Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

«Εμένα μη μου μιλάτε για Βενεζουέλα» – Η συγκλονιστική έκρηξη άνεργης Ισπανίδας


«Εμένα μη μου μιλάτε για Βενεζουέλα» – Η συγκλονιστική έκρηξη άνεργης Ισπανίδας

Με ηλικία 42 ετών, δύο παιδιά και άνεργη από το 2012, η Ισπανίδα Γιολάντα Γκαρσία κατέγραψε σε βίντεο το δράμα που ζει και το ανέβασε στο Facebook για να εξηγήσει στους Ισπανούς πως πρέπει να ψηφίσουν με υπευθυνότητα, να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους και να σταματήσουν να μιλούν για τη Βενεζουέλα.
«Βενεζουέλα; Εμένα μη μου μιλάτε για τη Βενεζουέλα» λέει η γυναίκα, απελπισμένη και κουρασμένη από την προπαγάνδα εναντίον της Μπολιβαριανής Επανάστασης που τα ισπανικά ΜΜΕ έχουν κάνει «σημαία» στον αγώνα ενάντια του Podemos. (Το τι συμβαίνει πραγματικά στη Βενεζουέλα είναι μια άλλη ιστορία που δεν είναι επί της παρούσης αλλά σαφώς δεν αφορά την επίσημη «διήγηση» των ελληνικών ΜΜΕ. Το tribune.gr θα επανέρθει επί του θέματος).
Η Γκαρσία δεν έχει δουλειά από το 2012 όταν την απέλυσαν λόγω της κρίσης και ζει με τα δυο παιδιά της μόνο με τη διατροφή που πληρώνει ο πρώην σύζυγος της.
Ωστόσο γνωρίζει πως δεν είναι η μόνη σε αυτή την κατάσταση: «Πόσα εκατομμύρια Ισπανοί είμαστε έτσι; Πόσοι αυτοκτόνησαν λόγω των εξώσεων, του κοινωνικού αποκλεισμού, της ανεργίας που δεν βγαίνει στα ΜΜΕ;» αναρωτήθηκε και εξερράγη: «Μη λέτε τίποτε για μια χώρα στην άλλη άκρη του κόσμου μόνο για να τρομάξετε την κοινωνία».
Οι Ισπανοί συμπατριώτες της δεν έμειναν έξω από το κατηγορώ της καθώς ανέφερε πως «τους ενδιαφέρει περισσότερο το ποδόσφαιρο από το να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους ή να αντιμετωπίσουν εκείνους που 40 χρόνια διαλύουν την Ισπανία» και ζήτησε από όλους να ψηφίσουν υπεύθυνα αγνοώντας την τρομοκρατία των ΜΜΕ.
«Δεν αντέχω άλλο, αλλά σας αφήνω τη μαρτυρία μου αν χρησιμεύει σε κάτι. Δεν μου μένουν δυνάμεις να συνεχίσω έτσι, με αδικία. Θέλω μια αξιοπρεπή δουλειά…»
Το βίντεο για Ισπανόφωνους.
Πηγή: tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...