ο ίδιος, στην ίδια ή και σε υψηλότερη τιμή! Γιατί δε θα έχει το προνόμιο να είναι συγγενής του υπουργού οικονομικών και να έχει δικό του fund!!!! 

Μια ολόκληρη χώρα έχει μετατραπεί σε ρωμαϊκή γαλέρα, των ‘’αγορών’’, της ΕΕ και του ΔΝΤ! 
Την εντολή για το ρυθμό στο κουπί τον δίνουν οι πραίτορες! Το τύμπανο της πλώρης το χτυπούν οι γραικύλοι, και οι ποικιλόχρωμοι δωσίλογοι, με πρώτον τον δήθεν πρωθυπουργό!                                                                                                               
Δεν ήρθε ακόμα η ώρα να βγει το μαστίγιο και το κνούτο! Θα το βγάλουν κι αυτό, την ώρα που οι πραίτορες θα διαπιστώσουν ότι το ...... κουπί πάει αργά! Και τότε όσοι δεν πεταχτούν στον ωκεανό, θα δουν την πλάτη τους να αυλακώνεται από τα λουριά του κνούτου και το αίμα τους να προσφέρετια άφθονο, προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού των ‘’αγορών’’! 

Την ίδια ώρα, τα αννθρωποειδή, που παριστάνουν τους κυβερνώντες αυτού του τόπου, καμαρώνουν για τις επιτυχίες τους! Καμαρώνουν και κομπορρημονούν δείχνοντας ότι είναι όχι μόνο δυνάστες, όχι μόνο προσκυνημένοι, αλλά και υβριστές τής κοινωνίας!   

Θυμάται κανένας, τον Άρη; 
Σε όσους απόμεινε ιστορική μνήμη και – έστω λίγη- αξιοπρέπεια, θα θυμούνται ότι, στο λόγο του στη Λαμία, βροντοφώναξε ότι οι πατριώτες πολεμούν για να υπερασπιστούν τα καλύβια τους και τις πεζούλες τους!
Οι απόγονοι του Γ΄ Ράιχ το θυμούνται καλύτερα από πολλούς σημερινούς ελληνόφωνους!  Και τους πονά η ανάμνηση αυτή! Γι` αυτό βάλθηκαν να πάρουν τα καλύβια και τις πεζούλες τού καθένα που ζει πάνω σ` αυτό το κομμάτι γης που λέγεται Ελλάδα! 

Αν τους αφήσουμε θα το καταφέρουν! Και τότε ...... ενώ τα κόκκαλα των πατεράδων τους θα στραφταλίζουν από ικανοποίηση, τα κόκκαλα των δικών μας πατεράδων θα τρίζουν από πόνο και θα προσπαθούν να ξανασηκωθούν για να τελειώσουν το έργο που δεν μπορούν να ολοκληρώσουν αυτοί τους οποίους άφησαν πίσω τους σαν απογόνους! 

Είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να τους αφήσουμε! 
Κόντρα σε όλους αυτούς που οικτίρουν και λοιδορούν αυτό το λαό, εγώ θα επιμένω πως ο λαός μας δεν έχασε ούτε το τσαγανό του, ούτε την αξιοπρέπειά του! 
Απλά δε βρήκε ακόμα την ....... καλή του ώρα! Θα τη βρει! Θα συνέλθει από το σοκ και την αμηχανία! Είμαι σίγουρος γι` αυτό! Ας το θυμούνται όλοι! Κυρίως όμως, όλα τα θρασίμια, που σήμερα καταλαμβάνουν τα βελούδινα καθίσματα του ..... οίκου που το ονομάζουν Βουλή!

4 - 6 - 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...