Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΤΟΜΙΝΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ – Deutsche Bank: «Μετά την Μεγάλη Βρετανία ακολουθεί η Ιταλία»


Μετά το δημοψήφισμα στην Μεγάλη Βρετανία ακολουθεί η απειλή της Ιταλίας τόσο για τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της Ευρωζώνης.
Αυτό εκτιμούν οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank και πιστεύουν πώς σε περίπτωση που υπάρξει τελικώς ένα Brexit τότε οι εξελίξεις θα επιταχυνθούν δυσάρεστα. Ωστόσο και στην περίπτωση του Bremain τα πράγματα δεν θα είναι πολύ καλύτερα.
Στην τελευταία ανάλυσή της για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Deutsche Bank διαπιστώνει αναφορικά με το δημοψήφισμα στην Μεγάλη Βρετανία πώς οι ισορροπίες μπορεί εύκολα να αλλάξουν, γι’ αυτό και καμία εκτίμηση σχετικά με το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι ασφαλής. Εκφράζει ωστόσο τις ανησυχίες της για ένα Brexit.
Και από εκεί και κάτω προσθέτει πώς οι αγορές έχουν στρέψει το βλέμμα τους και στις ισπανικές εκλογές της 26ης Ιουνίου, με τις εκτιμήσεις να βλέπουν ότι μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας.
Παρ’ όλα αυτά, η Deutsche Βank θεωρεί ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος, και μάλιστα μακροπρόθεσμος, για την Ευρώπη είναι η Ιταλία. “Μια ψήφος υπέρ του Brexit θα ενισχύει τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα, κυρίως στην Ιταλία”, αναφέρει η γερμανική τράπεζα.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της γερμανικής τράπεζες, οι δημοτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής έστειλαν ένα αρκετά ανησυχητικό πολιτικό μήνυμα προς την κεντροαριστερά του Ματέο Ρέντσι. Θα μπορούσε να απειληθεί, στο εγγύς μέλλον, από το κίνημα Πέντε Αστέρων, όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά και στη διακυβέρνηση της χώρας.
Επί της ουσίας ωστόσο, το πρόβλημα είναι πώς η πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση κατ΄εντολή του Βερολίνου. Το χρέος της Ιταλίας καλπάζει, όπως επίσης και πολλοί άλλοι οικονομικοί δείκτες πάνε από το κακό στο χειρότερο. Πολλές φορές ο Μ. Ρέντσι έχει προειδοποιήσει τις Βρυξέλλες και έχει στείλει αιχμηρά μηνύματα προς την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ πώς η ΕΕ ή θα αλλάξει ή θα βουλιάξει.
Και βάσει των δημοσκοπήσεων ανά την Ευρώπη κινείται προς τη δεύτερη επιλογή, ιδίως αν επιμείνει στην πολιτική της σκληρής λιτότητας. Η Γερμανία θα είναι η τρίτη φορά που θα έχει καταστρέψει την Ευρώπη.

Πηγή: crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...