Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Διεθνείς οικονομικοί αναλυτές : Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποπληρώσει το χρέος της και το 2017 θα καταρρεύσει η οικονομία

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Οι φόβοι ολοένα και αυξάνονται σήμερα για την Ελλάδα η οποία οδεύει προς την πλήρη οικονομική κατάρρευση, καθώς αγωνίζεται...



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Οι φόβοι ολοένα και αυξάνονται σήμερα για την Ελλάδα η οποία οδεύει προς την πλήρη οικονομική κατάρρευση, καθώς αγωνίζεται να επιστρέψει στις αγορές μέσω συνεχών  δανείων του προγράμματος διεθνούς διάσωσης, αναφέρει ο βρετανικός τύπος.

Η οικονομική εταιρεία αναλύσεων «Όμιλος της Ευρασίας» έχει προβλέψει ότι η χώρα μας θα αντιμετωπίσει μια σοβαρή οικονομική αναστάτωση  το επόμενο έτος (2017). Η Ελλάδα, είναι στα πρόθυρα της πτώχευσης, και εξακολουθεί να αγωνίζεται σε μεγάλο βαθμό  για την αποπληρωμή των  δανείων  από το ΔΝΤ, αναφέρει η ανάλυση της εταιρείας .

Πέρυσι η χώρα μας  έμοιαζε να  πιθανό να αποχωρήσει ακόμη και από την ΕΕ πριν επιτευχθεί συμφωνία η οποία κράτησε την χώρα στην ζωή.

Ωστόσο, οικονομικοί αναλυτές, και εταιρείες οικονομικών αναλύσεων προβλέπουν  ένα ζοφερό μέλλον με την κατάσταση  να οδηγείται σε χειρότερα «μονοπάτια», προτού έρθουν τα καλύτερα για τη χώρα της Μεσογείου.

Οι διαμαρτυρίες στην χώρα μας αρχίζουν να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και να  γίνονται βίαιες, ενώ πάνω από 45.000 άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά των περικοπών στις συντάξεις.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στα χαράτσια σε φόρους και τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος

Η ανακοίνωση της εταιρείας Eurasia Group, αναφέρει : «Η κυβέρνηση στην Ελλάδα θα δυσκολευτεί πάρα πολύ να ολοκληρώσει τη δεύτερη αναθεώρηση της διάσωσης της».

Η επόμενη δόση μετρητών ύψους 7,5 δις € θα τις πληρωμές χρεών που οφείλονται από τώρα και μέχρι το τέλος του έτους,  αφήνει  μόνο ένα μικρό κομμάτι να φτάσει στην πραγματική ελληνική οικονομία.

Η εταιρία αναλυτών προβλέπει επίσης ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει σε καμία περίπτωση να επιτύχει  πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού  αυτό το έτος, της τάξεως του 3,5 τοις εκατό.

Πέραν των  νομισματικών  δεινών της, η εσωτερική αναταραχή είναι πιθανό να εξαπλώσει την  αμφισβήτηση στην νυν κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , και μέσα από διεργασίες να αναδυθεί ένας νέος κυβερνητικός ανασχηματισμός, ο οποίος δεν θα μπορέσει ούτε και αυτός να ¨σταθεί» στην εξουσία .

Η αριστερή κυβέρνηση που εξελέγη τον περασμένο χρόνο  με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, είναι πιθανό να χάσει την εξουσία στην  προσπάθεια της να υλοποιήσει τις βάρβαρες  εργασιακές μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι δανειστές.

Η εταιρεία Eurasia Group τονίζει ότι οι αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις και τις  ομαδικές  απολύσεις αλλά και το νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των συνδικάτων, αποτελούν «ωρολογιακή βόμβα».

Όποια και αν είναι η διαπραγμάτευση  από την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, και τους υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης, είναι «απίθανο να βοηθηθεί η πραγματική οικονομία», λένε οι ¨ειδικοί», αλλά δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται κάποιος να είναι ειδικός για να το κατανοήσει αυτό.

Από ότι διαφαίνεται το μέλλον της χώρας μας παρουσιάζεται δυσοίωνο και ίσως να είναι , ίσως όμως να είναι και το ξεκίνημα της αληθινής αναγέννησης της χώρας , με την αποχώρηση από όλους αυτούς τους θεσμούς που μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση.

Άλλωστε οι καλύτεροι και πιο έγκυροι «οικονομικοί αναλυτές» είναι οι Άγιοι Γέροντες της ορθοδοξίας οι οποίοι τα είχαν προβλέψει όλα αυτά, πριν από πολλά-πολλά  χρόνια με εξονυχιστικές μάλιστα  λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...